Баба МАРТа идва вече и ни носи бяло, румено човече - 10 тема

• 55 859
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Момичета,какви са тия контракции , кво е тва чудо, отиваме до болницата, стискайте палци  Party

Стискам палци  fingerscrossed Може да си имаме още едно късметлийско бебе в темата днес  Flutter

Честито на всички родили последните дни, няма да изброявам, че се появиха доста бебета и не искам да изпусна някой Simple Smile Да са здрави, щастливи и винаги с късмет!

И на мен вече ми се ражда  Crazy Готови сме с всичко, само багажа беше останал за приготвяне, но вчера отметнахме и него от списъка Simple Smile Нямам представа колко е пораснало бебето, последния ми преглед при доктор беше в 35-а седмица и няколко дни. Оттогава ходя само на прегледи при акушерка, но там ми следят само кръвно, килограми, урина и слушат пулса на бебето с доплер.

# 691
  • Варна
Боби_шуши, Jaklina11, Elida, Zar4e и Denitsa90 честити бебчета. Да са ви живи и здрави.
За еднократната помощ при раждане- предната седмица подавах документи. Вече не искат удостоверение за родените от майката деца. Отивате с акта за раждане на дететео и копия от актовете за раждане на другите деца, както и документ за номера на банковата сметка за справка. Попълвате молбата, правят сверка с документите и всичко ви връщат. Не задържат акта за раждане, както преди.
Леко бременеене и леко раждане на все още очакващите мами.

# 692
Здравейте, мамита! Ако не бях родила, щях да родя от смях с вас с тези тапи... Добре сте се забавлявали!
Ние още сме в болницата, кърмим се, до колкото имам кърма. Гушкаме се! Много е хубаво!
За тези, които си мислят, че вече няма шанс да родят днес - не бъдете сигурни. Моите контракции започнаха точно по това време и в 18:00 родих, така че имате още шансове! Wink
За мерките на бебетата не се шашкайте! Тук, в Шейново, има една мама, на която са й мерили бебето 3800, а се е родило 4700!!! Ей това е слонче!!! Не го пожелавам на никого (поне не естествено раждане, както е родила тя), но да знаете, че понякога разликата е до 1 кг.
Успех на предстоящите! И продължавайте да се забавлявате! Simple Smile

# 693
  • Първомай
Момичета и аз да питам нещо.
Този 45 дневния болничен как ви го плащат както до сега болничните или вече като майчинство колкото ще взимате.
Защото при мен ще има разлика в сумата та се чудех кое от двете ще е.

# 694
  • София
Не той се изчислява на база 24 месеца назад, би трябвало дневното обещетение да ти е малко по-високо от това което ти е било до сега. Общо взето ,това ще ти е и майчинството в следващите 300 и няколко дни (от общо 410)

# 695
  • Първомай
Не той се изчислява на база 24 месеца назад, би трябвало дневното обещетение да ти е малко по-високо от това което ти е било до сега. Общо взето ,това ще ти е и майчинството в следващите 300 и няколко дни (от общо 410)

Много Благодаря

# 696
Здравейте на всички мартенски мами. От известно време следя темата ,но до сега не съм писала.  Реших в навечерието на нашия месец да се включа и аз.
Терминът ми според последния преглед се измести от 16ти на 18ти март, бебка в петък (края на 37г.с.) беше 2900гр, а аз съм +12кг.
Иначе от към приготовления - започнахме чак през 33г.с. и вече сме готови май с всичко (освен с практиката - как се гледа бебе, но и това ще си дойде на мястото). За наше щастие нашите родители не се месят много-много с наставления и съвети кое как точно да бъде направено и какво да се купи и какво не, а само помагат с каквото могат и когато ги помолим. За което, до колкото виждам май сме щастливци с мъжа ми. Laughing
От вчера вече стигнахме до консенсус и с името - големи душевни борби бяха, много спорове, много разногласия. Но в крайна сметка мисля , че името което избрахме ще отива на малката шушка, която така настървено се изтяга в корема ми. Даам, казват че в края на бременността бебетата ставали лениви и мудни, аз не мога да кажа същото за нашето - тази нощ направо някакви акробатики, някакви чудесии бяха.... а все още си е седалищно - от ноември насам.  Crossing Arms Та в тази връзка лекарката ми утре ще ми насрочва дата за планово секцио - според нея нямало да се обърне и съществувал риск ако тръгне да се ражда така (все пак вече съм 38 г.с.).
Посмях се и аз с тези тапи и работи.... като се замисля много неща бях чела за бременността докато бях още в ранен срок и бях в очакване, но повечето не се сбъднаха - за сега са ми се разминали повръщането, киселините, запека, хемороидите, стриите, отичането на краката, както и петната по кожата - едни от най често срещаните оплаквания на повечето бременни до колкото виждам. За сметка на това хълцам звучно и смешно от 3ти месец - ММ ме бъзика че ме е хванала Мелмакска хълцавица (справка - Алф).
 Сега съм се вманиачила да си следя дали не ми е спаднал корема, ама той си ми е ниско от началото и не ми е ясно колко още може да падне, следя и за въпросната тапа-фантом, като нищо бих я пропуснала.....
Та така, това от мен за сега, че се отплеснах.... и утре живот и здраве ще си кажем добро утро в нашия месец най-накрая  newsm03

# 697
Здравейте, мамита! Ако не бях родила, щях да родя от смях с вас с тези тапи... Добре сте се забавлявали!
Ние още сме в болницата, кърмим се, до колкото имам кърма. Гушкаме се! Много е хубаво!
За тези, които си мислят, че вече няма шанс да родят днес - не бъдете сигурни. Моите контракции започнаха точно по това време и в 18:00 родих, така че имате още шансове! Wink
За мерките на бебетата не се шашкайте! Тук, в Шейново, има една мама, на която са й мерили бебето 3800, а се е родило 4700!!! Ей това е слонче!!! Не го пожелавам на никого (поне не естествено раждане, както е родила тя), но да знаете, че понякога разликата е до 1 кг.
Успех на предстоящите! И продължавайте да се забавлявате! Simple Smile

Леле - леле ти направо ме преби  Joy Как може кг отклонение -нямам думи . Аз утре съм на запис на тонове там и мислех да си запиша и един преглед понеже последния беше преди 2 седмици и тази няма да има ,та ще станат 3 ,ама с тези отклонения малко се замислям  newsm78 Joy
Иначе много се радвам ,че всичко е наред -дано скоро ви изпишат.

# 698
Ами дано не е наистина до килогрм отклонението,защото ако днес мойто чаве е 3600 и му прибавя още килце,пък то реши да пропусне 15ти март,че и да го подмине, излиза,че ще го родя ..към 6кила. Екстра,направо ще е все едно е на 3 месеца,пък лятото може и 20ина да удари

# 699
Юхуууууу, ама какъв купон се е заформил последните страници - станали сте много духовити. Аз така ставам като съм притеснена  Crazy

Определено много се посмях с тази тапа, аз чакам тапа да видя вие сега започнахте да посяване съмнения че може и да не я видя - а иначе онзи ден обеснявах на ММ признаците на идващото раждане - и викам и трябва да ми падне тапата той милият гледа  #Crazy и сега какво излиза че съм го излъгала.  Rolling Eyes

Чакаме да видим кое късметлийчето днес.

Зарче - наистина ти определено ме разби онзи ден докато видях, че си писала някакъв коментар и отдолу - след 3 часа Аз родих

Такаааа .... аз вчера и днес гладих дрешки, спални комплекти, подреждах чекмеджетата. Днес монтирахме повивалника. Сега трябва да го измия, да измия хубаво коритото и легенчето. И съм почти готова. Ние нямаме много дрешки за бебчето. Купила съм малко - 3 чифта ританки, 3 чифта бодита, 3-4 гащеризончета , имам 3 комплекта с плетени жилетки от майка ми с шушончета и шапки. Майка ми оплете и сглобихме страхотен комплект за изписването, даже е с рокля.  Ще купувам дрешки своевременно.
Давам от време на време някакви инструкции на ММ какво да прави докато ме няма, ама той милият гледа и не вярва на ушите си  Laughing Заплашила съм го че всяко нещо ще надпиша за да си знае!!!

А и кой каза че единствения без количка - и ние сме така чакаме вече цял месец доставка от Полша и всяка седмица ни се обаждат да ни кажат, че нашият цвят не е пристигнал. Та не знам какво ще правим - даже днес ММ каза, ами като не става ще търсим друга та на мене свят ми се зави. Колко спорове бяха за тая количка и накрая да трябва др да търся  #2gunfire Имам един резервен вариант, ама то трябва да се пренастроя.

# 700
Браво на родилите мами и на новите попълнения, да са живи и здрави.  Hug И аз не бях влизала няколко дни и едва ви изчетох   Simple Smile

Момичета,как става изплащането на болничният от 45 дни?Моят е от 23.01.до 8.03.,и още нямам превод.Друг пьт в края на песеца ми превеждат за 2-3дни и в началото на месеца другите дни.Сега още пише,че се обработва.После са почивни дни,и май ще се чака след 7.03.превод.Как мислите?

Shtastliva:), моя болничен е от 22.01 до 07.03 и днес видях в НОИ, че ще се изплати на 01.03. сумата за месец февруари. (ето линк ако имаш ПИК може да видиш: http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/ ).

# 701
Някоя девойка беше споменала, че е минала на белтъчна диета по лекарски съвет. И мен ме сполетя същата, но доктора днес бързаше и спомена само белтъци на яйца и извара като вариант за набавяне на белтък. Може ли да споделите и други храни, с които бих могла да разнообразявам менюто и са високо-белтъчни...

Може и на лично, за да не се прияде на някой... Laughing

Благодаря!

# 702
Стефи знам,че сме с еднакви болнични,но на мен не са ми превели нищо.Хриска,видях в ел.справката пише,че се изчислява.Работодателя го е дал в НОЙ на 10.02.Нещо се подмотават.Утре ще им звьнна,да ги подсетя за себе си WinkДобре дошли на новите мами!Аз преди малко се сьбудих.Реших да проспя 29.02.,хихихи...Скоро не бях спала след обяд.

# 703
Здравейте момичета,днес бях на преглед и изненадващо доктора реши да ме провери за разкритие и се оказа,че имам 2 см.Прегледа изобщо не беше болезнен или неприятен така,че не се притеснявайте на тези,на които им предстои.Аз съм в 36 седмица,но явно,че може и да е по-раничко раждането според АГ-то.Има ли някой с такова разкритие и какво да ви казали вашите АГ-та?

# 704
  • София
Хм.... И аз тапа не съм виждала, нито пък води при предишното раждане... То е ясно, че има тапа, няма спор по въпроса обаче.
А за разкритието - при всеки е различно. Едни получавта разкритие за някой и друг час, а други със седмци "се разкриват".
Разлика от 10 години не се брои, т.е. все едно е първо раждане. Т.е. и аз съм така, ама 9 години, а за 18 ... пък съвсем... Най=дибрата разлика била между 2 и половина и 3 и половина години. От физиологична гледна точка. Иначе коя е индивидуалната най-добра и удобна разлика всеки си знае...
Ако бях имала нормален живот навремето, вероятно вече щях да имам 3 деца през 3 години... Сега живот и здраве ще са 3 през 9, ама едното няма да съм го раждала.
Ние пък матрак си нямаме. Колко обикаляхме, накрая си харесахме, пък се оказа, че нещо е имало ревизия в магазина и матраците, които имат все едно ги нямат и не можело да ни ги продадат... Количка имаме... Ама и ми е много интерсно как е пълнос  колички бебешки стоки и когато човек се спре на нещо конкретно все го няма налично, или едвам сглобяват комплекта... Така с количката беше - естествено за не малкото пари, които дадохме, нямаха онзи цвят, който най-много ми харесва... После едвам събраха всички части да са с еднакъв цвяът тапицерия... То се продавало отделно всичко и хората уж предпочитали да си ги купуват различните кошове и аксесоари в различни цветове, за да им било разнообразно  Shocked Да бе!
За апетита... ям, защото трябва... Иначе едно такова ми се гади... Ама не като в първия триместър, а по-различно... И освен това, място нямам...

Общи условия

Активация на акаунт