Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 542
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Шарки, не искам да задълбавам по темата, че много се наврях у чуждите чаршафи.
Много двойки намират щастието си при втори, а дори и трети брак и в това няма нищо лошо.
Предполагам, че всички го правят с конкретна причина и ясна визия за бъдещето си.
Странното в този случай е, че едва ли не всичко е ок, ама аз съм влюбена в друг. Е, как не могат да се контролират тези емоции на зряла възраст? Та ние ежедневно срещаме привлекателни мъже по улиците, да се развеждаме ли след всеки?

# 76
За съжаление животът е такъв, че семейства, градени с години, се разбиват за месец точно заради несериозна история, която после замира бързо-бързо. Това е. Нещата не са справедливи, но трябва да приемем, че са такива. Ако единият от двамата в семейството в един момент реши, че иска нещо друго, и с топ не можеш го завърна наляво, ако е тръгнал надясно. Той не иска в този момент стабилност и здрава връзка, защото вече ги е имал и не са му интересни! Иска нещо ново, пък след него и потоп. Няма как насила да го вкараш обратно в коловоза. Другия партньор или се навива да търпи и страда, или се разделя и почва наново да гради живот. Това е. Дали е мъж или жена - не му ли се седи вече - изхода е ясен.

Има и още нещо - залитнал човек никога не си дава ясна представа за последствията от действията си. Той просто иска да си изживее тръпката, пък за другото после ще му мисли. И докато се наживее, разводът вече е факт и нещата със семейството са приключили.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 12:59 от _Dana_

# 77
  • София
Тежко пиянство не се "брои" за вина.

Освен това аз истинския мъж и щастието съм го намерила преди 10 години в лицето на втория ми съпруг. Така че такива мъже има, лошото е, че са малко, поне в България. 
При внимателен прочит ще видиш, че това с напиването е било от време на време и се е появило след като тя е почнала да го игнорира.
Някои го удрят на карварлък, други избиват чивия като се напият.
Та, хайде да бъдем обективни.
Не че не се получава в много семейства- отношенията охладняват като ги натисне ежедневието и грижите по бебета, и ако до този момент, сексът е бил приятно следствие от "духовното и ценностно" напасване, заминава в небитието.
Не виждам начин при нея да се върне тръпката, но и да " разлюби" по същия начин и другия, също е възможно.
Не мисля, че свестните мъже са толкова малко, но като че ли, жените почнахме усилено да режем клона, на който седим.

# 78
  • София
Това се случва единствено когато между съпрузите се е настанило мълчанието, студа. Бъркате причинно-следствените връзки.

# 79
Така е. Но това не отменя факта, че семейства, които са градени с години се развалят заради връзка, която отшумява за година да речем. Децата си го изживяват, много хора са засегнати, но това не е спряло никой, който се е запътил да си изживее нещо ново. Него не го е страх какво ще става с новата връзка или със семейството му, той е в еуфория донякъде, а това дава криле  Mr. Green

# 80
  • София
Така е. Но това не отменя факта, че семейства, които са градени с години се развалят заради връзка, която отшумява за година да речем. Децата си го изживяват, много хора са засегнати, но това не е спряло никой, който се е запътил да си изживее нещо ново. Него не го е страх какво ще става с новата връзка или със семейството му, той е в еуфория донякъде, а това дава криле  Mr. Green

Има и друг сценарий- залитналият си изживява чувството без да афишира връзката и остава в семейството.

# 81
Колко да не я афишира, ако е продължителна  Crazy

# 82
  • sofia
В описаната ситуация бих се фокусирала над отношенията с децата. И защо искат да се събирам с баща им - липсва им нещо, чувстват се разкъсани между нас, или друго? Всичко е поправимо, но не и с цената на крачка назад.

В момента, в очите на децата, той е узурпирал мястото  на баща им и затова му  се гневят и го отхвърлят, макар че е добър човек.
При което се чудя, защо в очите на децата баща им има място в живота на майка им? Кой или какво им даде такава идея? Толкова ли са откъснати от реалността, в която родителите им са живели?

Нямам личен опит от подобен тип, но се "закачам" за горния цитат, защото става дума за това какво си мислят децата.
Забелязала съм, че родителите мноого рядко успяват да споделят с децата си (а и не само с тях) какво чувстват, как възприемат дадена ситуация и пр. Аз, лично, много трудно успявах да формулирам в думи какво чувствам, какво не ми е наред, какво ме дразни. С годините и с помощта на половинката, преодолях това.
Много често с децата си говорим и им обяснявам за взаимоотношенията между хората, роднините, защо се получава нещо в дадена ситуация. Че всеки конфликт винаги има предистория и че всяка страна е "права" за себе си.
Лека- полека да свикват да изразяват какво чувстват, а не да си мислят, че този отсреща знае какво ти е на теб. Да казват, когато дадено поведение на отсрещния ги обижда, да обясняват защо.
Моят съвет към авторката е да обясни на децата взаимоотношенията си с баща им, какво може да очакват, да обясни за новата половинка, и пак какво може да очакват. Не трябва да се държат в неведение, защото фантазията им започва да работи и да имат нереалистични очаквания.

# 83
  • София
Колко да не я афишира, ако е продължителна  Crazy
Толкова, колкото продължава, ако я е определил като безперспективна.
Има много такива случаи- има емоция, има секс, но знаеш, че нищо повече не може да предложи връзката.

# 84
Аз виждам, че авторката е в патова ситуация. Ама сама си е виновна! Тя има много сериозна вина за решенията, които си е взела. И затова много ще си пати сега! Сега, според мен по-малкото зло е да продължи както е почнала. Хванала се е с някого, да си кара с него. Децата ще свикнат. Авторката не се ли усеща, че май се получава нещо като дежа ву ? Има мъж, нещата вървят добре, но поради някаква причина раздяла. Сега пак отново, има мъж, нещата вървят добре и пак раздяла поради някаква причина. Ама тя така може още 100 човека да си намери и да се раздели и все да си намира причини! Аз не съм гадателка, ама съм сигурна, че ако пак се раздели и не може да понесе малкия дявол ще стане по-зле. Дявол, който с първия й мъж е бил много, ама много малък, по мое мнение. Сега дявола е пораснал и я тормози и според мен ако се раздели, дявола ще стане още по-голям и ще станат по-зле нещата. Дявол успешно можем да заместим и с думата проблем. Това е моето мнение!

# 85
  • някъде в орбита...
Нещо май се губи причинно-следствената връзка някъде. Авторката се е разделила с мъжа си преди да започне сегашната й връзка. А той пък си е имал проблемното пиянство, не е като от мъка по жена си да се е пропил.
Единственият проблем, който аз виждам, е че децата са си навили на пръста, че майка им и баща им трябва да живеят заедно (неизвестно защо).

Относно изказванията от сорта на това как ама тежко пиянство не е алкохолизъм - да се разтягат тези локуми на хора, които си нямат такова животно вкъщи и не знаят какъв "дявол" е това ooooh!

# 86
  • Най-красивата страна
Аз не бих се събрала с пияница. Crossing Arms

# 87
  • София
Нещо май се губи причинно-следствената връзка някъде. Авторката се е разделила с мъжа си преди да започне сегашната й връзка. А той пък си е имал проблемното пиянство, не е като от мъка по жена си да се е пропил.
Единственият проблем, който аз виждам, е че децата са си навили на пръста, че майка им и баща им трябва да живеят заедно (неизвестно защо).

Относно изказванията от сорта на това как ама тежко пиянство не е алкохолизъм - да се разтягат тези локуми на хора, които си нямат такова животно вкъщи и не знаят какъв "дявол" е това ooooh!
По- скоро, ти губиш реалната картина, обрисувана от авторката и я заменяш със своята.
1. Децата са си " навили на пръста", че искат да живеят с баща си, защото той е образцов такъв, според думите на майка им.
2. Мъжът е започнал да пие перманентно след като тя е охладняла и не е искала да спи с него. Не понасял да му противоречат, но както пак самата тя казва "Никога не ме е удрял или обиждал".

# 88
Кое дете не иска да живее с мама и тати? Какво означава"навили са си на пръста" и "не знаят какво искат"? Странни изводи. Кое дете на 10 години мисли, че е по-добре родителите да са разделени, защото вижда, че майка му е влюбена в друг мъж и ще бъде по-щастлива с него? Та тя майката  не знае какво иска, щом като мъжът й предлага да се съберат отново и тя започва размисли по темата.

# 89
  • София
Авторката откога написа за резултата... Дай Боже всички да се разделят така цивилизовано като тях, ама не дава
Аз съм чувала от майка си изречено с гордост как ни спасила от участта "да ни дърпат насам-натам". Спор няма, че ми е било  по-добре с двама родители, но от друга страна отдавна съм разбрала, че между тях няма грам любов и привързаност, по-скоро някакво изопачено чувство за дълг. В крайна сметка не се чувствам виновна, така са си решили, по соцвреме разводите не бяха масови.
Ситуацията зависи и от децата, ако са по-устати и чепати, и ангел трудно ще ги убеди в добрите си намерения. Моят биологичен син понякога така беснее срещу мен, та какво остава срещу чужд човек  Wink
Изобщо не се гордея с това,  май и двамата сме остри камъни, но давам пример

Общи условия

Активация на акаунт