Панелка или тухлен апартамент

• 100 654
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 540
  • Beyond the stars
Интересно къде мога да намеря кодификацията на добър/лош вкус ..да се ориентирам какъв е моя, не за друго  Mr. Green
По въпроса за инфраструктурата - едни престижни Манастирски ливади- поправете ме,ако бъркам - ама май не блестят ни с пътища,ни с удобен транспорт, зелени площи ,детски градини ..Гледка към Витоша може би (докато не вдигнат следващата сграда) Peace

Като цяло както е казал народът - На вкус и на цвет товарищей нет  Wink

# 541
Аз се изумявам как всяка "имотна" тема се превръща в спор за софийските квартали- кой хубав, кой лош  ooooh!

# 542
Аз се изумявам как всяка "имотна" тема се превръща в спор за софийските квартали- кой хубав, кой лош  ooooh!
Да. Извън София, ни тухла ни панел... hahaha

# 543
  • SF
Аз казах, че говоря за цялата страна, а не само са София. Но те се хванаха да ме убеждават колко греша по въпроса за по-скъпите и предпочитани от по-богатите строители и потребители софийски райони. Ми добре, в грешка съм. Във Враждебна е много яко да се живее! Строи се главоломно там и масово  се изкупува. По-високи са цените с гледка към ТЕЦ-а и Кремиковци. А най-високи са тези до летището заради денонощното музикално   и огнено шоу, което предлага местното население. Така приветстват новодомците.

# 544
Има тема за кварталите Simple Smile Преди 10 години се преместих от южен квартал. Нищо им няма на другите  Peace.

Харесвам Докторски паметник, Оборище, Центъра, някои части на Редута, и Изток - ни един южен  Grinning

# 545
  • SF
В Центъра не ми се живее (например в някоя пряка на Витошка) - много е шумно, денонощно, ЛИПСА НА ОПЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ, и липса на светлина и слънце. Сградите са толкова близо една до друга, че гледката е в прозореца на отсрещния. И повечето сгради са стари и без балкони.
Ходила съм доста често в апартаменти в центъра. Големи стаи наистина, но с малки прозорци и винаги е едно такова усойно... Лятото е хлад, но в останалите сезони си е потискащо сиво. Трамваите тракат до 12 през нощта и после от 4 часа пак започват да се търкалят. Хората пият бира, пушат или се смеят под прозорците. Просто няма нужда да се бутам там при наличието на толкова слънчеви и нови южни райони. Simple Smile

# 546
# 547
Панелките са евтини, но нямат изолация всичко се чува Simple Smile

# 548
Като новодомец, в ново строителство, прясно прясно пренесъл се от панел, защото "всичко се чува", с целенасочено търсене на ПОСЛЕДЕН етаж, най-отговорно заявявам, че поне в това нашто ново, се чува ПОВЕЧЕ от панел. Чуват се хората от долния етаж, чува се от съседите, на нашия етаж. Като решат да ползват стълбата (мезонет), на общата стена, дори когато имаме гости с гръб към тази стена, хората започват да се озъртат, кой ходи до тях. Чува се говор, сякаш е в стаята. Без да се напъваме, без да е нужно да долепваме ухо до стената, чуваме най-спокоен разговор. Не просто да го чуваме, ние разбираме какво си говорят. Съответно и те сигурно чуват нас. Чуваме оставен прибор за хранене върху кухненски плот. И това е при положение, че сме на последен етаж. Не ми се мисли пък, ако не бяхме последен етаж. Пести се от материал, няма грам изолация(вътрешна, външна има), ползват се едни тухли, които са с големи кухини, толкова големи, че съсед от долен етаж не може да си сложи плазмата на стената, а се налага да се "инжектира" специален материал в стената, че да не му се изхлузи телевизора....... Тези кухини резонират и предават звука така, че се чува етажи нагоре и надолу всеки ударен шум. Далеч съм от мисълта да хваля панела, там не ми харесва "излъчването" на самата сграда и хората, които винаги нямат пари за ремонт на покрив, входна врата и тн. Не им прави впечатление как изглеждат общите части, но просто да си знаете, че има ново строителство, в което се чува страшно много. Мен не ме дразни, но моят мъж не може да го понася Simple Smile и замисляме грандиозна шумоизолация, със загуба на 7,5 см от всички стени и по толкова от под и таван. И пак няма гаранция.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 10:18 от хлебарка

# 549
  • София
Laughing
Къде и как точно си я представяте тази изолация, дето я няма на панелките и я има на тухлените сгради?

# 550
И хич, ама хич не са евтини.

# 551
Скрит текст:
Като новодомец, в ново строителство, прясно прясно пренесъл се от панел, защото "всичко се чува", с целенасочено търсене на ПОСЛЕДЕН етаж, най-отговорно заявявам, че поне в това нашто ново, се чува ПОВЕЧЕ от панел. Чуват се хората от долния етаж, чува се от съседите, на нашия етаж. Като решат да ползват стълбата (мезонет), на общата стена, дори когато имаме гости с гръб към тази стена, хората започват да се озъртат, кой ходи до тях. Чува се говор, сякаш е в стаята. Без да се напъваме, без да е нужно да долепваме ухо до стената, чуваме най-спокоен разговор. Не просто да го чуваме, ние разбираме какво си говорят. Съответно и те сигурно чуват нас. Чуваме оставен прибор за хранене върху кухненски плот. И това е при положение, че сме на последен етаж. Не ми се мисли пък, ако не бяхме последен етаж. Пести се от материал, няма грам изолация(вътрешна, външна има), ползват се едни тухли, които са с големи кухини, толкова големи, че съсед от долен етаж не може да си сложи плазмата на стената, а се налага да се "инжектира" специален материал в стената, че да не му се изхлузи телевизора....... Тези кухини резонират и предават звука така, че се чува етажи нагоре и надолу всеки ударен шум. Далеч съм от мисълта да хваля панела, там не ми харесва "излъчването" на самата сграда и хората, които винаги нямат пари за ремонт на покрив, входна врата и тн. Не им прави впечатление как изглеждат общите части, но просто да си знаете, че има ново строителство, в което се чува страшно много. Мен не ме дразни, но моят мъж не може да го понася Simple Smile и замисляме грандиозна шумоизолация, със загуба на 7,5 см от всички стени и по толкова от под и таван. И пак няма гаранция. Единственото, заради което за сега се е навил да не го продава е моята любов към страхотните тераси (едната, важната ми е 23 кв м) Simple Smile с гледка от 320 градуса към цяла София.

Еее, можели са да направят една вътрешна изолация. Цял живот да слушам комшиите, едва ли бих издържала, ако ще и гледката да е към рая.

# 552
Можели са, но не са Simple Smile. Затова ще си я сложим ние Simple Smile, срещу съответната цена, разбира се. "Ако искаш", както се казва в такива случаи Simple Smile. Въпросът е, че на повечето места, ново строителство вътрешна изолация няма никаква, а няма и даже компромис с какво да направи човек, както е в нашия случай с терасата. Simple Smile.
Просто с този пост исках да разсея заблудата, че в новото строителство не се чува. Чува се, и още как. Може би са изолирани случаите, в които да не се чува. Пак казвам, това не би ме отказало мен от "новото" за сметка на панела, защото лично аз не се дразня и не ми пречи, но на много хора това им пречи страшно много и се убедих в това, като се разровихме и зачетохме из форуми. Оказа се, че вече много хора са се сблъскали с този проблем, и масово сами си правят шумоизолация за вътрешния шум. От вън е тихо, проблемът е с шумовете вътре в сградата Simple Smile.

# 553
  • Sofia
При нас пък, ново строителство, не се чува нищо. Или у нас е много шумно, или съседите са много тихи, но е факт. Съседите до нас са с две малки деца и постоянно се чудя вкъщи ли са или не, за да си играят с моята. Така, че, явно има всякакви жилища и не бива да се обобщава.

# 554
хлебарка, съжалявам за злополучния ви опит с новото строителство. Явно е некачествен блока, но има и ново, при което не стоят така нещата. Послушай мъжа си и го продайте  Peace Ще намерите друго, по-добро, не се примирявайте с това да чувате как съседите ви си оставят приборите на масата, не оставяйте да стане приемливо за вас.

Общи условия

Активация на акаунт