Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 586
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ама ти явно живееш с мисълта, че ние не искаме децата да виждат бащите си.
Не, такова генерално заключение не мога да направя- няма да е коректно.
Визирам само тези, които искат издръжката, но всячески възпрепятстват срещите с децата, че да не се разстройвали и да свикнели по- лесно с новия татко.

# 181
  • София
Либералните български закони задължават бащата да плаща великите 60 лв на месец издръжка, обаче по никакъв начин не го задължават да плаща половината такса за училището на детето.
И защо да го  задължи?
Ти можеш да решиш на Луната да му намериш училище.
Държавното образование е безплатно, ако се чувстваш достатъчно богата, плащай за частно.
ПП. Българският закон определя минималната издръжка, която е 1/4 от МРЗ, а максимум няма- зависи колко ще успееш да одрусаш бившата половинка.
Ако се заловиш сериозно, можеш да докажеш, че не получава минималната и за да не го погнат оторизираните служби, ще даде свястна издръжка.
Но, това ще предполага да вижда детето, за да не живее то с мисълта, че баща му не се сеща за него. Mr. Green
Аз дори не знам в коя фирма работи и всъщност няма български закон, по който да имам право да науча: 1. В коя фирма работи и 2. Каква заплата взима. На мен реално не пука, аз лично нямам нужда от (нечии) пари, защото печеля добре и ми стигат да си образовам децата, давам само пример за ситуацията с 60 лв издръжка.

За мен има значение какво (качество) образование ще получат децата ми, за БНДто определено няма - за теб, absurt, също, щом не си в състояние да направиш разлика и не мога да те упреквам за това, толкова ти е опита.

# 182
  • София

За мен има значение какво (качество) образование ще получат децата ми, за БНДто определено няма - за теб, absurt, също, щом не си в състояние да направиш разлика и не мога да те упреквам за това, толкова ти е опита.
Това, звездите ли ти го прошепнаха или кристалното кълбо? Mr. Green
Моят опит ми е показал, че когато изритам някого от живота си и този на децата си, не очаквам да ми отвори портфейла си.
И тъй като, о, изненада!, за мен качеството на образование на децата също е важно, то лесно бих се добрала до информацията, която за теб е толкова скрита. Mr. Green

# 183
  • София
За какво ми е кристално кълбо:"Държавното образование е безплатно"   Laughing. За теб е достатъчно държавното. За мен не е.

# 184
А кои са "тези, които искат издръжката"? Издръжката е за децата, по-точно стига само за част от най-необходимите им нужди. Значи ли това, че жени, които се откажат 100% от издръжката, имат право да "крият децата". Няма никаква връзка между срещите с бащата и издръжката - това са фактите.

# 185
  • София
За какво ми е кристално кълбо:"Държавното образование е безплатно"   Laughing. За теб е достатъчно държавното. За мен не е.
Боже, да се чудя да ти се възхитя ли на санктата симплицита или да ти кажа, че в мерака си да ме затапиш показваш силна липса на мозъчни гънки? newsm78
Що не се върнеш да прочетеш поста ми, пък и да се пробваш пак да разбереш сложно съставно изречение от елементарни думи? Mr. Green

# 186
  • София
А кои са "тези, които искат издръжката"? Издръжката е за децата, по-точно стига само за част от най-необходимите им нужди. Значи ли това, че жени, които се откажат 100% от издръжката, имат право да "крият децата". Няма никаква връзка между срещите с бащата и издръжката - това са фактите.
Нищо повече не значи от това, което съм написала.
Няма смисъл да му търсиш подтекст, нито да го надграждаш.

# 187
  • София
Е как пък всички не успяхме да те разберем значи.

# 188
  • София
Всъщност няма таква опция "можеш да се откажеш от издръжката".

# 189
  • София
Е как пък всички не успяхме да те разберем значи.
Не е вярно, много добре ме разбираш.
Всеки човек има и права, и задължения.
Не можеш от някого да изискваш да спазва задълженията си, а да го лишаваш от правата му.

# 190
  • София - Рим и обратно
Да бе, те децата спират да ядат, да се обличат и да дишат, щом тейко им спре да ги вижда, ъхъм...
 В момента, в който си създал дете - имаш задължения. За права нищо не съм чула. А когато децата не щат да се виждат с бащите си?  Чии права са нарушени?

# 191
  • София

В момента, в който си създал дете - имаш задължения. За права нищо не съм чула. А когато децата не щат да се виждат с бащите си?  Чии права са нарушени?
Ако бащата не пие и бие, детето не иска да го вижда само, ако е добре подковано от мама.
Тук сме жени и да се правим на не знаещи и не видели, не върви.
И не си права за правата- имаш право, дали мъж или жена, да виждаш детето си, освен ако не си изверг, който има ограничителна заповед.

# 192
Ако бащата не пие и бие, детето не иска да го вижда само, ако е добре подковано от мама.

Глупости.

# 193
  • София - Рим и обратно

Тук сме жени и да се правим на не знаещи и не видели, не върви.

Пфффф, пълни глупости.

# 194
  • София
Да бе, те децата спират да ядат, да се обличат и да дишат, щом тейко им спре да ги вижда, ъхъм...
Бащата има право, но детето няма задължение. Правата не са задължения.

Общи условия

Активация на акаунт