Бялата козметика - лице и тяло

• 102 922
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Не е лош, аз използвах скоро едно шише - по-подходящ е за смесена кожа, моята напоследък е по-суха и ми идваше една идея по-пресушаващ. Иначе, измива добре, има приятен аромат bouquet
Много благодаря за отговора Simple Smile)
Много го харесах по описание.Моята кожа е смесена към мазна и исках да си взема някой измивен гел.Имам нужда.Ще си взимам техен душ гел и се спрях и на този гел.Благодаря за бързия отговор  :як:

# 451
Чаровна щом ти е смесена кожата ще ти пасне сигурно,но си е агресивно измиващ според мен,моята кожа определям за нормална и ми беше пресушаващ,особено ако се ползва и за около очите,както аз ползвам измиващите гелове..

# 452
  • София
Бисквитче, благодаря ти  Hug Аз пък Биодерма съм запомнила  Crazy
Още се чудя и аз какъв слънцезащитен, ама ...

Момичета, някакви отзиви за маските на PHYRIS?
Забърсах две от намалението в Златна Рибка, но нищо не знам за тях  Embarassed

# 453
  • София
Не е лош, аз използвах скоро едно шише - по-подходящ е за смесена кожа, моята напоследък е по-суха и ми идваше една идея по-пресушаващ. Иначе, измива добре, има приятен аромат bouquet
Много благодаря за отговора Simple Smile)
Много го харесах по описание.Моята кожа е смесена към мазна и исках да си взема някой измивен гел.Имам нужда.Ще си взимам техен душ гел и се спрях и на този гел.Благодаря за бързия отговор  :як:

Аз съм изхарчила преди време една двойна разфасовка от 400 мл. Права е Бисквитка,  че е леко пресушаващ,  но моята кожа тогава го рахесваше, защото беше комбинирана, за разлика от сега. Измива хубаво грим.

Момичета, някакви отзиви за маските на PHYRIS?
Забърсах две от намалението в Златна Рибка, но нищо не знам за тях  Embarassed

Е защо не си ги пробвала още  Hug

# 454
Oще веднъж благодаря Simple Smile
И аз мисля ,че ще го харесам както споменах кожата ми е смесена към мазна по скоро.
Грим не измивам защото не използвам никакъв грим  Embarassed .
Искам  нещо измивно и хубаво преди нанасяне на крем Simple Smile
А и наближава лятото кожата ми тогава става малко по мазна и това ще ми се отрази добре.Поне така си мисля  Rolling Eyes

# 455
здравейте момичета,
от скоро започнах да се интересувам повечко от грижа за кожата. на 35+ съм и кожата ми е смесена към мазна, та винаги съм гледала продуктите за този тип кожа, но тъй като те са повече младежки, забелязвам, че не ми влияят вече добре. Кожата ми доста се дехидратира и отпусна, а и се появиха малко бръчици. Сутрин има доста отпуснат вид..., като цяло явно на тази възраст си иска друг тип поддръжка.
Бях си взела последно един крем на Estee - day wear, но мисля, че не е моят.
Има ли някой във форума с такава кожа, който да ми даде идеи за качествена бяла козметика, от която да е доволен (с уговорката, че всичко е субективно)
Благодаря  Hug

# 456
Моят блър пристигна вчера и го изпробвах веднага.Имах на лицето положен крем отпреди няколко часа,но понеже ползвам сравнително мазни кремове,защото кожата ми е суха,все още си личеше леката лъскавина от крема.Като нанесох блъра,лицето ми се матира моментално.На мен ароматът ми е приятен,сякаш на ябълков концентрат ми мирише,разнася се лесно.Сложих ФДТ Клиник ивън бетър,добре се разнесе .На мен блъра не ми попълни бръчките,но поне дразнещата лскавина на ФДТ-на е матирана.Ще пробвам и в комбинация от двата ми ФДТ на Клиник и Криолан,където по принцип от плътния Криолан още повече лъщях,предполагам,че добре ще матира.Ще направя проба и с нанасяне на блъра върху ФДТ-на да видя тогава какъв е ефекта.
Предишната силиконова база ми беше на Инглот и сякаш по-добре ми тушираше бръчките.
Днес си поръчах две маски на Талго, тази и тази ,като ги поизпробвам ще дам отзиви. Peace

Моята кожа винаги е била суха,бяла,фина,никога не е страдала от акнета и подобни ,но на този етап си е взела всичките положителни качества обратно въпреки грижите и най-вече благодарение на гена.Сега освен бръчки,дехидратация,от няколко години и пигментация от слънцето,най-новото видоизменение е,че в Т-зоната ми се образуваха разширени пори.Много ме дразнят точно от двете страни под ъгълчетата на устата.Та в тази връзка бихте ли ми препоръчали някаква подходяща маска ,лосион,серум или каквото и да е,което свива порите.Не образуват черни точки,няма някакво осезаемо омазняване,но просто на увеличителното огледало тези разширени пори ми бодат очите Close.

# 457
  • София
Еликсир, и аз имам тук-там разширени пори, които на иначе фината структура на останалата ми кожа си личат дразнещо. Там даже ми седи като сенки, на челото даже там са ми петната... Заканвам се да започна нещо с по-стабилна концентрация ретинол. НАвсякъде се казва, че ретинолът в нощнит епродукти бри такива проблеми. Само че сред нас май няма много момичета с опит с ретинола... Ако има такива, моля да се включат.
А тази амсла с четката ми се струва малко ... нехигиенична. Тази четка няма ли да задържа бактерии...

# 458
  • София
Вече сезона на ретинола приключва за мен. Рискува се с пигментацията като дойде април и по-слънчевите месеци.
Аз съм ползвала продукт с ретинол по лекарска препоръка, но ми предписаха някакъв отвратителен крем, който категорично не ставаше за чувствителна кожа.
После аз си купих друг и има ефект. Става по-равномерен тена, порите се посвиват, казват че влияе за бръчки, но аз още нямам, а го ползвам повече за равномерен тен и за пори, както и за периодични пъпки, които ми излзат от стрес, хормони..
Сега имам Redermic R на Ла Рош (мисля че в БГ не го внасят).
Над него винаги слагам хидратиращ крем, защото на мен ми изсушава.
С ретинола по принцип се започва по-бавно- първи 2-3 пъти в седмицата през вечер, после 4 и така докато кожата свикне. Моята много лесно започва да се лющи и се зачервява и търся продукти с по-ниска концентрация.

# 459
  • София
Точно маска с ретинол на Фарис си поръчах, но още не съм си взела поръчката.
Другата е с витамини  Mr. Green

# 460
Случвало ли ви се е да ви се пигментира кожата под очите от ползване на околоочен крем с ретинол? Rolling Eyes

# 461
  • Бургас/Пз
Аз също се бях ориентирала към кремовете с ретинол, но след консултация с дерматолог се отказах - сама за себе си прецених , че ми е твърде рисковано, защото е нож с две остриета, иска си голямо пазене на лицето, иначе риска от хиперпигментация е още по-голям. Все още не съм готова, макар че много ми е иска.

Миналата година ползвах крем с Гликолова киселина 12% http://www.marvi.bg/isispharma-glyco-a-12-krem-piling-s-glikolov … kt-30-ml-316.html - докато го ползвах кожата ми се избистри, петната избледняха, абе с две думи бях много, много доволна. И така докато не дойде пролетта, а после и лятото и петната се върнаха с пълна сила.

Реших тази зима пак да пробвам същия крем - ноооо така яко ми се излющи и изсуши кожата, че направо още не мога да я вкарам в ред.
И сега направо треперя като се постопли каква слънцезащита да ползвам, че да не се петносам пак като миналата година. 

# 462
  • София
Еликсир, и аз имам тук-там разширени пори, които на иначе фината структура на останалата ми кожа си личат дразнещо. Там даже ми седи като сенки, на челото даже там са ми петната... Заканвам се да започна нещо с по-стабилна концентрация ретинол. НАвсякъде се казва, че ретинолът в нощнит епродукти бри такива проблеми. Само че сред нас май няма много момичета с опит с ретинола... Ако има такива, моля да се включат.
А тази амсла с четката ми се струва малко ... нехигиенична. Тази четка няма ли да задържа бактерии...

Четката  на маската е особена. Завърта се и се отваря маската, завърта се и се затваря. Като завъртиш четката и затвори маската четката се измива под топла вода със сапун като всяка четка. Изсъхва бързо  и е готова за следващото ползване.

# 463
  • София
Това вече е друга работа  Peace
Да, сезонът на ретинола привършва, както и на пилингите... Сега трябва защита и антиоксиданти, нощно възстановяване... Медик 8 имат серуми с ретинол, но като знам какви нищо и никакви са били продуктите, които съм ползвала на марката... Не ми се дават 160 лева за серум, в чийто ефект се съмнявам... Имала съм дневен и нощен крем, серум с ботокс ефект, околоочен срещу кръгове и подпухване, серума Файъруол... Всичките ги паснах на мъжа ми, защото той просто иска нещо да си сложи след баня, да му се отпусне чувството за сухота на лицето...

# 464
  • София

Зависи каква е концентрацията.
И на мен дерматолог ми изписа крем с ретинол, но концентрация 0,5 вместо 0,025 което би ми понесло по-добре. Та, вече започнах да си проверявам двойно информацията, защото дерматолозите в една голяма част освен Авен и Биодерма и после филър и ботокс друго не знаят.

12% гликолова киселина за моята кожа значи да стана червена като домат и да се обеля като змия + пъпки Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт