Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 199
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • WonderLand
Моля за съвет как да махна лепенките/тиксо от алуминиева дограма, което е изгоряло от слънцето. Няма махане, хем залепнало, хем се къса!

Здравей,  много внимателно може да пробваш с шпатула за чистене на керамичен плот. Тя не драска и аз с такава изстъргах запечените лепенки на нашата пвц дограма.

# 706
  • в сърцата на децата <3
Привет  Hug
Преди доста страници бях попитала как да почистя ето такива чаши

Не помня кой какво точно ми каза, но в общи линии съветите бяха изваряване със сода и киснене с оцет. Кипнах ги във вода със сода и ги оставих да покиснат. Погледнах и не ми се видяха особено изчистени... Добавих повече от половин бутилка домашен винен оцет. Шупна хубаво. Оставих и така да покисне. Миризмата е меко казано покъртителна  Sick След като цялата кухня смърдеше на винпром  Laughing реших да извадя една чаша да видя какво е станало и дали изобщо нещо е станало. Чашата на вид беше както я поставих, само беше побеляла допълнително от содата (не се сетих да снимам). Обаче... само минах с гъбичка с веро и....

Никакво търкане, жулене и мъки - само измиване!
Благодаря на всички, които се отзоваха и се извинявам, че чак сега пиша за резултата, но просто сега им дойде времето. Спасих от изхвърляне почти два цели комплекта чаши, станаха като нови  Hug Hug Hug Hug

# 707
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, че сподели резултата!  bouquet Вярвам, че ще е ценен за всяка от съфорумките. Май с оцет и сода става добра комбинация. Аз досега съм я ползвала само за канала на кухненския сифон.  Peace

# 708
  • Sofia
Такива чаши може и със слаб разтвор на белина да се почистят/накиснат...после в миялната на висок градус и ще светнат

# 709
  • в сърцата на децата <3
Доли, нямам съдомиялна  Mr. Green (все още) Но си мисля, че щом може да се почисти с нещо натурално, то е по-добре да не се ползва химия. Оцетеният разтвор мирише не по-зле от белината, може би беше толкова зле положението защото водата беше почти вряла...

# 710
  • София
Как да пемахна миризма на бензин от калъфки на автомобилни седалки?
Скъпия без да иска докато поправял колана напръскал калъфката. проветрява я 24 ч., сега я изпрах.
Но и на простора пак понамирисва. Клиентите ще избягват таксито ми.

# 711
Как да почистя машинно масло от естествена кожа?

# 712
   Как да почистя тефлонов грил тиган на Тефал от външни мазнини по корпуса му? Пробвах с препарат обезмаслител и нищо не стана. Петната си останаха. Грозно изглежда на външен вид и с времето ще се натрупа още повече тази мазнина.

# 713
  • София
За външната страна на всякакви тенджери, тигани и т.н. ползвам този препарат: https://www.amway.bg/product/0014,amway-preparat-za-pochistvane- … urni#.V9OoOfl96M8
Той е предназначен за фурни, но може да се ползва и с тази цел. Стават като чисто нови и фурните и съдовете!

# 714
  • в сърцата на децата <3
За външната страна на всякакви тенджери, тигани и т.н. ползвам този препарат: https://www.amway.bg/product/0014,amway-preparat-za-pochistvane- … urni#.V9OoOfl96M8
Той е предназначен за фурни, но може да се ползва и с тази цел. Стават като чисто нови и фурните и съдовете!
Майка ми го има този на Амуей, но абсолютно същата работа върши ето този

Само дето Амуей струва 20 лева, а този - няма и 2...

И да добавя - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с ръкавици!!!

# 715
  • WonderLand
За външната срана на тенджери и тигани спрея за загорели мазнини на А1. Идеална работа върши.  2.50лв от Кауфланд.

Днес почистих зажапания латекс зад коша за боклук като първо напръсках със смес от вода, оцет и веро и след това с грубото на гъбичката и малко Бинго OV, абразивен препарат. Всичко си падна без проблем, а аз се притеснявах, че няма да успея да го почистя. Същото Бинго ми е идеално за сваляне на еткети от всякакви неща.

# 716
  • в сърцата на децата <3
Не се ли сваля и латекса така  newsm78 Моите стени са оранжеви и нищо не мога да изчистя без да изтъркам до бяло (т.е. до гипсовата шпакловка под латекса)

# 717
  • Sofia, Bulgaria
Имам питане, купих си нови дънки и ми оцветиха леко бялата кожена чанта, идеи? Мислех за прясно мляко - така си махах преди бронзанта от тялото като станеше на петна, но засега само мокра кърпичка за бебе пробвах да не взема да го фиксирам. Идеи за дънките как да спрат да пускат преди 100ното пране също приемам  bouquet

# 718
  • в огледалото на живота
Имам питане, купих си нови дънки и ми оцветиха леко бялата кожена чанта, идеи? Мислех за прясно мляко - така си махах преди бронзанта от тялото като станеше на петна, но засега само мокра кърпичка за бебе пробвах да не взема да го фиксирам. Идеи за дънките как да спрат да пускат преди 100ното пране също приемам  bouquet
Две,три 'бани' в оцет,изплакване,изпиране и няма да има следа от пускане на боя при дънките
Изпробвано многократно във времето с ефект Peace

# 719
  • Bulgaria
Как може да се махне мазнина от пода на етажа ни ,пробвахме много методи но продължават да стоят петна ?

Общи условия

Активация на акаунт