Бялата козметика - лице и тяло

• 102 805
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • Чукарландия
Гледам да не се затрупвам с много кремове наведнъж, защото ставам неспокойна и започвам да мажа тези, които ползвам в момента навсякъде, само и само да свършат по-бързо и да премина към следващите.  Crazy Laughing

Май все сме неспокойни... Mr. Green

# 646
и аз съм "неспокойните души"  Mr. Green
страхотно ми се отразява и хубав крем за лице върху тялото, но уви! не мога да си позволя подобна инвестиция  Crossing Arms

# 647
  • Бургас/Пз
Белла, не знам как да го определя, първоначално имаш чувството, че е леко мазен, но точно след 3 минути всичко е попило на лицето и остава само едни прекрасен финиш. Аз обаче не съм с толкова хубава кожа, че да ходя само с него и отгоре слагам ФДТ. Само с крем и лека пудра си позволявам в почивните дни, за да може все пак малко да си почина от фдт-ните.
За мазна кожа не знам как ще е , но за нормална, леко смесена е супер. За суха също е добре. Peace

# 648
  • Чукарландия
ani_d, моята кожа е смесена, значи ще ми пасне. Peace

Бубс, аз също не мога да инвестирам в мазане на тяло "лицевите" си кремове. Mr. Green

# 649
а със смотан крем за лице върху тялото, не се получава добрият ефект  Crossing Arms

днес отнесох два крема на фитокод - този за суха кожа /не, че ми е суха кожата, но беше намален  Blush/ и този срещу хормонално стареене 45+

# 650
  • Чукарландия
а със смотан крем за лице върху тялото, не се получава добрият ефект  Crossing Arms

Joy

днес отнесох два крема на фитокод - този за суха кожа /не, че ми е суха кожата, но беше намален  Blush/ и този срещу хормонално стареене 45+

не, че си и хормонално остаряла... Peace

# 651
не съм още съвсем застаряла, превантивно  Joy
най-вече срещу петна, защото и без това си имам  Tired

# 652
  • Sofia
   Момичета, и аз имам един важен за мен въпрос. bouquet Досега не съм ползвала пудра, но напоследък се замислям дали да не я включа като част от ежедневната си бюти-рутина. Основната причина е, че поради напоследък засилената и непрестанна употреба на кремове и мазила, на моменти (а сега лятото – дори много по-често) кожата на лицето ми става видимо лъщяща, дори и без да е потна или навлажнена. Не страдам от кой знае какви несъвършенства, така че не ми се налага да използвам фон дьо тен. Ще има ли някакъв проблем да нанеса пудрата директно върху лицето, щом кремът леко попие? Това дали ще ликвидира / минимизира дразнещия лъщящ ефект? И най-важното ми питане – възможно ли е пудрата да "натежи" твърде много на кожата на лицето през традиционно топлите месеци и да доведе до появата на пъпки и комедони? Confused От това най-много се притеснявам, защото дори и сега, при положение че използвам само овлажняващ крем, който даже не е твърде мазен, забелязах по-засиленото появяване на подобни пъпчици и запушвания на порите, което е много дразнещо.

Благодаря предварително за мненията! Hug

# 653
  • София
Lirena, няма за какво.  Hug Преди ги подарявах на приятелки, но те изпозаминаха за чужбина и сега няма на кого, та трябва да се жертвам.  Laughing

Май все сме неспокойни... Mr. Green
и аз съм "неспокойните души"  Mr. Green

Момичета, на мен доктор ми е забранил да се ядосвам и притеснявам и ми е предписал пълно спокойствие, затова съм толкова стриктна.  Mr. Green А иначе е ясно, че всички сме на едно дередже, щом сме в темата.  Hug

Белла, твоите Кристиан Бретон започна ли ги вече? Моите ги взех вчера и вече ме сърбят ръцете да ги отворя, въпреки че в момента ползвам Питър Томас Рот, който много, много харесвам, ама пусто ....  Crazy

Коте, няма да имаш проблем с пудрата, ако изчакаш кремът леко да дръпне преди това. Аз дълги години ползвах само безцветна, нематираща, лека пудра. Ако ме питаш защо - не знам, ей така - да съм в козметичния бизнес и аз.  Joy А щом те дразни лъщенето и искаш да го тушираш, може да пробваш някоя матираща, въпреки че и с нематираща /но без блестящи частички/ мисля, ще постигнеш същия ефект.  Hug

# 654
  • Sofia
   Reinа, много благодаря за информацията. bouquet Hug

# 655
За мен по-добра пудра от свободната на Шанел - няма.

Четох тук добри отзиви за Сисли, че има и малка разфасофка за чанта, но съм се заредила с няколко кутии - на Диор, на Кларинс и засега успявам да не се поддавам на изкушението Сисли. Laughing

# 656
  • София

... Аз дълги години ползвах само безцветна, нематираща, лека пудра. Ако ме питаш защо - не знам, ей така - да съм в козметичния бизнес и аз.  Joy

Ох бе Рейна  Joy Много си сладка  Grinning
Напълно те разбирам, и аз така с някои неща, хич не ми и трябват да ги ползвам, ама ги ползвам  Joy

Момичета, я сега един сериозен въпрос да ви задам, че нещо ме яде отвътре.
Кожата на лицето ми е суха. Когато съм намазана с някакъв крем, всичко е ок, чувствам се нормално. Но например сутрин, след като стана и измия лицето (с вода) докато си пия кофето, кожата става много суха, просто като пергамент я усещам, много неприятно усещане. На пипане не е суха, съвсем мекичка е, но я усещам зле. В момента на намазването със серум и крем, всичко се оправя, естествено. Та, въпроса ми е - значи ли това, че козметиката, която ползвам не ми доставя необходимата хидратация и липиди или е напълно нормално една суха кожа да се чувства суха, след като се измие с вода?

# 657
  • Пловдив
Още един глас за свободната пусра на Шанел, да не говорим ,че е няма изхабяване Hug

# 658
  • София
Коте, за нищо.   Hug Аз също като Мелани много харесвам свободната на Шанел / по принцип не харесвам компактни  Blush/, но съм чела страхотни ревюта, включително и тук във форумау за тази на Нарс, също за Бен Най - те май са матиращи, както и прословутите Метеорити. За мен лично Метеоритите се оказаха ужасен продукт - изсушаваха ми кожата ужасно, а и не я правеха нито полирана, нито ме "фотошопваха".  Laughing Подарих ги.

ВивиEmbarassed  Hug Ами няма да се излагаме, я.
Моята кожа също е суха /бедна на липиди/ и откакто се помня винаги е била така - без крем не мога, защото така ми се изопва лицето, че имам чувството, че ще ми се нацепи. От тийнейджърка ползвам кремове, т.е. вече 20 години и винаги съм си чувствала кожата по този начин, затова за себе си съм решила, че явно така е с кожи като нашите /така де, мисля, че за толкова време все щях да нацеля някой крем, който да хидратира така, че да не я усещам суха никога, а не съм  Laughing/.

# 659
  • Sofia
   Момичета, за последно спамя, но това ли е въпросната пудра на Chanel? Laughing Щом е толкова препоръчвана, навярно нея ще взема (след проба, разбира се). Peace

Общи условия

Активация на акаунт