Бялата козметика - лице и тяло

• 102 921
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да, дерматолозите си знаят само марките, с които работят на процент и с премии... Такива са Биодерма, Юриаж, евентуално Авен, а Ла рош и Виши така по-неагресивно ги лансират дистрибуторите... НАправо ми е омръзнало като вляза и в аптека и да ме налети някоя консултантка "Мога ли да помогна с нещо" или "КАкво си търсите" и като кажа например хубав слънцезащитен и баааам - веднага Биодерма, и се започва. За това казва първо - пробвала съм тези, тези , тези , искам да разгледам онези ... и тя - ами колежката дето е на техния щанд си тръгна преди малко  Shocked

# 466
Да това за дерматолозите е точно така,моята затова я смених....
Да ви попитам за маска с хубав лифтинг ефект,имаше преди една на Ланком не се сещам име ,но беше единствена май от бранда,спрели са я от производство и не мога да намеря заместител.Вие от кои сте доволни?

# 467
Аз вече не си спомням кой точно ми е препоръчал,но категорично избягвам кремове,в които има ретинол,защото от него кожата пигментирала още повече.Аз мислех да правя лазерен пилинг,но в клиниката ми казаха,че дори и с три процедури няма да се заличи пигментацията напълно,ще има някакво подобрение,но после на лято ще стане същата картинка,че и по-зле и се отказах.Колкото и да се мажа,не мога да се предпазя 100% от слънцето и ме е страх да не стане по-лошо.Химическите пилинги не били подходящи за мен,защото щели да ми пресушат и без това сухата кожа,пилингите поне свиват порите,ама моите местенца с пори както писах по-рано са само под ъгълчетата на устата,не върви да си направя пилинг само там.Преди пигментацията ми беше много по-видима и неравномерна по лицето.Мазах първо с Уайт Обджектив на Биодерма (споделяла съм в темата за пигментациите),хубав крем,имах подобрение,но е във флакон с помпа и не може да се употреби цялото количество.Минах на Юсерин,този който е за петната и с него съм от две години.Поддържа ми някакво равномерно ниво на пигментацията,да не съм като петниста хиена,но естествено не я премахва.Освен това е с фактор 30 и за зимата ми бе добър дневен крем,понеже е и мазничък,за моята суха кожа се разнася и овлажнява идеално,много го харесвам.Вече в слънчевите дни минавам на 50 фактор.Имала съм на Галеник-ужасно плътен и мазен,дори за моята кожа.Имам два на Биодерма-един тониран и един чист,взех съвсем скоро и на Филорга UV дефенса,сега съм решила и Екран на Кларанс да взема и с тях ще карам до есента.

# 468
 В една друга тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=890283.msg32795582#new
 се коментираше и имаше положителни отзиви за този серум  за нощна грижа
http://www.amazon.de/gp/product/B00Q301WXK/ref=s9_simh_gw_p194_d … mp;tag=bgma07a-21

# 469
А на мен незнайно как не ми идват известия за тази тема и колко много съм изтървала.Каквото и да помага този серум,слънцето вече става силно,аз не бих избелвала с нищо оттук насетне до поне октомври-ноември,но благодаря,че сподели,ще се върна назад да чета. bouquet

# 470
P-r-o-l-e-t, аз пък като вляза в аптеката и консултантките ме посрещнат с въпроса "Мога ли да помогна с нещо?", веднага ги режа с "Не, благодаря" Stophahaha Бързо им секва ентусиазма да ми пробутват марките, за които им плащат. Никога препоръките им не са ми били от полза, така че предпочитам сама да си правя избора на своя глава. Последно лятото се опитваха да ми пробутат слънцезащитната емулсия на Юсерин, но ги отсвирих. От слънцезащитния им крем преди 2 години така се бях изпъпчила, че оттогава гледам подозрително марката като цяло.
Моята дерматоложка пък от години все препоръчва слънцезащитата на Ла рош. Явно за нея ѝ плащат Mr. Green Като я споменах, флуида с 50 фактор изобщо не ми хареса. Миришеше ми неприятно и въпреки леката консистенция, кожата ми лъщеше грозно. Аквафлуида на Биодерма е в пъти по-добър, нищо че досега почти нищо на Биодерма не ми е харесвало.

Сега се сещам за слънцезащитното мляко за тяло на Ланкастър с 30 фактор - страхотно Heart Eyes Прави кожата тооолкова мека Heart Eyes Разнася се с лекота, попива много бързо, без бели петна и оставя усещане за кадифена кожа. Също така ухае много приятно и много добре предпазва от изгаряне, макар че е с по-нисък фактор от обичайния ми 50-и.

Днес бях на алерголог и за моята кожа ми препоръчаха да пробвам с крема на Авен Толеранс - за хиперчувствителна кожа е. Някоя от вас да го е пробвала? Ще търся и тестерчета по аптеките, че хич не ми се купува насляпо, но все пак да попитам за отзиви.

Относно пигментацията, може да ви се стори неуместно за тази тема, но все пак ще споделя Blush С баба ми скоро си говорихме и я разпитвах навремето как са си поддържали кожата и косата. Та тя сподели, че за да си избелят лицето, някои жени са си правели маски с разбит белтък и лъжица захар. Според нея имало видим ефект Peace Понякога подобни бабини диветини се оказват доста ефективни, така че си струва поне една проба.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 00:36 от bellisssima

# 471
Момичета, а имате ли наблюдения за тази слънцезащита? http://www.enzo.bg/la-roche-posay/anthelios-ka-khidratirassh-zas … km-slnceto-kozha/

# 472
  • Велико Търново
Белисима, и аз се интересувам от крем за хиперчувствителна кожа , заглеждах го този на Авен, макар че не съм много фен на марката Thinking След последния обрив по лицето/според алерголожката се дължи на антибиотика, който пих + външно мазило - явно нещо не ми е понесло добре в това съчетание/, сега пръскам лицето само с термална вода и веднъж дневно мажа с кортикостероиден крем. Въпросът е - след това какво да ползвам, да не говорим, че съм на почти 40 год. и леко, хидратиращо кремче не ми е достатъчно хич Confused

# 473
Последните години ползвам слънцезащитните кремове, които са специално за лице на Eucerin, La Roche и на Биодерма. Оставам напълно бяла с кремовете с фактор 50 на всяка една от марките. И без петънца, като никога не виждала слънце.
На Ла Рош оставя бял филм обаче, Биодерма леко ми мазнее, от Eucerin съм най-доволна.
моята кожа също е от възможните най-чувствителните.

*Biskvitka* и аз съм правила ужасни обриви и съм мазала кортикостероиден крем. Когато кожата ти се възстанови от обрива, ще можеш д се върнеш към обичайната си коцметика, но е много неприятно.
В такива периоди много ми помага и си купувам опаковка таблетки цинк. Също и Кларитин, ако обаче ти се пият още лекарства. Кортикостероидите са ми помагали за много кратко ползване, ако е леко по-дълго, после проблемът ми се е връщал с по-голяма сила.

# 474
  • София
ПРобвала съм крема на Авен, за който говорите. Беше ми се развалила кожата и реших да се помажа с нещо по-пречистено, за чувствителна кожа и т.н. Ами не ми стана по-спокойна кожата. Накрая спрях да слагам крем няколко дни и после си купих хубави кремове (Шисейдо биопърформънс беше единия, другите не помня).  МЕжду другото Биопърформънс и обикновеният, и избелващият са много хубави. Обаче май са за до около 30...
Кортикостероидните мазила хич не ги уважавам. Дерматолозите за всяко раздразнение ги предписват. Щото трябва нещо да изпишат... И то да е лекарство.

# 475
  • Варна
Момичета, почиствайки лицето ползвате ли мицеларна вода?
Имате ли предпочитания към марката и откривате ли разлика между дрогерийните предложения и т.нар. медицинска козметика?
Питам, понеже ако лаишките ми познания са верни, мицеларната вода реално е вид сапунен разтвор. В този случай се чудя има ли смисъл от Биодерма и Авен примерно, при положение, че Гарние и Микса ми харесват и вършат същата работа newsm78
Дали специално в този продукт би могло да се говори за по-високо качество?!

# 476
  • Велико Търново
Благодаря ти, marigold_ bouquet Пия Ксизал, Ериус сироп и мажа с крема; много е неприятно, наистина - кожата ми е като изгорена, боли ме от всяка мимика, оттекла е и действително само с кортикостероидния крем се успокоява - алерголожката ми каза да го ползвам веднъж дневно не повече от 4-5 дни. Ще си купя и цинк.
Тайга, аз ползвам в момента мицеларна вода/на Биодерма/, тъй като не мога да ползвам обичайния си тоник за почистване на лицето, опъва ми обаче повече от тоника Confused Иначе, след измивното средство, с което разполагам, използвам тоник без алкохол Peace

# 477
  • Sofia
   Мицеларната вода в повечето случаи ми влиза в употреба преди измиването на лицето с вода и някакъв клензър. Peace По стечение на обстоятелствата, в момента ползвам мицеларна вода за премахване на тежкия околоочен грим, който апликирам почти ежедневно, но тук отварям голяма скоба, че повечето води, които съм ползвала (Mixa, Bioderma, Lancôme), просто не се справят добре с отстраняването на околоочния грим. Именно затова бях много учудена, когато настоящата ми вода (тази на Phytomer), за която съм писала подробно и в друга тема, се справи повече от брилянтно с тази задача. Втори вариант е гримът да се отстранява с друг продукт, специално предназначен за целта, а после лицето само да се обтрие старателно с мицеларна вода за допремахване на каквото е останало от макиажа. Peace

# 478
И на мен дерматолог ми изписа крем с ретинол, но концентрация 0,5 вместо 0,025 което би ми понесло по-добре. Та, вече започнах да си проверявам двойно информацията, защото дерматолозите в една голяма част освен Авен и Биодерма и после филър и ботокс друго не знаят.
12% гликолова киселина за моята кожа значи да стана червена като домат и да се обеля като змия + пъпки Mr. Green

за ретинол ли говориш или за третиноин/retinoic acid/ретинолова киселина ?

# 479
  • Велико Търново
Мда...и при мен е така с очите, не ми премахва напълно грима, а и ме е страх да не пресуша околоочния контур, затова за тази зона използвам двуфазен лосион Peace

Общи условия

Активация на акаунт