Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 298
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Zoι ,
Скрит текст:
С първото раждане и аз хич не се притеснявах от болести преди секциото, ама имахме проблем с малкия. Едно от предположенията за него беше, че съм карала нещо в последния месец (и да съм прекарала вирус, не съм и разбрала де) ooooh! Но този път аз ще спазвам поговорката "страх лозе пази"

# 466
Сериозно ме караш да се замисля за смяна в програмата! Мерси и леко раждане Hug

# 467
  • Бургас
Мон, как така храчки бе, жена? Откъде тия храчки...моето не може да храчи още. Щом гърдите са чисти, трябва да са от секрети в носоглътката тогава, или? Щях да пиша за кръвни, но ти вече си пуснала...

Баткото е на 10г , той си храчи, малката не може да храчи. Направо съм в шах, никога не се е случвало такова нещо - кашлица и храчки и нищо друго, добри изследвания и без проблем на слушалка  Thinking Казва, че като се изкашля го боли гърлото /което иначе не е червено и не го боли/, което ме навява на мисълта, че вади храчките някъде от там, не от гърдите ... Поне се успокоих от изследванията, че не греша като послушах лекарите и не дадох веднага АБ /че бронхитите предните години без АБ не минаваха, но тогава имаше ЦРП минимум 25-30, а сега е само 6,30/.
Утре сутринта пак ще го водя на лекар, да видим.

# 468
Или от дробовете, или от нос/трета сливица са тези секрети. В гърлото секрети не съм чувала да се образуват, те се стичат там обикновено от нос/синузит, тоест отгоре...Да има задна хрема, при прегледа просто да е бил преглътнал и да не се е видял секрета? Thinking Дано всичко е наред...

# 469
  • Варна
При фарингит се образуват секрети в гърлото. На мен са ми специалитет, не знам при децата как стои въпросът, но предполагам, че е същото. Но пък ако гърлото не е червено... при мен става огнено направо, въпреки, че не ме боли.

# 470
Да в санаториума ходим,условията не са добри особено, но ядва се.

# 471
  • На брега на реката
В Санаториума не стъпвам повече аз! Категорично! Нито условията са по вкуса ми, нито пребиваващите, нито храната. Да не говорим, че не ми излиза по-скъпо от къща за гости със стая, двор и кухня. Пък и ще съм сама с двете деца, държа на някои условия. С талон Н3 минаваме през отделението по физиотерапия към болницата, 4 вида процедури, разпределят ми ги по броя на дните, за които ще останем, 5,7 или 10. А в Санаториума май по-малко то 10 не можеше, поне преди 4 години беше така.
Ще ходим със сигурност, за сега обмислям последната седмица на юни, да мине училището на каката и да видим аз накъде ще съм с работата.

# 472
При фарингит се образуват секрети в гърлото. На мен са ми специалитет, не знам при децата как стои въпросът, но предполагам, че е същото. Но пък ако гърлото не е червено... при мен става огнено направо, въпреки, че не ме боли.

Така ли Rolling Eyes? Не го знаех това...в гърлото секрети? Странно ми е ...но не претендирам да съм права де. Винаги съм мислела, че се стичат от синусите или носа...или се вадят от дробовете.

# 473
  • Северозапада
И нашата ЛЛ е споменавала за секрети от гърлото, така че вероятно и такива има  Thinking

# 474
Може, не споря.. Но не съм чувала за такова нещо-самото гърло да образува слуз.

# 475
  • София
Слузта идва от назад и може от надолу - от ларинкса и от трахеята също. Може да си къртиш храчки ...

# 476
Да ,може да е от гърлото .При моето е така вече две седмици .Водих го на лекар няма задна хрема .Обяснение обаче каква е тази кашлица и до кога няма .От неделя тръгна пак хрема .Сега и хрема и кашлица .Вчера го водих на преглед дишането чисто.
Дани дано се размине АБ .
Как алергия към Ксизал ,нали е противоалергично ?Не помня кой го писа .
Днес имаха тържество ,но го пропусна .Отделно няма никакво желание да ходи на ДГ .Ако някой има съвет как да предизвикам такова да сподели .Говоря ,говоря и всяка сутрин едно и също не искам никога да ходя повече на градина .Вечер като го питаш хубаво ли е на градина -да . Confused

# 477
В Санаториума не стъпвам повече аз! Категорично! Нито условията са по вкуса ми, нито пребиваващите, нито храната. Да не говорим, че не ми излиза по-скъпо от къща за гости със стая, двор и кухня. Пък и ще съм сама с двете деца, държа на някои условия. С талон Н3 минаваме през отделението по физиотерапия към болницата, 4 вида процедури, разпределят ми ги по броя на дните, за които ще останем, 5,7 или 10. А в Санаториума май по-малко то 10 не можеше, поне преди 4 години беше така.
Ще ходим със сигурност, за сега обмислям последната седмица на юни, да мине училището на каката и да видим аз накъде ще съм с работата.
[/quote
Значи сте на квартира и ходите на процедури в детско отделение в болницата ли? С какво направление?
Ние ходим с направление 7. Два вида процедури. Престоя е 14 дни.
Аз не съм претенциозна, да условията не са цветущи, но не и болка за умиране.А хората там, т.е другите пациенти си бяха ок, не бяха роми,поне аз не видях такива. За храната-купуваме от вън и така.
Най благоприятния период бил май месец, затова държах да сме тогава там.
Секрети в гърлото се образуват по ларингса и под него, към трахеята. Малкия се е случвало да има такава кашлица, без хрема и без да е в дробовете. Аз също и съм усещала как секретите като кашлям точно от там се отделят.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 19:00 от Lightning

# 478
  • Бургас
Слузта идва от назад и може от надолу - от ларинкса и от трахеята също. Може да си къртиш храчки ...

Да, точно така е, аз примерно нямам сливици, всеки път, в който боледувам зверски ми дразни около трахеята ден-два и после почва суха кашлица, която постепенно преминава в къртене на храчки, особено сутрин, след сън. Като дори не ми се зачервява гърлото, директно надолу слиза...

При сина ми също са предимно сутрин храчките, през деня почти няма, съвсем малко и рядко са.

Може би не е от гърдите, поне силно се надявам, но понеже много се напатих с бронхитите му предните години и при всяка кашлица с храчки се побърквам от притеснение.
Затова и въпреки че детето е добре като цяло и изсл. са ок утре пак ще го водя на слушалка, да съм сигурна /доколкото е възможно само от слушалка/, че нещата са под контрол.

Да, сега видях, че и Lightning е писала за същото, точно такова нещо се получава...

# 479
  • На брега на реката
Лайт, първата година бяхме в Санаториума, но май 10 дни. Потресаващо зле беше, запушени бани, газя в плувналата гнусна вода, храната отврат, накрая плащам една сума, която не ми е по вкуса. Плюс това съседи ни бяха деца с тежки увреждания от русенския Дом майка и дете - с Даун, с ДЦП и още, и още. Не ме разбирайте погрешно, безкрайно съчувствам на милите дечица, но то бяха стенания, викове, нечленоразделно общуване помежду си, а аз бях с дете, което беше във възраст, изобилстваща с въпроси и вторачени погледи. Не е за мен това, не е здравословна среда. Имаше и туберколозно болни, които пускаха да играят с всички деца на двора.
В квартирата последно беше 20лв на нощувка за ползване на кухня, баня, двор и стая с прилично обзавеждане. Купувахме си храна от топлия щанд на един супер маркет и супички, също не кой знае колко като разход. Иначе сме с талон номер 3 за рехабилитация. Има и тема тук из бг мама, там е описано подробно и има телефона на едната от докторките, които обяснява всичко по телефона и е много мила.
Иска ми се през май да е, миналата година тогава ходихме, но каката е първи клас, ще завърши в края на май. Броя някоя друга седмица в суетня и празненства....та отиваме в края на юни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт