Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 207
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Hope, напълно съм наясно с действието на двата препарата и досега не съм писала глупости. Моля не ме изкарвай луда. Ако имаш проблем с тълкуването, той си е твой!

И само да добавя -  моето дете при мътен секрет в миналото е било с доказано бактериално носителство, не със зелен цвят, а мътен. Моля и ти да не подвеждаш, както доказано направи в този случай.

# 631
Аш нямам проблем с тълкуването. Това не са безобидни препарати. Те се изписват от съответният лекуваш лекар.
Защо не изписват едното като другото действа....защото едното е за бронхи а другото не. Да ти отговоря аз.
Уми я имам за достатъчно интелигентна за да не се завърти в това изречение. Просто други майка може и да се подведат. Затова беше и моята молба. А колкото дали изказванто ти е глупост - да такова е в този случай.

Относно мътните сополи - да всяко правило има изключение. Затова и в медицината 2+2 не е равно на четири.

# 632
Принципно,не мисля,че е с бронхит,въпреки,че снощи на моменти кашлицата беше плашеща и се чудех дали не прави бронхит(съжалявам за повторението)Дишането е чисто,не е учестено,така че и спазъм май не е.Не знам защо подейства точно този сироп,който почти никога не действа.Тази сутрин почти не кашля.А дано.. Praynig
Аш,имам инхалатор.Просто тук не изписват нищо за инхалации,а Габи физ.р я дразни още повече,когато кашлицата е трахеитна,та за това не включих инхалации.
П.п.Момичета,не влизайте в пререкания.Наясно съм какво е Кленбутерол и какво Пулмикорт.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 12:07 от umi zoomi

# 633
  • София
Ashia, Клембутерол е препарат за отпускане на бронхите и няма нищо общо като действие с Пулмикорта.
Въздържах се при няколко подобни  твои поста да не ги коментирам. Но имам молба към теб, при неясно действи на лекарства не давай съвети.

Държа да цитираш няколкото подобни мои поста.

Държа също да докажеш къде съм посъветвала Уми на своя глава да дава пулмикорт. На моите деца пулмикорт е предписван за лечение на кашлица, подобна на тази, която описва Уми, от специалист пулмолог - да не мислиш, че сама им го предписвам. Хоуп, вярно мислиш, че рупам доматите с колците.

Дали не съм питала Уми около 1000 пъти защо не се съветва с пулмолог за проблемите с кашлицата? Тя никога не ми се е разсърдила досега.

И Хоуп - още нещо - освен, че си Цар на умерените и лишени от обиди към околните изказвания, ти винаги си права. Особено като каза тук в този форум, че може да се дава хексалгин с изтекъл срок на годност. Или като каза, че бактериалната хрема е само зелена на цвят. Или че данъците и осигуровките в България са 50% от облагаемия доход на физическите лица. Има и още едно, което беше най-право от всичките, но трябва да се върна много назад да го търся. Разбира се, че си права. Поздравления.

# 634
Аш , няма проблем утре ще коментирам постовете ти.
Благодаря че ме харектеризира. Коментира съм поста ти а не теб самата.
Знам че в мамата всички са велики и критиката не се приема.
Подозирам, че за осигуровките съм се изказала в друга тема. Така че е хубаво и в нея да ми дадеш характеристика.
За хексалгина...леко друга е историята. И съм казала какво АЗ правя. Не съм се чудила защо друг не го прави. До утре!

# 635
  • На брега на реката
Момичета, редно е да продължите на лични, а не в темата! На нас няма какво да ни доказвате и показвате  bouquet

# 636
  • shumen
Уми,не е на АБ.Вчера му беше последния прием.
Хоуп,този път съм решила,че няма да го задържам у дома.Миналият път го задържах и изкара само една седмица здрав на градина и пак се разболя.То и да го държа,и да не го се разболява,а и аз трябва да си търся работа вече.Не мога да ангажирам никой повече да го гледа.
За секрета-при нас сега беше мътен,а не зелен и след направена МБ изскочи бактерията.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 16:34 от danaeka

# 637
Аз имам въпрос, може  и тъп да е...
Имам по друг повод чисто нова опаковка тобрадекс, но не са капките, а маз за очи. Мога ли да ги ползвам за носа /знам, че капките за очи се ползват за носа, но във вид на маз, не знам/

# 638
Според мен няма да има ефекта на капките. Все пак те биха навлезли по-навътре в носа Thinking

# 639
Имам по друг повод чисто нова опаковка тобрадекс, но не са капките, а маз за очи. Мога ли да ги ползвам за носа /знам, че капките за очи се ползват за носа, но във вид на маз, не знам/

За дете ли става въпрос или за възрастен? Ако е за дете - бих се консултирала по телефона с педиатъра, все пак концентрацията не се знае ок ли е...
Иначе бактробан маз за нос е точно такава форма, не течна, а маз...

# 640
Както казва Палитра, няма да постигнеш ефекта. Крем няма как да се стече като капка, ако не си отворила, смени го.

# 641
Благодаря
Аз повече се притеснявам да не навредя. Това че няма да се стече не ме притеснява толкова, защото както казаха, бактробана е във същата форма. Или ще го сменя, или ще питам.

# 642
  • София
Благодаря ви за идеите, момичета! Пробвах с Виброцил - никакъв ефект. С инхалации вече не смея - е с астма и инхалациите го карат да кашля повече, съответно прави спазъм. Дне удържахме положението, вдигна и лека Т, но определено е по- добре от вчера. Иначе малкото се разкиха и му хурка носа, та явно и той ще се включи тези дни.

# 643
  • shumen
Черен лебед,аз бих го сменила.
Фелисити,при нас също Виброцил нямаха ефект.Аз взех Грипекс стоп този път и останах доволна.
ООф,аз сега разбирам колко им е гадно на децата да със запушен нос.Аз сега съм така и едва дишам.
То не стига кашлицата,а сега и хрема ме лепна.Явно малкия ме зарази и мен.

# 644
  • София
Черен лебед,аз бих го сменила.
Фелисити,при нас също Виброцил нямаха ефект.Аз взех Грипекс стоп този път и останах доволна.
ООф,аз сега разбирам колко им е гадно на децата да със запушен нос.Аз сега съм така и едва дишам.
То не стига кашлицата,а сега и хрема ме лепна.Явно малкия ме зарази и мен.
И тях съм пробвала, Дани. Без успех. Слава Богу по-добре е. Явно и Кларитини много добре му подейства - досега не го е пил.
Бързо оздравяване на всички болни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт