Ebay 96

• 67 967
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
 Здравейте!
Повдигнах кейс за 'купена' стока и неплатена в рамките на седмица.
Трябва ли да правя нещо, защото от 16.05. не са ми върнали комисионната?
Като отида на Resolution centre, Unpaid item case open - awaiting payment You can close this case now има опция Take action. Да кликам ли да затворя кейса или да чакам още? Каква е практиката в такъв случай?
По темата с телефоните, аз изпращах телефон до Англия през януари, и бях помолен да махна батерията. Бях учуден, защото и друг път съм пращал, но са ме карали само да я махна от телефона. Казаха ми, че от Коледа 2015 са забранени всякакви батерии, т.е. артикула може да пътува, но без батерия. Обясних на купувача ситуацията и го питах да му го пращам ли без батерия или си иска парите обратно. Той се съгласи и без батерия да го получи, и без това при стари телефони батерията държи ден-два.
Поздрави Simple Smile

# 406
Здравейте, момичетата за първи път пазарувам от ибей  и днес спечелих един търг,за това моля за малко помощ ,четох назад в темите  ,но може да съм  пропуснала .Нямам регистрация в пей пал ,мога ли да платя с виртуална виза и понеже ще ползвам фирма превозвач ,на билинг адреса моя ли трябва да попълня? Сигурно са много глупави въпроси,но всичко ми е много объркано.Благодаря предварително.

# 407
Здравейте преди време един потребител имаше този проблем но не намирам поста назад в темите- ибей трябваше да си вземат таксата за този месец от мен аз оставих уж точно пари но в това време закрих едната си карта и си открих друга и нямаше прикачена валидна карта към ибей та те не са могли да си дръпнат сумата понеже от маржа на курса долар лира наличните ми пари са били с няккави стотинки под нужните.
Сега обаче ми пишат да си платя а з не мога трябва да направя one time payment което ми изписва да е в лири- в самото плащане нямам опция да променя валутата накрая обаче ми изписва че такива плащания магота да станат само в евро и долар при опита д променя валутата си ми казва че не мога- нищо не проумявам.
Предлагат ми плащане с чек не но ме устройва- няккави идеи?

# 408
  • София
Може би в темата за пейпал ще могат да ти отговорят, попита ли и там?

# 409
След последното ми писмо бяха спрели да ми пишат но днес вече имам отговор- та са ми обяснили че понеже съм се регистрирала в ибей.UK а живея в БГ не можело да направя въпросното плащане от чужбина и затова не им позволява та трябвало да го наредя с картата а не с наличност от пейпал и ми дадоха линка така че стана много лесно вече.
Извинили са ми се за забавянето в отговора и са ме помолили да имам наличност в пейпал в периода на плащане за да не се случва отново.
Ок поне се изяснихме. Simple Smile

# 410
Zdraveieр
Бихте ли ми казали защо така се получава? Преди покупка в ибей проверчвам ценатаот долар в евро колко е. Например 9.93 USD = 8.8172442 EUR.
ОК.
Купувам. Но като отворч на телефона покупките ми, цените в евро са други. Например на тази ми покупка показва -платено 6.68 евро.
Кое е вчрно?
Надчвам се да сте ми разбрали въпроса? Simple Smile

# 411
Zdraveieр
Бихте ли ми казали защо така се получава? Преди покупка в ибей проверчвам ценатаот долар в евро колко е. Например 9.93 USD = 8.8172442 EUR.
ОК.
Купувам. Но като отворч на телефона покупките ми, цените в евро са други. Например на тази ми покупка показва -платено 6.68 евро.
Кое е вчрно?

Системата за конвертиране на валути не се взема от България, а от eBay, която е малко надута, защото оттам цица и самия eBay. Нещо като незабележима такса. В този случай, като платиш ти показва колко лв. ти е струвало. Ако използваш опцията да се използва българския курс (ако изобщо работи, въпреки, че уж я има), накрая не ти показва колко лв. ти е струвало.
Пример за курса долар-лев:
В България: 1,7551
В eBay:      1,8330
Ако правилно сметнах - 4% Crossing Arms
Отделно обърни внимание, че освен щатски има австралийски и прочие долара. Може това да е причината.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 19:25 от vorfax

# 412
Здравейте , пиша по повод закупена от мен стока от ebay. , с молба ако може да ми съдействате със съвет или мнение от ваша страна. Проблема е следният. Преди повече от месец направих поръчка за два чифта обувки в два различни цвята на една и съща марка. Съответно след като финализирах сделката със съответното плащане, зачаках съобщение за получаване на пратката ми. Тъй като и друг път съм пазарувала не съм имала проблеми със получаването на стоката. Но сега се случи, ситуацията е следната, че получих само единият чифт от обувките, като имате предвид, че и двата чифта са закупени от един и същ потребител. Най - странното обаче което ми заявиха в клона на пощата, че може би ще пристигне по късно, той като не можело и двата чифта да бъдат с еднакъв тракинг номер. Това случвало ли ви се е ? Защото когато погледнах е-мейла наистина и двата чифта излизат с еднакъв тракинг номер и аз си помислих че идват заедно на куп, тъй като продавача е един и същ. Но уви имаше само един плик с един чифт обувки, а другия го няма.Някой знае ли как трябва да процедирам, освен че вече писах на продавача и повдигнах диспут.

# 413
  • София
Това е, сега чакаш. Няма какво да направиш друго. Освен може би да премериш обувките с кутията, да сравниш теглото с това, което е отбелязано на пакета, за да можеш да докажеш, че е само един чифт обувки в тази пратка...

# 414
Zdraveieр
ОК.
Кое е вчрно?

Системата за конвертиране на валути не се взема от България, а от eBay, която е малко надута, защото оттам цица и самия eBay. Нещо като незабележима такса. В този случай, като платиш ти показва колко лв. ти е струвало. Ако използваш опцията да се използва българския курс (ако изобщо работи, въпреки, че уж я има), накрая не ти показва колко лв. ти е струвало.
Пример за курса долар-лев:
В България: 1,7551
В eBay:      1,8330
Ако правилно сметнах - 4% Crossing Arms
Отделно обърни внимание, че освен щатски има австралийски и прочие долара. Може това да е причината.

Чсно!
Понеже поръчвам на приятели .Казват ми сметни и кажи колко евро (не съм в БГ). Използвам нет конвертиране. И казвам с точност. Купувам и хоп друга цена. Нищо общо с конвертиранет сумата.
Значи 4 % да го имам в предвид. Хммм
ок благодаря!!!

# 415
  • Sofia
Значи 4 % да го имам в предвид. Хммм
ок благодаря!!!

Няма защо да имаш нищо предвид занапред. Peace Просто си настрой PayPal акаунта на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" и всичките ти покупки ще бъдат таксувани по текущия курс на банката ти, а не по този на PayPal.

# 416
Проследяването на бг пощи продължава ли да НЕ работи след като пратката напусне страната? В пощата жената ми се кълнеше, че работи перфектно, но очаквам фийдбек за две сделки, сумите вече са разполагаеми, а купувачите си мълчат и не ми поставят оценка, та се чудя не са си получи ли нещата, не са доволни или просто не им се оценява.

# 417
Няма защо да имаш нищо предвид занапред. Peace Просто си настрой PayPal акаунта на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" и всичките ти покупки ще бъдат таксувани по текущия курс на банката ти, а не по този на PayPal.

Тъй е било, но сега е по-различно. Моята настройка за нищо я няма и все ми предлага техния курс. По принцип опцията да се избере по кой курс да се плати излиза точно преди да се плати в PayPal, но вече не помня къде четох за проблеми - не приема другия курс или изобщо я няма тази опция.
И това, че не дава да се разбере колко лв., а само колко $, € и прочие са взети от сметката, също е неприятно.

# 418
  • Sofia
   vorfax, не съм сигурна, че те разбирам. Опцията за настройка по кой курс да се плати може да бъде коригирана във всеки един момент, и то по няколко различни начина – там си е, няма промяна. Самата аз преди няколко страници наистина не можех да намеря откъде, но се оказа, че проблемът си е в мен – нещо се бях разсеяла и объркала моментно. Peace

# 419
  • Пловдив
Опцията си е там , при мен работи безотказно повече от осем години и си смята по курса на моята банка.

Общи условия

Активация на акаунт