НК-ВВХ - храненето на столетниците

• 114 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Фея като гледам снимките направо ми се иска да живея у вас и ти да ми готвиш  Grinning

Много полезна статия. Има огромна разлика между въглехидратите, които получаваме от плодовете и тези, които идват от тестените храни.
След дълго лутане и експериментиране върху себе си установих, че когато се храня с плодове, зърнени, бобови, зеленчуци (тях дори не е нужно да ги включвам) килограмите ми не мърдат. Дори и да се пръсна от ядене, което малко трудно се случва, но все пак дори и да се храня с описаните храни в по-големи количества, резултата е този. Но само като включа тестените храни, тук там по някое сладко изкушение, въобще ако реша да се глезя и веднага светва червената лампичка - килограм нагоре  Grinning

danilu
аз също съм замразявала диня и пъпеш. В едни огромни кутии от сладолед и във фризера. Пъпеша ми хареса повече, динята много се разводни.  Grinning

# 616
  • на острова на мечтите
За да те се разводни динята я оставям в гевгир за една нощ. Нарязвам на парчета, за да засиля процеса на оттичане.
Фея,благодаря за снимките,идеите и статията Hug
Ще опитам палачинки от сурови банани. Добавяш ли нещо друго chef

# 617
  • на острова на мечтите
Намерих рецептата.  Пише да се добави брашно от ленено семе,оформя се по възможност правилен кръг,или приблизително кръгла, и после се суши от 4 до 6 часа на 42*(градуса).

# 618
Намерих рецептата.  Пише да се добави брашно от ленено семе,оформя се по възможност правилен кръг,или приблизително кръгла, и после се суши от 4 до 6 часа на 42*(градуса).
Този кръг върху решетката на дехидратора ли се оформя? Може би се заслила хартия за печене и така се суши? Мен би ме било страх да не текне иначе.

# 619
За да те се разводни динята я оставям в гевгир за една нощ. Нарязвам на парчета, за да засиля процеса на оттичане.

Човек винаги може да научи нещо ново и полезно  bouquet

# 620
Здравейте!
Аз не разбрах млечни продукти - сирене, кисело мляко, относими ли са към този вид хранене? Яйца?

# 621
 Hug

Аз лично млечните не съм ги отказвала, а и не виждам причина да го правя. Старая се обаче да са от истинско мляко, т.е. домашно.

# 622
Здравейте!
Аз не разбрах млечни продукти - сирене, кисело мляко, относими ли са към този вид хранене? Яйца?

Аз доколкото разбирам, част от философията на този вид хранене е максимално намаляване на животинските продукти от всякакъв вид - месо, млечни, яйца. Дали човек ще ги откаже или не, всеки сам решава според убежденията си - било здравословни, било природозащитни.
Ние лично ядем всичко, просто ядем животински продукти в много малки количества и не всеки ден. На този етап, това е зоната ни на комфорт.

Като човек, който много обича млечните ще кажа, че за жалост лично аз, не вярвам в полезността им.

Днес закусвахме обичайния "зоб", както го нарича по-добрата ми половинка: просо, овес, домашно мляко от орехи, праскови и банани.
Тъй като днес не съм на работа, имах време да пусна домашен хляб (в машината). Чистих шкафа чрез него - сложих брашно от спелта, от ориз, царевица, нахут.
И за хляба реших, че искам нещо за мазане, та бърках хумус. Не можах да реша с тахан от сусам или от слънчоглед ми се яде повече, та смлях двете заедно. Стана много вкусно!  

# 623
Фея, искам рецептата за палачинките..))

И дайте идея за нещо със  смокини - имам цяла торба, която вече почна да се разваля..(

# 624
  • Linz
Аз смятам, че млякото не е естествена за човека храна. То съдържа необходимите за разтежа на телето хранителни вещества, включително рога, копита и козина. Хората сме единствените същества на планетата които продължават да консумират мляко след израстването на зъби и единствените консумиращи млякото на друг вид. Това е една доста неестествена храна за човека.

# 625
  • Русе
. Хората сме единствените същества на планетата които продължават да консумират мляко след израстването на зъбите и сме единствените които консум
   Котките със сигурност ядат мляко, въпреки че имат по-остри зъби от хората.

# 626
  • Linz
. Хората сме единствените същества на планетата които продължават да консумират мляко след израстването на зъбите и сме единствените които консум
   Котките със сигурност ядат мляко, въпреки че имат по-остри зъби от хората.
Котките пият животинско мляко (както повечето хищници биха пили) защото хората им дават. В природата не могат да си набавят мляко сами.

# 627
  • Русе

Котките пият животинско мляко (както повечето хищници биха пили) защото хората им дават. В природата не могат да си набавят мляко сами.
  Ама ябълки не ядат, колкото да им давам

# 628
  • Linz

Ама ябълки не ядат, колкото да им давам
Да, както и всеки друг хищник няма да яде ако му дадеш.

# 629
Аз смятам, че млякото не е естествена за човека храна. То съдържа необходимите за разтежа на телето хранителни вещества, включително рога, копита и козина. Хората сме единствените същества на планетата които продължават да консумират мляко след израстването на зъби и единствените консумиращи млякото на друг вид. Това е една доста неестествена храна за човека.
Още повече ако човек има непоносимост към лактозата.  Peace

На мен ми е трудно без млечни обаче - сирене и кисело мляко. Но консумирам умерено, не всеки ден и по малко.

Общи условия

Активация на акаунт