Панелка или тухлен апартамент

• 101 019
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 795
Лъки, то е ясно, че се оглеждаш за тристаен. И съм сигурна, че ще си купиш преди други съфорумки, които ги чета от над година и още не са купили  Wink

Дай Боже да си права. Иначе, момента не е подходящ за купуване, по скоро е за продаване на калпав имот.

# 796
Лъки, то е ясно, че се оглеждаш за тристаен. И съм сигурна, че ще си купиш преди други съфорумки, които ги чета от над година и още не са купили  Wink

2016 търсих апартамент.Изобщо не съм ходила да гледам НС.За парите който имах можех да си купя кутийка.Накрая си взехме ЕПК 110кв в центъра на града с 3 тераси , една от която 10метра.Вложихме и в ремонт.Мисълта ми е ,че старото се оправя с ремонт,и става хубаво и просторно а в НС кутийки с ремонт няма как да го направиш по-голямо.Вярно , че входа не е от най-прекрасните ,но вътре ми е широко и хубаво, а новото хубави общи части ,но щяхме да се бутаме и да се разболеем от клоустрофобия
Не всяко НС е "кутийки", просто това което е можело да си позволите е било такова.

Точно!
Абсолютно съгласна!Ако имам неограничени средства бих си купила ново 150 кв., на топ локация, но при положение ,че разполагаш с някаква ограничена сума ,по-добре старо и широко,отколкото ново и малко

# 797
Ами мисля повечето си казват, че са се огледали за НС, но не се е намерило подходящо, не че не съществуват подходящи попринцип... За мен, например, е ясно, че пари за широк НС нямам, но ми се вижда ненормално за 130-140 000 евро (дилемата на TafTaf) да не се намира. Врабчо май и за по-високи суми говореше.
Аз съм писала и преди за НС-то на една приятелка в Младост 2. С-т-р-а-х-о-т-е-н апартамент точно до Въртопо. Гледката към Витоша беше велика, стаите съвсем прилични, имаше си голям коридор, холокухнята светла - мечта.  Томева пусна един такъв наскоро, но не си спомням локацията. И все пак рядко излизат такива или вероятно не стигат до imot.bg.

# 798
Не всяко НС е "кутийки", просто това което е можело да си позволите е било такова...
Или в търсения район няма такива построени.

Madeleine, напреди писахме - има и нормални НС, но изборът е много ограничен, не всеки човек може да чака с години. Разбира се, ако нищо друго не харесва, ще чака, но не за всеки НС е задължително.

Настилките са естествен паркет и теракот в кухнята. В една от спалните върху естествения паркет е поставен ламинат с подложка. Какви да са ми настилките! - ламаринени!!
Причината се крие в главите на ония долу. И аз чувам хората как си ползват къщите, кога ги чистят, кога плаче бебето, кога си загряват колити, но това е положението. В гората има други шумове.

Не съм те нападала, не е нужно да слагаш по няколко удивителни.
Имам предвид, че в миналото килимите, тапетите и дебелите пердета поглъщаха шума. Съвсем различно е положението в стаи с голи настилки. Откакто съседите сложиха ламинат шумът се усили поне 4 пъти, преди въобще не ги чувах, сега кучето им като лежи и маха с опашка у нас се чува все едно кове пирони.
У нас гледам да ходя по чорапи и столове/маси, на всичко налепихме меки подложки. Ако имаме нещо по-шумно го правим около 11 ч. или следобед 17-19 ч.

# 799
Хора, аз викам да си стиснем ръцете над...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15187878780462 … k=3ixm5l&f1=2
Панел 2017!

# 800
Споделих само, че има и качествено ново строителство, за всички, които търсят такова. Ако се следят проектите на утвърдените строителни фирми може да се намери отличен апартамент на добра цена директно от инвеститора. Казах и че не е лесно, но не е невъзможно - все неща, които са абсолютно верни, а вие се нахвърлихте като глутница кучета, надушили нова възможност за всеобщо джафкане, както е в темата за кварталите, в което обаче аз нямам никакво намерение да участвам. По въпроса панелка или тухлен - тухлен и то ново строителство, а не някоя вмирисана сграда с неподдържан вход, съседи на преклонна възраст и всякаки животинки-екстри по мазетата. И от мен точка.
Madeleine обвини мен, че обобщавам, но твоите обобщения май са доста по-категорични и обидни. В послените два месеца гледам СС от 60-те и 70-те в хубав квартал, като за около 15-тина апартамента съотношението поддържан-неподдържан вход е 70% на 30%. Но да, ще се съглася, че чисто статистически има доста неподдържани общи части старо строителство.
А колкото до НС - самият факт, че си търсила цели 3 години, всъщност доказва, това, което казах.  Разбира се, че има изключения, особено в сегашния ценови сегмент над 200-250 хил. евро, но това не е нормата. За панелките и СС, обаче, двустаен със светла квадратура 60-70 кв.м и тристаен с 80-90 кв.м. без терасите и функционални разпределения е точно стандартът. Статистически 3-стайното ново строителство в поне 90% от случаите е маломерно с много малки спални и често без сервизни помещения. За 2-стайните - не съм виждала обява, в която да има кухня или боксът да е поне 8-9 кв.м., да може да се отдели с врата (че да не ти засмърдят книгите и диваните на ядене), а спалнята да е минимум 16 квадрата+ сервизно помещение+голям коридор. Само с едно бръкване в imot,bg за Младост, ето две "перфектни" обяви от първите 10, за уж големи квадратури - при 133 кв.м. - в спалните просто можеш с кон да бродиш, а пък колона по средата на хола му придава неповторима автентичност. Всичко това за нищо и никаквата сума от 133 хил.евро.
 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14718135362795 … k=3ixstw&f1=1

Другата е още по-добра -  в строеж, на Малинов, на първи етаж, със супер изложение юг-север, даже не са си направили труда да разпишат квадратурата на отделните стаи
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14902714939958 … k=3ixstw&f1=1

Ами ето това е масовката и то за цени 130-140 к. За същите пари в хубав квартал може да се намери сравнително лесно стар тристаен за ремонт. Аз си търся стар двустаен, но ми е трудно, защото ме устройва много тесен периметър с някои само мои специфични изисквания.

# 801
Не знам, но освен, ако не съм в жестока самозаблуда (жестока в буквалния смисъл) мисля, че дори хората 2-3 нива над средната класа не биха си позволили с лека ръка апартамент за 200-250 000евро. Това за мен не е обичайната ситуация. Е, освен, ако нямат бая солидни наследства от няколко страни или не работят на 12-13 000  лв на месец. А дори да е така,  подобна инвестиция би била леко глупава. По-добре е да има поне някаква диверсификация. За нищо на света не бих дала 500 000 лв за апартамент дори да ги имах.

# 802
Аз лично предпочитам ново строителство. Купувам си жилищата с ипотечен кредит и ми се струва нерентабилно да изплащаш нещо, което след като му свърши ипотеката няма да може да се продаде. Но аз като цяло не съм претенциозна и при двете ми жилища съм гледала разумната цена- живея в жилището на мъжа ми - така, че не съм имала кой знае какви изисквания, защото не вярвам да отида да живея там.

# 803
  • София
ТафТаф, първият, който си го дала без проблем ти се отделя кухнята  Wink
Ето виждаш ли - като търсиш - намираш  Peace

# 804
ТафТаф, първият, който си го дала без проблем ти се отделя кухнята  Wink
Ето виждаш ли - като търсиш - намираш  Peace
A коридорните спални видя ли ги?
Аз там, където търся НС на практика няма. Сега въздишам тъжно, щото намерих "моето", но на Цариградско. И няма как да си го причиня. Много съм капризна Simple Smile. Но все ще излезе нещо, аз не бързам много.

# 805
Не знам, но освен, ако не съм в жестока самозаблуда (жестока в буквалния смисъл) мисля, че дори хората 2-3 нива над средната класа не биха си позволили с лека ръка апартамент за 200-250 000евро. Това за мен не е обичайната ситуация. Е, освен, ако нямат бая солидни наследства от няколко страни или не работят на 12-13 000  лв на месец. А дори да е така,  подобна инвестиция би била леко глупава. По-добре е да има поне някаква диверсификация. За нищо на света не бих дала 500 000 лв за апартамент дори да ги имах.

Има един апартамент в Пловдив, който виси от има-няма 4-5 години на тази цена. Не знам колко е елитен и неповторим, но още няма излъгали се, щото за тия пари ще построиш палат в близките села. И пак има само три спални, при това не нещо особено като размери. Пише уж дизайнерски, но то дизайн може да се направи и с евтини плоскости и лампи от Алибаба...

# 806
  • Куциндрел
200000 евро са неразумна цена за апартамент според мен. И това е само, за да получиш някакво пространство и да го обитаваш докато децата пораснат. После те я живеят в този апартамент, я не. По-добре е за тези пари къща да си построиш и да имаш и пространство, и гледка.
Но пък има всякакви хора, имали бол пари - купили.
В ЕПКто, в което живеем в момента, имаме две спални, кухня, огромен хол и една допълнителна стая, кабинет се е водило едно време, баня и тоалетна -две помещения. Имаме два големи балкона и един малък, който е единствен остъклен и там готвим.
Панелът, който купих, е с една голяма стая, една по-малка, кухня и баня с тоалетна. Не мисля, ме нито ЕПКто, нито панела ще е гътнат в близките 50 години, а до тогава миже нашето НС да е станало по-читаво и детето да може да си избере хубав апартамент, ако не му харесват наследените.
Със сигурност има хубаво НС, но аз нямам нерви да чакам и дебна такива в квартала, в който искам.
Все пак вземам нещо, за да живея в него или с цел инвестиция, а не нещо, което ще го нося в задгробният живот.

# 807

Разбира се. А дори и някой да ги има, ако ги ръсне за кимизарник в София, то спешно се нуждае от психиатър.

# 808
Ако имах винаги бих дали дори и повече за тарикатски апартамент в София

# 809
Какво е тарикатски апартамент? Имам някои хипотези, но ми хареса фразата:)

Общи условия

Активация на акаунт