Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 414
  • 941
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте!
Моля за мнение за школа за извънучилищно обучение „Школото“ с преподаватели Анна Йорданова - БЕЛ и Мария Ганева - Математика.
Кой курс е по-добър, от който сте доволни, по БЕЛ или Математика?
Предварително благодаря!

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 15:24 от Malechka

# 661
Хайде малко да раздвижим темата .Къде записахте децата на курсове? Какво предпочетохте , школа или частни учители и защо?

# 662
  • софия
Темата е информативна, а не спамо-чат.

# 663
Темата е информативна, а не спамо-чат.
Съжалявам ,че така сте ме разбрала. Точно с информативна цел го написах .Да обменим информация и ако някой има нужда от помощ и се колебае да си помогне , нооо ... Няма проблем .Късмет на всички деца в предстоящата седмокласна "Лудост"

# 664
  • София
Аз мога да изкажа лично мнение. Школа Литера - неправилно място за моето дете, отчитам го за грешка. Сменихме Математиката след модул 1 се премести в школа Примерно. От там съм много доволна, и благодаря на господина, който успя да помогне за крайния резултат.
За литература останахме в литера, за мен в тази школа гледат на детето като касичка, на конвейер... Много авторитарен подход, ако детето не се справя, трябвало да уча с него, че защо съм го записала при тях. При опит на родителите да апострофира шефката на школата, ще ви се обясни че вие сте си виновни. Иначе самочувствие и арогантно отношение колкото искаш. Ако не приемат детето ви в топ 10 училище, човек не очаквайте да излезе от него, те работели само с деца от елита, другите нямало как да наваксат и още мога да разказвам.

# 665
Аз мога да изкажа лично мнение. Школа Литера - неправилно място за моето дете, отчитам го за грешка. Сменихме Математиката след модул 1 се премести в школа Примерно. От там съм много доволна, и благодаря на господина, който успя да помогне за крайния резултат.
За литература останахме в литера, за мен в тази школа гледат на детето като касичка, на конвейер... Много авторитарен подход, ако детето не се справя, трябвало да уча с него, че защо съм го записала при тях. При опит на родителите да апострофира шефката на школата, ще ви се обясни че вие сте си виновни. Иначе самочувствие и арогантно отношение колкото искаш. Ако не приемат детето ви в топ 10 училище, човек не очаквайте да излезе от него, те работели само с деца от елита, другите нямало как да наваксат и още мога да разказвам.
Благодаря , че споделихте. Аз пък останах с друго впечатление от прочетеното за Школа
"Литера'.

# 666
Естествено е да има и едно различно мнение. Но 80-90% от майките във форума са доволни от Литера. Затова няма места и за курсовете за 7клас има изпит Ill

# 667
  • софия
"шефката на школата" (Елмира Йонова - доказан Учител и професионалист, самочувствието, което има, е с основание) не налива знания с фуния. Очаква и изисква децата, посещаващи школата, да полагат усилия да възприемат, разбират и използват знанията и уменията, които се преподават там, да работят. Дава ясни указания за индивидуалните слабости и начини за преодоляването им. Школата не е подходяща за деца, които не полагат лични усилия.
Знанията и подходът за работа, които моята дъщеря получи от г-жа Йонова, са знания и умения за езика и литературата, които остават трайно за цял живот. Когато е имало проблем, не съм си позволявала да ѝ "апострофирам", а да намерим заедно (родител-дете-учител) начин да преодолеем трудността.

# 668
Йонова е толкова доказан преподавател, че няма нужда от реклама и защита.
А и жената написа, че и Математиката са сменили, та който може да чете между редовете си сглоби картинката

# 669
  • софия
Нито рекламирам, нито защитавам, нито отричам чуждия опит. Написала съм моите лични впечатления, както съм го правила и когато дъщеря ми посещаваше школата. Не вярвам, че нещо се е променило. Единствено интересът и желанието децата да са там силно се е повишил, но те никога не са липсвали. Когато се избира Елмира Йонова е хубаво да се знаят особеностите на нейната школа и методи, каквито има навсякъде, за да няма грешни очаквания и разочарования.

# 670
  • София
Само едно не ми е ясно: тези, които полагат усилия да възприемат, разбират и използват знанията и уменията, които се преподават там, не са ли отличниците в училище, които и без школа биха имали 90+ точки на НВО? Та на тях им трябва само малко побутване.

Ако преподавател си подбира децата, за да си направи реклама колко добре подготвя, това наистина ли го прави специален? Колко точно да е извънземен методът на преподаване, че да е недостижим за простосмъртните? 

По БЕЛ съм ползвала за децата си три разлчини школи (голяма известна, средно известна и квартална), и всички преподаваха по същия начин. За да успее детето, трябва и то да учи, много ясно. Успехът не е функция на школата, а на усилията, положени от самия ученик.

Г-жа Йонова е наистина е доказан преподавател, но ми идва в повече да си готвя детето предварително, за да го приеме на школата си.

# 671
  • София
Аз навремето изключих от моят списък тази школа, заради многото присъствени часове. Програмата на Ели беше доста натоварена и нямаше как да вместя още нещо с такава продължителност.

# 672
  • софия
Всички знаем, че в училище няма време да се упражнява материалът и да се работи върху индивидуалните слабости, не във всички училища има отдадени и добри учители. Затова се ходи на допълнителни уроци.

"Успехът не е функция на школата, а на усилията, положени от самия ученик."

# 673
  • София
Аз имам кратък досег с г-жа Йонова и смея да твърдя, че впечатленията ми са изключително положителни (не сме посещавали обаче курса ѝ по БЕЛ). Наше познато дете посещава школата. Има стройна система, проверява стриктно. За мен е идеален вариант за постигане на максимален резултат на НВО, тренинг на формата, запознаване с особеностите и т.н. Обаче! Курсът ѝ наистина не е подходящ за дете с много пропуски и то да се започне тепърва в 7 клас. Ако трябва да бъда честна, никой курс не е достатъчен в такива случаи. Трябват индивидуални занимания с учител или родител, за да се работи с конкретното дете и неговите нужди. На никой курс не биха могли да обърнат индивидуално внимание при много пропуски. За мен от Литера са направили услуга като са били честни и са казали, че има нужда от допълнителни занимания вкъщи. Не навсякъде го правят. Разбирам желанието да запишем детето някъде и да сметнем, че сме си свършили работата, но уви, не винаги е достатъчно. За съжаление в училище могат да се натрупат такива дупки през годините, които никой курс в 7-ми клас не може да запълни. Ако целите са наистина високи, то допълнителната работа е неизбежна. Знам, че е неприятна тази истина и родителите нямат вина, че са се предоверили на училището, но... в интерес на детето е да се преглътне егото и да се приемат фактите.

# 674
Родителят трябва много добре да прецени какво може детето му,как запомня и какъв капацитет има.За моето дете единствено индивидуален учител помогна.И най-добрият учител да е ако детето не може да работи групово и се разсейва  не помага изтъкнат учител.Не съм се водила по изтъкнати и прехвалени учители ,а по такъв,който ще помогне на детето ми .Естествено чрез препоръчан учител,защото доста и аматьори частни учители се навъдиха.

Общи условия

Активация на акаунт