Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 617
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ако при развод един баща остави децата си в недоимък, означава за мен, че и в брак не би било по-различно. Дори още по-трудно, предвид натегнатата атмосфера и липсата на обич, като капак.
Не е така в болшинството случаи- мъжете са просто устроени и като обичат майката, обичат и децата.
Затова масово жени с деца се женят за ергени.
Лошото е, че когато се разведат с майката, за да не я " хрантутят" и за да " ѝ дадат да се разбере", спират да дават, като оставят тя да се справя с отглеждането.

# 166
Пък като се намери и някоя, която да му обяснява колко много дава на бившата и как тя ги харчи за козметика и любовници...   

# 167
Като прибавим факта, че мъжът винаги може да представи документи, показващи минимални доходи или да забегне навън, издръжката е символична.
Ами като вземате мъже, които се осигуряват на минимална заплата... или пък са готови да избягат в чужбина и да не си видят децата вече, само за да си спестят 100-200 лева?
Що за мъже, и що за преценка на жената, дето се е омъжвала за такива?

Иначе особено разводът ако е по инициатива на жената (както са повечето) нормално е мъжът да се чувства обиден и да не иска да плаща голяма издръжка - все пак тя се плаща на жената и няма контрол за децата ли ще я харчи или за себе си, па недай боже и за нов любовник. По принципа "имаш крава - пиеш мляко" която жена има мъж, ще му харчи заплатата, а като не иска вече да го има за мъж, няма да му харчи и заплатата, просто е.

# 168
Krisl, ама големи глупости са това  Mr. Green Те мъжете все едни и същи стоят за 30 години, докато си изгледат децата  Sunglasses Променят се за часове и дни, ако им се подпали фитила.  Laughing

Или още в деня на сватбата да декларират - Скъпа, след развод отново ще се грижа за теб и децата както и преди, затова ме вземи  Heart Eyes hahaha hahaha

# 169
  • София - Рим и обратно

Ами като вземате мъже, които се осигуряват на минимална заплата... или пък са готови да избягат в чужбина и да не си видят децата вече, само за да си спестят 100-200 лева?
Що за мъже, и що за преценка на жената, дето се е омъжвала за такива
Много си прав. И аз това се чудя.

# 170
Но, майката е горда, че видиш ли, не ги била оставила.........
ПП. Не казвам, че ако се бях развела, нямаше да постъпя по същия начин- напротив, така щях да направя и аз, което не означава, че постъпката ми нямаше да е силно егоистична.

Ами, когато бащата просто не иска да се ангажира с вземането им, както е описала Бърди, както е и в повечето случаи? Не ги иска човекът, не е навит да ги поеме като основен родител? Как ще успееш да му ги оставиш, за да не си егоистична?

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 02:28 от Вещица в чужбина

# 171
А, той ако иска да е сигурен, че парите отиват за децата, няма никакъв проблем. Отива с тях по магазини, купува им дрехите за всеки сезон. Отива в градина, школа, училище, плаща им таксата. Отива по книжарниците, купува им учебниците. Като се разболеят, с тях при лекаря, после в аптеката. Стига само наистина да иска да полага грижи за децата си.
Ама защо ли повечето не се натискат, а злорадо гледат отстрани "тая моята да я видя сега как ще се оправя без мен, да види какво злато е изпуснала", без да се замислят какво означава това за собствените им деца. Егото над всичко.
Имам няколко разведени приятели, дето точно това правят - не ги знам колко издръжка плащат, но купуват на децата дрехи, плащат им разни такси за школа, за лагер... Иначе представи си мъжът ако чинно си превежда издръжката и види примерно бившата с ново палтенце, а децата с миналогодишните, как ще се почувства. Предполагам, че ако се намразиш с някого, а те задължат да му превеждаш пари всеки месец, е нормално да се появят такива тънки чувства.

# 172
  • София
Либералните български закони задължават бащата да плаща великите 60 лв на месец издръжка, обаче по никакъв начин не го задължават да плаща половината такса за училището на детето.

# 173
Те издръжките са едни големи, големи, да се чуди горката майка от кой дизайнер да си напазарува първо  Mr. Green

И наистина кой баща иска - никой не го спира да харчи директно за детето. Така че може да е убеден, че е само за него.

# 174
Либералните български закони задължават бащата да плаща великите 60 лв на месец издръжка, обаче по никакъв начин не го задължават да плаща половината такса за училището на детето.
Основното и средното образовани в БГ са безплатни ! Плаща се чак в университетите , но тогава децата са над 18 години , и бащата не дължи издръжка , поне според БГ законите .
  Между другото така и така стана тема за издръжките - Колко би следвало да е  издръжката при развод на две деца и 1000 лв. заплата на бащата ? Просто ми е интересно .

# 175
  • София
Безплатното образование в България отдавна в свършило, поне 2000 лева годишно ви изтичат в канала на събиране на пари за всякакви цели в безплатното държавно училище. А отделно аз лично  не обичам да плащам бели пари на сива икономика под формата на частни уроци.

А за да достигнете до качественото платено висше не става с едно голо и безплатно  държавно  образование.

Преди години с големия ми син, който беше втора или трета резерва в АК помолих баща му да поеме половината такса - не можело, човека си бил купил вила и трябвало да я ремонтира...оттогава не питам изобщо, плащам всичко в пълен размер. Обаче само някой да е посмял да се гордее с успехите на моите деца после...

# 176
Колко ще е издръжката решава съдията, или каквото са се договорили помежду си майката и бащата. Редно е поне по 120 на дете. Не, че тези пари стигат за нещо.  Нашето БНД и една стотинка не дава над издръжката, децата не взема, че трябвало да ги храни, не ги извежда никъде, дори за първи март по една мартеница не им взе. На Коледа нито се вясна, нито подаръци им донесе. Заплата му е над 1000 лева, издръжката за двете деца е 270 общо. За справка моята заплата е наполовина на неговата.  Дреме му на оная работа с какво храня, обличам и отглеждам децата си.
Сега ще кажете - къде спа, като го вземаше. Не спах, не беше такъв, но новата любов промени нещата.
Е и чуждите деца не гледа, но и своите не иска. Такава им е уговорката - 4 излишни деца - само ще им пречат. Двете си имат майка, другите две баща. Който има деца да си ги гледа, а те ще си гледат любовта и кефа.

# 177
Абсолютно - хората се променят. Никой няма гаранция, че човекът, с когото се е взел все ще е вечно отговорен и т.н. Особено завърти ли се на някой главата от нова тръпка, 100 оправдания ще си намери защо няма време или пари за децата и все ще е невинна душичка  Sunglasses

# 178
  • София
И защо да го  задължи?
Ти можеш да решиш на Луната да му намериш училище.
Държавното образование е безплатно, ако се чувстваш достатъчно богата, плащай за частно.
ПП. Българският закон определя минималната издръжка, която е 1/4 от МРЗ, а максимум няма- зависи колко ще успееш да одрусаш бившата половинка.
Ако се заловиш сериозно, можеш да докажеш, че не получава минималната и за да не го погнат оторизираните служби, ще даде свястна издръжка.
Но, това ще предполага да вижда детето, за да не живее то с мисълта, че баща му не се сеща за него. Mr. Green

# 179
  • София
Ама ти явно живееш с мисълта, че ние не искаме децата да виждат бащите си.

Общи условия

Активация на акаунт