Панелка или тухлен апартамент

• 100 984
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз обичам двустранно, в ъглов апартамент има и много повече варианти за реформи. Затова се дразня на сегашния ни "коридор", който гледа само на изток.

# 166
 Човече, разбрах ! Hug
Както се казва "медалът има две страни".

# 167
  • München, Deutschland
Врабчо, съкращавам ти цитата, извини ме, но става трудно за четене, коментарите слагам в твоя цитат:
Поддръжката на сградата и таксите които се събират са доста по-високи (особено в комплексите от затворен тип). -
нз къде колко пари събират, въпросът е, че при новото строителство те не се харчат, или не веднага, защото или не се разваля нещото веднага (да кажем, покрив), или е още в гаранция. Те после събраните пари нали отиват пак за блока, така че ако събираш 10 години, докато текат гаранциите, а на 11-тата ти протече покривът, вече ще си събрал значителна сума, обикновено даже ти остава. Ако се налага веднага да правиш ремонт, защото такъв не е правен в посл. 40 години, а такива пари не са събрани досега, може да дойде скъпичко да ги дадеш на един път.

Подовите отопления са пълен мираж, от сума ти огледи никога не съм видяла нов апартамент с подово, пуснат така от строителя.
явно не се харесва в България и/или няма търсене, иначе ако пазарът го изискваше, щяха да сложат и хоро да играят.  Laughing

Високото качество на вложените материали също не е факт, даже напротив. Когато се пускат нови апартаменти до ключ, се слагат най-евтините плочки, врати и дограма. Факт, потвърждаван и от строители, но аз също го виждам като ходя на огледи, не съм сляпа. това силно ме учудва - не си ли избираш ти какво и как да разпределят, къде какъв цвят и вид плочки да сложат, как да направят баните? Има неща, които са включени в цената, за скъпи плочки доплащаш. Т.е. не е ли възможно още при строежа да кажеш - мани ги тия евтини плочки, сложи ми от тези и тези, аз ще доплатя? Или какво - той слага плочки без да пита? Може и да се случат розови и лилави на цвят?
Интересна бизнес стратегия, не знаех, че само в един вид се предлага жилището и това е... Като Форд - какъвто искаш цвят, стига да е черен.

За стените от гипсокартон между стаите, които също са факт, просто няма какво да се говори. Това на практика не е строителство, а къщичката на трите прасенца  Mr. Green. за  гипсокартонните стени аз лично нямам против, когато са двойни, можеш да закачиш и доста тежки кухненски шкафове, пълни с чинии, чаши, посуда. Иначе, откъм шум, със сигурност се разпространява повече от една стая в друга като надуя музиката, но остава само в рамките на нашето жилище. Милиони пъти сме питали съседите наоколо дали нещо им пречим - нищичко не чуват. А пък и ако реша да преустроя, стават доста бързо ремонтите, за мен това е плюс, не искам да живея 40 години с напълно еднакво разпределение, или поне искам да мога лесно да го сменя.

Тоест в панела имам височина 2.30-40 см., а в ново строителство (мерили сме), максимумът е 2.15-2.20. 
това направо не ти вярвам   Shocked (не го приемай буквално, моля  Hug) ами ако си по-висок от 2м?

Кооперациите ги вдигат за няколко месеца, нищо не се чака да изсъхне като хората, маже се директно върху мокрите тухли и накрая резултатът е снимката, която постнах по-горе. 

Стените, инсталациите, изобщо всичко „неподвижно“, така да го нарека, нямат ли гаранция?

И още едно нещо се сетих, което за мен говори за това да си купя ново строителство - ново строителство може да се намери и без брокер. НПри старото строителство, поне тук, 95% от апартаментите са от брокери. Нищо против брокерите, понякога са твърде необходими, но това са ти още едни 2-3% само за тяхната такса, които за мен лично не са малко пари.

# 168
Хриси, не се притеснявай, че ще попаднеш на лилави плочки. Изобщо не си губят времето и парите за такива- купуваш на шпакловка и замазка.

# 169
  • München, Deutschland
А, ок, тук такива "недовършени" по-трудно се намират, защото строителят иска да си вземе процент и за плочките.  Mr. Green
Понеже напоследък обаче цените стават наистина абсурдни, се сещат и почват тук-там някои строители да предлагат и тази опция. Но когато има кой да им даде един милион за къща в града и за под седмица всичко е разграбено на зелено (реално говоря, сравнявам нонстоп цени и имоти, била съм и в тази ситуация), защо да я продават за 500к? Разбирам ги, и аз не бих.  Wink

# 170
Нищо против брокерите, понякога са твърде необходими, но това са ти още едни 2-3% само за тяхната такса, които за мен лично не са малко пари.
Той и строителят бая %-ти си е сложил отгоре, но хубаво са замаскирани, затова не дразнят като тези на брокерите  Mr. Green

# 171
  • София, България
Днес получих известие за една обява, която следя, за гарсониера в Дружба 2, че й е повишена цената от 29000 евро на 35000 евро  Laughing
Бях ей така  Shocked

# 172
За мен плюс на панелите е разпределението - детска стая 17 - 18 квадрата рядко се намира в новото строителство, а ако я има, цената ще е доста над средната. Не знам дали има разлика от панел до панел - в момента живеем в панелен блок 73та година - нищо не се чува. От хола на съседите не идва абсолютно никакъв шум, а сме стая до стая. Чуват се съседите отдолу и то само, ако има купон - веднъж годишно. На родителите ми жилището също е панел - 85 та година - никога не се е чувало нищо от съседите.
П.С. Моя приятелка си купи гарсониера в Дружба 1 за 35 хиляди евро Simple Smile

# 173

Тоест в панела имам височина 2.30-40 см., а в ново строителство (мерили сме), максимумът е 2.15-2.20. 
това направо не ти вярвам   Shocked (не го приемай буквално, моля  Hug) ами ако си по-висок от 2м?

Chrissy, не поствам чаршафи, че ще станем досадни.
Ще коментирам само това последното, че леко се напрегнах .... Crossing Arms
Не държа да ми вярваш, казвам какво съм видяла с очите си. Действително 2.10 - 15 е твърде ниско и нямам идея как някой като Любо Ганев би живял в това чудо. Не помня имаше ли окачен таван, но ако е имало, това обяснява височината. Нисък таван се получава и при вдигане на нивото отдолу със замазки, паркети и т.н. Това обаче никой не ти го обяснява като правиш огледи, нито може да се види с просто око. Факт е, че новото строителство е с по-ниски тавани по стандарт.

Що се отнася до това дали си избираш плочките и вратите като купуваш до ключ, не съм купувала така, но знам, че ако апартаментите не са купени на зелено, им се слагат плочки, латекси, дограми - стандартни и евтини, т.е. качеството е под въпрос. Ако после се явяваш като купувач - купуваш ето едно такова нещо, което най-малкото не е направено по твой вкус.
Ако купуваш ново на шпакловка и замазка, само тогава си обзавеждаш както искаш ти, но не важат твоите съждения, че строителят купувал и слагал нещата по твой избор, пък с отстъпка и по-евтино.
Нека се изкажат и купувалите ново жилище с вече направени довършителни работи, но не ми се вярва строителят да ги е питал какво точно искат. Няма как всички да искат едно и също, от един доставчик и строителят да го поръча от едно място и с голяма отстъпка. Пък ако го поръча, ще си сложи над цената още, за да избие. Така е в БГ. 

Ох, спирам, извинете ме за логореята, но бях длъжна да отговоря.  Peace bouquet

# 174
  • оттам, откъдето започва България
Само да те допълня, че на голяма част от новото строителство и прозорците им са по-малки.

# 175
При нас довършваха до ключ с материали на клиента и по желание на клиента.

# 176
Само да те допълня, че на голяма част от новото строителство и прозорците им са по-малки.
+ и балконските врати.

# 177
+ и балконските врати.

Щом казвате...... http://prikachi.com/images.php?images/974/8643974t.jpg

# 178
  • оттам, откъдето започва България
Написала съм: на голяма част. А толкова прозорци е хубаво, но определено ще доведат в ограничаване на наредбата на мебелите в стаята. Дано жилището е с повече стаи. 

# 179
Написала съм: на голяма част. А толкова прозорци е хубаво, но определено ще доведат в ограничаване на наредбата на мебелите в стаята. Дано жилището е с повече стаи. 

Тристаен е апартамента, не мисля че ще има проблем с мебелите, височината между 2-те плочи е 2,85 м. След приключване ще е 2,60 м.

Общи условия

Активация на акаунт