Бялата козметика - лице и тяло

• 102 828
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ооо не, нищо, напротив Hug

# 616
  • София
Бюти, Аничка, мерси, момичета  Hug

# 617
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Вчера си взех за идващото лято слънцезащитен крем на la Roche anthelios с 60 фактор за лице.Дали ще е достатъчен на ниво предпазване? А вие какво ще предприемете срещу пигментни петна от слънцето?

# 618
  • Чукарландия
Както бях писала на предната страница, взех си слънцезащитния крем  Биотерм SPF 50 с матиращ ефект. Досега не съм ползвала слънцезащитен крем за лицето в ежедневието, освен при случаите, когато ходя на плаж. Кожата ми е матова, никога не съм имала проблем с пигментни петна и затова мисля, че фактор 50 ще ми е достатъчен. Peace

# 619
в ЕС спф 50 е максималният допустим
преди 10на години се предлагаше дори спф 100, но по-късно беше забранен защото не пази повече от спф 50 /половин или един процент повече, пиша по памет, точните цифри се намират из нета/, влагат се много повече като количество съставки /особено химичните филтри правят алергии/ и продуктът се оскъпява излишно
от години ползвам спф 50, защото имам светла кожа и петна и дори само няколко дни да пропусна крем с фактор, веднага си проличава отрицателния резултат

за това лято в големите жеги май фаворит ще ми остане и миналогодишният - Биодерма Фотодерм Аквафуид спф 50 като ползвам и оцветения светъл, и неоцветения вариант
сега, когато все още не е много топло, слагам Корес с йогурт спф 50

не забаравяйте да мажете с крем с фактор също и шията и деколтето  Wink

# 620
  • Русе
Beautyholicа, миналата година дерматоложката ми препоръча този слънцезащитен крем на Ла Рош само че 50 фактор, точно защото ми се бяха появили от слънцето и пигментни петна и пъпки. Останах много доволна, от около 2 седмици пак започнах да го използвам, когато е слънчево. Отгоре слагам грим, доволна съм. Днес не сложих слънцезащитен крем, нали беше мрачно последните 3 дни, а то такова разкошно слънчице напекло навън.

# 621
А каква е разликата между крема,ултра флуида и аквафлуида фотодерм?Има и Фотодерм ar...В този блог видях вариантите...
https://skincareinspirations.com/2015/06/26/meine-bioderma-sammlung/

# 622
Флуидът е по-лек, лятото кожата ми е доста склонна към омазняване - за това го предпочитам
виж и тук: http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm
не мога да се сетя дали съм мазала ултра флуида - лятото най-често съм с Биодерма и Авен и съм полвала почти всичко слънцезащитно от техните, но те ги сменят и не помня

# 623
БУБАНКА,благодаря ти  Hug Към обяд ще мина през по-голяма аптека и ще ги видя на живо  Peace После ще споделя какво е станало  Flutter

# 624
Аз имам този слънцезащитен на Биодерма
http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/spot-spf-50
В аптеката ми го похвалиха,че бил с лека текстура и се разнася лесно-нищо подобно,отвратително плътен и прави лицето бяло като на гейша,ще го измажа със завидно нежелание.

Имам и този,светлия нюанс-доста ми е керемиден ,смесвам го с ФДТ-на,колкото да не го хвърля.

Доволна съм от UV дефенса на Филорга за самостоятелно ползване,иначе и той ми е плътен за под ФДТ,и последно смятам да взема Екрана на Кларанс ,пък ха дано случа на каквото ми трябва.

От няколко дни се каня да похваля концентрата на Филорга-

чак не мога да повярвам,че най-после нещо чувствително ми запълни бръчките,а моите изобщо не са линийки.
Бях склонна да припиша заслугата на мезотерапията,която направих преди малко повече от месец,обаче точно където имах най-дълбоки линии-около очите и две над лявата вежда (получават ми се от мимиката) ,там изобщо не ми е бодено при мезотерапията,а запълването е най-видимо,при това се гледам на увеличителното огледало и не мога да си се израдвам. Crazy
Ползвам концентрата като вечерна грижа,но гледам да го нанеса доста преди лягане ,за да има време да поработи над кожата преди да го избърша във възглавницата.А и не само него де,всичко вечерно мажа поне 3-4 часа преди сън по същата причина.
Като дневна грижа мажа от концентрата само,когато няма да се налага да слагам над него ФДТ или крем с фактор-изобщо не се сработват (независимо след колко време ще ги положа над него),ФДТ става на парцали,а слънцезащитата някак се пресича .

За ексфолирането на лицето-два пъти седмично преди маските. Peace

# 625
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Имам мнооого бяла кожа и последните две лета започнаха да ми излизат едри лунички точно под очния контур - където по принцип момичетата с лунички си имат.Харесвам ефекта върху другите,но не и на моето лице.Сега са почти избелели,но от рано започвам да мажа,за да се предпазя максимално този път.
Как така изведнъж започнаха да се появяват...не разбирам Thinking

Иначе си получих кремоветe на Ланком Lancôme Visionnaire Advanced Multi-Correcting Cream,нощен и дневен...които са чудесни,по принцип мажа обилно и за месец ще съм ги приключила.Тогава ще се включа с подробно мнение.

# 626
  • Sofia
   Момичета, как така приключвате даден крем за едва 1 месец? Shocked На мен, като че ли, и няколко месеца са ми малко. Не знам защо е така, а определено имам усещането (явно лъжливо), че нанасям доста голямо количество, на деколтето включително.

# 627
Хм ,аз също никога не съм приключвала крем за месец.Ползвам ги по около 3 месеца,като ако имам някоя неуспешна покупка  ползвам за деколте.

# 628
  • София
И аз ползвам кремовете дълго. Например 2 крема -дневен и нощен ми стигат за 5 месеца. А пък в периоди, в които ползвам много маски... си ми отлежават по доста повече време...

# 629
  • София
На мен дневен, нощен и околоочен ми стигат за около 3 месеца, като мажа доста щедро, защото кожата ми е много суха. За шията и деколтето най-често използвам различен крем от тези за лице.

Общи условия

Активация на акаунт