Професионални серии за коса - тема 101

• 85 416
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ако веднага се къса косъмът, има нужда от хидратация. Peace

# 151
Ех, Магнолия...и аз не виждам снимка, но ти съчувствам. Като измиеш и оформиш, ще се почувстваш по-добре.
Черен Шоколад, ако косата не се разтегля и се къса лесно или косъмът е грапав и чуплив, значи има нужда от хидратация.Мацата  Hug е казала докато напиша.
Аз в момента съм намацотена с течната коса, този път и аз като Патенцето ползвах пулверизаторче, много по-лесно и равномерно се нанесе. Минах я с терапевтичната преса, сега ще отмия и да видим...

# 152
  • Бургас / София
Магнолия, много кофти и на мен една прехвалена ми острига бретона и цялата коса после една година, че и повече не можех да си възстановя нормалната дължина, а които свареше ми се базикаше за бретона, направо на такива трябва да им се забрани да работят или защо да толерират отделни клиенти, а с други да се гаврят.

Днеска е втори ден с шампоанът на Секси Хър + бустера, добавих и мус Денсифик и резултата е много плътна коса  Heart Eyes

# 153
Момичета, от къде мога да си купя маслото на Ему?

# 154
  • Пловдив
Момичета, от къде мога да си купя маслото на Ему?

От тук, примерно. Мисля, че и в Зоя го има, но не съм го търсила.

# 155
  • Чукарландия
Магнолийка, искрено ти съчувствам! Hug
Аман от самопровъзгласили се "фризьори". И аз съм имала челни сблъсъци с некадърници... #2gunfire

Никъде в началото на темата не намирам линк към ревю на "течната коса" на Вела. Rolling Eyes

# 156
Фрей, благодаря за ктасиво оформената тема  bouquet
МагнолияHug знам какво е. Точно заради такива имам професионална ножица вкъщи и майка ми ми обира само връхчетата.
Страхотни коси показвате, момичета!

Сега по въпросите за запис, за пръв път мога да дам мнение и по двата  Mr. Green
1.Каква грижа за скалпа полагате? - От около четири години всяка седмица правя маслени маски, в резултат на което косата ми доста се сгъсти. Последните месеци съм предимно на смес от кокосово масло, масло от ему, ЯЧРМ и ЕМ розмарин. Горе-долу от толкова се и къносвам. От около месец ползвам ампули Стамиген, от които получавам приятния обем, за който така често се говори като резултат от тях. От октомври насам мия веднъж месечно с ДПШ на Чи. Също така винаги втривам в скалпа и по малко от детанглъра с цитрус и нероли на ДМО след като го нанеса по дължините. Напоследък ми е много жива и все по-къдрава косата и постоянно получавам комплименти и въпроси дали не съм променила прическата  Laughing И всичко това от няколко продукта и несресване на косата  hahaha
2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им. - Както вече споменах, ползвам ампули Стамиген и не мога да определя все още дали имам новоизраснала коса, но ми се струва, че косопадът, който не беше силен така или иначе, понамаля. Хвърлила съм око на шампоана за бърз растеж и ампули Анаген, но по-нататък ще го взема, след като поизразходя наличностите.

# 157
  • София
Леле, Магнолия, ужас!  Sad Много, много неприятно. Напълно те разбирам с пристъпа да се подстрижеш, аз също ги получавам тези факсове  ooooh! и е много лошо, защото правя същото, влизам някъде и това е (обикновено фризьорката ми не може да ме приеме на секундата  Laughing ). Абе имаме си психически отклонения, то е ясно  Mr. Green Не се ядосвай, коса е, с твоите грижи ще порасне супер бързо! Гледай го от положителната страна - всяко по-сериозно подстригване придава на косата невероятна плътност и здрав вид (не че на теб ти липсват  Crazy ) но освежаващо  Hug Иди си сега при твоите хора, да те пооправят и като измиеш и стилизираш ще се почувстваш по - друг начин  Hug

Много хубаво масло от Ему има и в Биофетиш: https://www.biofetish.com/maslo-ot-avstraliisko-emu-20-ml.html
Аз от него си взимам.

Бисквитче, много ще се радвам, ако и ти минеш за известно време на Червените Про Файбъри, дет се вика, да експериментираме заедно  Hug До момента съм много влюбена  Heart Eyes

# 158
Благодаря ви за бързите отговори. Невероятни сте.
Ще ви напиша каква е косата ми и как я третирам. Струва ми се, че не ползвам правилните продукти. Ако може да ме ориентирате.
Косата ми е чуплива, тънка и суха. Третирам я със сешоар след всяко миене. Преса ползвам рядко (след нея краищата ми започват да цъфтят до седмица). Боядисвам я веднъж в месеца. Имам и себорея, но тя за момента е в затишие. Имам от дълго време косопад от желязодефицитна анемия. Откриха ми я наскоро и вече приемам медикаменти и се надявам косопада да спре.
В момента ползвам - Шампоан и маска за боядисана коса на Лореал. Шампоан на Дюкре за профилактика на себореята. Приключвам Фито рипер шампоан. Маска с бамбук на алфапарф. Подхранващ шампоан и маска с арган на aussie. Правя маслени маски на скалпа (любимо ми е кокосовото масло, зехтин) . Финиши - коприната на чи и митик ойл.

Приемам съвети и препоръки  Hug  

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 10:17 от ЧерЕн_ШокоЛад

# 159
Добро утро! Nature Sunny

Въпросите за грижа за скалпа и за Напура за жалост ще ги пропусна, защото просто от тук нататък ми предстои да си съставя по-подробно мнение и няма смисъл да коментирам засега. Напълнила съм кошницата с няколко нещица за скалп, поръчала съм да ми вземат ЯЧРМ, та да видим. Ще споделям по-нататък. Peace

И Фрея видях, и Цветичка, и Сити - прелестни до една!  Heart Eyes Дано не пропускам някого, но четох доста набързо.

Магнолия, ужас, ужас и пак ужас, точно твоята коса ли успя да пострада така...  Sad Съчувствам ти. Но с твоите грижи, косата ще порасне без време. Поглези се и не го мисли много!  Hug

О, Валкирия, разкошни са малките, а мама изглежда много щастлива. Радвам се че всичко е минало успешно. Скоро ще стават за  гушкане бебоците, ммм  Heart Eyes. Благодаря, че сподели с нас.  Hug

Много е странно и субективно това с косъма. Аз от известно време карам само на протеини и балансирани продукти и теста продължава да ми показва нужда от протеин. Вчера за първи път от доста време мих с хидратираща серия, защото се опасявах да не се напротеинча. Ами, не ми хареса косата и това е, затова си продължавам на балансирани предимно.

Скрит текст:
Момичета, това масло от Ему, от птицата ли е направено, един вид мазнина от нея?  newsm78

Хубав слънчев вторник ви желая!  Hug

# 160
  • Чукарландия

Скрит текст:
Момичета, това масло от Ему, от птицата ли е направено, един вид мазнина от нея?  newsm78

Да, от птицата Ему. Peace

# 161
Черен Шоколад, погледни новите серии на ЛП - ПроФайбър
http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/pro-fiber
До момента поне тук във форума май няма недоволни от тях. От този линк, под всяка от сериите има тест, който определя за коя серия си.

Аз да дам отчет, измих набързо след Вела терапията, сложих SACHAJUAN олио, оставих да поеме малко, после термозащита и сушене. Доволна съм, косата е лека, но без фризита. 

# 162
Прекрасна тема Freya newsm10...Благодаря....

1.Каква грижа за скалпа полагате?-Правя си скраб за почистване на  скалпа,освен това използвам домашни стимулатори за растеж-от базовите масла освен споменатите до сега от всички дами, за мен ,за регенерация на клетките на скалпа и растеж за много ефективни-ямайско черно рициново масло,сапоте,конопено масло,масло от пракаси,манкети,Hibiscus sabdariffa и Hydnocarpus laurifolia-CHAULMOOGRA,а от етеричните No1 е маслото бей.
2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им.-не съм използвала

# 163
  • Враца
Много жалко за косата на Магнолия въпреки, че снимка не се вижда. Да кажа, че има и обратна страна - моята фризьорка ако и кажа да ми отреже 3-4 см, тя отрязва макс. 2 см. Ако кажа само да ми обере връхчетата, буквално 1 см. ми взима и после все едно не съм ходила  newsm78 вече свикнах и казвам винаги повече, за да ми вземе колкото искам  Laughing

# 164
Чудесна тема!  bouquet

Грижите ми за скалпа са единствено серума Митик ойл, от който съм доста доволна. Даже вече започвам втора опаковка.  Grinning
И ДПШ на Лейбъл М

На напура съм ползвала единствено терапия против стареене за боядисана коса NAPURA M|10 Color Pre http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-za-boyadisana-kosa/napu … -kosa-1br-h-30-ml
Не мога да кажа дали имаше уау ефект, понеже я ползвах само веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт