Естрогенен излишък-как да се справя?

• 8 786
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Изследвала ли си вит Д, хемоглобин и вит Б12? Дефицитът  им също може да предизвиква такива оплаквания.

# 46
  • София - Варна
Аз на твое място и с 25 мкг т4 бих внимавала. Ако изобщо пробвам нещо, щях да почна с 12.5. Естествено че наврежда на всеки, който няма нужда от нея. Ако един човек има нужда от 40 т4, но пие 50 т4, ще му стане по-зле, защоти ще се окаже предозиран в крайна сметка.
Да. Изследвай и Д, б12, ако можеш.

# 47
Мен с 25 мг ме предозираха. След 3 седмици цялата треперех, със сърцебиене. Моето ТСХ беше 13 или 15, не помня точно. Вече не смея да пия л-тироксин, дори в още по-малки дози.
Като ти гледам изследванията въобще не си за л-тироксин. Поне тук, където съм, няма да ти го предпишат при тея показатели.

# 48
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
вит.Д пия от години целогодишно.
вит. Б 12 миналата година ми биха инжекции, подозирам, че покрай неоткритата глутенова нетолерантност не съм го усвоявала. едвам ги накарах да ми пуснат изследвания, накрая сама си ги платих.

вчера взех първата доза: разделих таблетката на 4, но едното парченце стана по-малко от четвъртинка и взех него.
малко ми се виеше свят и имам като натиск на темето newsm78, на обед се тръшнах да спя.
днес взех втората доза.

Като ти гледам изследванията въобще не си за л-тироксин. Поне тук, където съм, няма да ти го предпишат при тея показатели.

ендокринологът препоръчва кратък прием от няколко седмици.
ЛЛ следва съвета. незнам какво ще реши след кръвните изследвания. средата на ноември ще ходя.
просто и да ида на друг лекар, не ме вземат на сериозно!

сега прочетах една книга за хормоните и взаимодействието им помежду им, написана от гинеколожка.
има препоръки и за храненето, но аз от години се храня здравословно и не ям преработени храни.  Crazy
та според таз книга, първата крачка е прием на селен, мед и цинк, като последните две трябвало да са в определено съотношение.
обяснено и защо понякога прием на Т4 помага за кратко време и после се връщат симптомите, тогава други хормони са навързани... обаче моите са всички в норма.

Общи условия

Активация на акаунт