Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 322
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 12:25 от be under repairs

# 511
Ние все още си чакаме дипломата,въпреки протестното писмо на родители до министър Кунева.Пуснали са го го във фейсбук.Ако знаех,че се изготвя такова, щях и аз да се подпиша.

# 512
Моля за съвет! В МВнР какво трябва да се направи на преведената с апостил диплома - легализация и заверка на подписа на преводача или само заверка на подписа. Разбрах, че предварително си купуваш марки за услугата.

# 513
Преведеният документ бива занесен от фирмата за преводи и в МВнР, където да се провери дали преводът е направен от лицензиран от тях преводач.
https://faq4uni.com/документи/германия/кандидатстване-с-daf-или-dsd/

Вероятно питаш каква точно услуга да посочиш в заявлението? С това не мога да бъда полезна, не съм правила сама превод и легализация. Марките се купува предварително  - 3 марки от 5 лева за стандартна поръчка.

# 514
Здравейте! Има ли мами на деца в Дюселдорф. Днес дъщеря ми получи предложение да стая в обшежитие , и имам нужда от малко допълнителна информация. Много благодаря!
Иначе процедурата е открита. На 4юли документите ще са готови!

# 515
  • Стара Загора
Здравейте! Търся информация за Уни Констанц, има ли деца които ще кандидатстват там? Интересува ме конкретно попълването на регистрационната форма, някой чувал ли е за приравняване на оценка от бг диплома  по скала 1 до 4 ?

# 516
  • München, Deutschland
За приравняването на оценки писахме преди 4-5 страници, в първия пост на темата също има линкове.

# 517
  • Стара Загора
За приравняването на оценки писахме преди 4-5 страници, в първия пост на темата също има линкове.

Благодаря, изчела съм ги тези постове , аз  попитах и конкретно за Уни Констанц дали има деца, които сами си подават документите , за да обменим информация.

# 518
Някой кандидатстващ в Йена?

# 519
  • Под гъбата
Предложение за евтини самолетни билети днес с Райн еър

# 520
Здравейте! Предвид днешните събития, които ще търпят развитие през следващите 2 години в къщи сме в ступор.Трудно приемам уверенията ,че за първата година ще имаме сигурни условия, говоря за UK. Всичко бе сигурно до днес, но проблемът е че дъщерята е  английско говоряща със съответните сертификати за този език. Мисля, че вълна от такива като нея ще има, именно към тези държави.. Въпросът ми е-сигурно е коментирано ,но все пак питам за държавите- Германия и Австрия. Съществува ли специалност на английски- Международни отношения или Право и къде? Предварително благодаря!

# 521
Извинявам се предварително за въпросът ми, но така и не ми стана ясно за бележките за стаж  newsm78
Трябва ли да се заверят в немското консулство ,
което предполага да бъдат преведени от официален преводач ?

# 522
  • Варна
Voxx Не мога да ти отговоря конкретно за стажа, но доколкото разбрах, в немското консулство заверяват само копие на документ, т.е. дали копието е вярно с оригинала. А не дали преводът е от лицензирана агенция, тази проверка се прави в МВнР. За дипломите е ясно, но предполагам, че за бележките за стаж няма да е проблем да ти заверят само копията - на документа и на превода. дано не съм те подвела. Най-добре да питате в унито дали искат превод от лицензирана агенция и заверка от МВнР.

ingi Ето тази търсачка може да ви е полезна.

# 523

ingi Ето тази търсачка може да ви е полезна.
[/quote]

Много благодаря!

# 524
Здравейте. Simple Smile Някой има ли впечатления от University of Applied arts Vienna?
Както и University of Art and Design в Хале? 

Общи условия

Активация на акаунт