Професионални серии за коса - тема 101

• 85 919
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Линде  Hug Ама така си зарибяваща с тези описания за living-proof Аз като бяха пуснали с кода за отстъпка бях напълнила кошницата и аха да кликна, ама се въздържах   hahaha и аз не знам как. Всъщност заради Денси  Mr. Green която пусна мухата, че Дебенхамс правят отстъпка от 30% и си викам "потрай момиче малко, потрай  Laughing после ще си вземеш, няма да се оставиш така, непробвала    Grinning"  Joy
Явно са от продуктите с добрата химийка,  особено при липса на масла в състава. Ти като ползваш някоя тяхна серия само техни финиши ли слагаш?

Аз съм с прическа още след изправянето с преса в петък. Косата изглежда по същия начин като в деня на изправянето, няма нито чупки,  нито замърсяване. А в петък ме валя дъжд и мислех, че ще стане доста фризи и ще бухне.  Нищо такова, а няма и един фиксиращ продукт по нея. Единствено финишите на мокра коса, които слагах, включително не съм пръскала  допълнителна термозащита. Не знам дали се дължи само на пресата или и на продуктите, с които мих, вероятно е комбинация, но пресата си свърши добре работата.
Въпреки това днес имах огромно желание да пробвам измиващия балсам за обем на HIF, но не се чувствам добре и ще го оставя за утре.

Сега след като прехвърлих на Маман старата ми преса на Исо Бюти се сетих, че трябва да й взема и термозащита, която да се слага на мокра коса. Тя след миене суши със сешоар и после веднага след това ще прави косата с преса и си мисля,  че няма нужда от такава за суха коса. Мисля да й взема термото на Напура, това на Секси Хеар и още някое. Тя не иска много да слага неща по косата си след миене,  ама ако иска за ползва преса ще й се наложи.

# 646
  • София
Скоро четох малко по-подробно за Иноа, защото взех бои на майка ми, а в салона не съм ги заглеждала какви номера ми смесват. Има значение колко е бяла косата, за да се изберат номерата на боите. В сайта на Лореал имаше цял наръчник. Има цветове, които се водят fundamental и завършват на 0, доколкото запомних. Те са по-силно наситени и се ползват за нещо като база за цвета, а втората боя е за конкретния нюанс/отблясък- златно, пепелно, медно и т.н Последните букви показват това и могат да се смесват за по-добър резултат и да не прозира бялото. Взех й две, за да ги смеси, ще видим как ще се получи. Аз ще я боядисам Crazy

# 647
Момичета, термото на Секси хеър с по-голямата фиксация икономично ли е или не?
Като дезодорант е. Аз доста пръскам, та бих казала, че е най-неикономичното термо, което съм имала.
В последно време косата мине го харесва, имам и с фиксацията, и без. И двете нещо ми правят кофти (като матирана) косата.

# 648
  • София
Маца, ти пробва ли бялата ампула, хареса ли ти?

Сетони, трогната съм че мислиш за мен  Heart Eyes
Пробвах аз, току що. Седя още по хавлия и бързам да пиша, че си припаднах от кеф в банята. Води ми класацията бялата ампула по отмиване. Няма го това безкрайно лигавене и запенване на водата докато се изплакне косата. А понеже се мия с главата надолу понякога ми се завива свят направо докато отмия продукт от косата и това много ме дразни.  И някак като стъкло поскръцваше косата в ръцете ми. Струва ми се че няма начин да ми утежни. Да каже че ползвах може би 1/3 от тестера. Не качвах към скалпа. Разресах само с едър гребен да се разнесе равномерно. След червения шампоан Про файбър я сложих. Който пък много ме радва как като си масажирам скалпа имам чувството, че косата между пръстите ми набъбва и се увеличава.

Сега ще се изправя със сешоара и ако успея да омагьосам милия да ме снима ще покажа.

# 649
  • Казанлък
Като дезодорант е. Аз доста пръскам, та бих казала, че е най-неикономичното термо, което съм имала.
В последно време косата мине го харесва, имам и с фиксацията, и без. И двете нещо ми правят кофти (като матирана) косата.
Благодаря, Руса мама! Бях останала с впечатление, че точно ти много го харесваше. Явно косата се променя с времето. Колебая се между него и термозащитния спрей с керамика на Chi http://www.zlatnaribka.com/chi/thermal-styling--stilizirane-i-za … iron-guard-237-ml
Трябва ми термозащита с фиксация за маша и ретропреса. Какво ще ме посъветвате, момичета?

# 650
Сетони, коя термозащита се справи най-добре с къдриците?  Simple Smile

Shiny*, за да не ти се оплита косата в банята след шампоан, е важно да я миеш по следния начин http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=907002.msg32601923#msg32601923 ,както консултантката на Керастаз е препоръчала, но важи за почти всички шампоани според моя опит. Ако и по този начин получаваш заплитане, опитай следното: няколко часа преди да измиеш косата, поне два, намажи с кокосово масло цялата и разреши хубаво с гребен, така че да остане гладка и омазана. По този начин на мен шампоаните не ми оплитат грам, даже косата е супер гладка и подредена, дори след протеиновите. Също е важно да миеш с главата надолу иначе е по-трудно да се запази форма.  Peace

Относно Револплекса, искам да напиша нещо много важно: знам за около 20 вида плекси/флекси, а със сигурност има доста повече, които разчитат на рекламата на Олаплекс и описанието за нейното действие. На вид някои дори са едно към едно с оригинала. Обаче нито една друга марка не притежава основното свойство на Олаплекс да възстановява дисулфидните връзки в косъма! Това, което съдържа Олаплекс и заради което е толкова революционна, е патентована формула (с цели 8патента!  Crazy ), която успява да възстанови тези важни връзки връзки в косъма, които го предпазват от късане или всякакво химическо и механично увреждане. Останалите имитации на Олаплекс съдържат обикновени съставки, срещащи се в повечето продукти за коса и не са нищо кой знае какво. Да не говорим, че не изпълняват (и няма как) и капка от това, което обещават.

Така че ако все пак искате да пробвате, бъдете внимателни с тези останали продукти, които разчитат на описанието на Олаплекс, а всъщност не съдържат абсолютно нищо, което може да го изпълни. Те може и да са хубави продукти откъм ефект върху косата, но е хубаво да се знае, че не биха успели да предпазят и възстановят косъма така както може да направи Олаплекс. Ако трябва да бъдат честни, тяхното действие се равнява на такова от познатите продукти за коса, а не на описанието на Олаплекс, на което разчитат и заблуждават клиента, оправдавайки високите си цени.
Да не говорим пък как една скъпа съфорумка се опитаха толкова безсрамно и нагло да метнат, пробутвайки друг плекс/флекс продукт, хитро прикривайки различното име и уверявайки, че "било същото като Олаплекс"...  ooooh!

# 651
  • София
Ето и снимки. Тъкмо и ще си следя процеса по растеж след вчерашното подстригване. Определено ми хареса на първо ползване бялата ампула Про файбър. Ще си купя няколко.

Скрит текст:

# 652
Момичета, NASHI ARGAN HYDRATING STYLING SPRAY MASK хидратира ли добре косата? И има ли този невероятен мирис като на серията Арган на Наши? Имам олиото на Наши, но то някак си ми е с по-слаба миризма от на серията Арган, а аз много харесвам този аромат и искам и финиш с него...  Heart Eyes

Другото което заглеждам е Alterna Caviar Ant-Aging Sea Silk Oil Gel , има ли ползвали го? Доколкото прочетох по-назад има много противоречиви мнения за Алтерна СС-крема и хидратиращото мляко, а те ми бяха в уош-листата... Та сега съм разколебана... Thinking Laughing

# 653
Мацата това е коса убиец! Разбита съм от кеф. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Хората какви коси имат, а моята фризла..... ooooh! Twisted Evil

Хора, вие откъде ги купувате тези коси?! Mr. Green Whistling И мостри дават ли, подаръци?

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 21:54 от densi

# 654
  • Велико Търново
Мац, страхотна ти е косата, и това се дължи не само на ампулата Wink bouquet

# 655
Благодаря, Руса мама! Бях останала с впечатление, че точно ти много го харесваше. Явно косата се променя с времето. Колебая се между него и термозащитния спрей с керамика на Chi http://www.zlatnaribka.com/chi/thermal-styling--stilizirane-i-za … iron-guard-237-ml
Трябва ми термозащита с фиксация за маша и ретропреса. Какво ще ме посъветвате, момичета?
Ооо, Секси, разбира се!!! Чи ужасно ми изсушаваше косата. Може от Секси да пръскам много и затова да матира, знам ли  Thinking
Това с миенето с главата надолу не го раьбрах. Що пък да е важно? И после как се реше тая коса, пак надолу? Ажсурд, косата ми изглежда ужасно следмиене, ресане и сушене надолу. Краищата са супер заплетени!!

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 22:20 от РуСа-Мамма

# 656
Фрея, благодаря  Wink
Мац, косата ти е прекрасна Heart Eyes Сложила ли си някакви маски, финиши след ампулата и как изсуши?

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 22:37 от kremy80

# 657
  • София
 Бисквитка, ти винаги ме харесваш, нямам съмнения, че и сега е така, ама аз наистина си припаднах по ампулата. Ти пробва ли я, че не помня? А вкусовете ни са сходни  Heart Eyes

Денси, направо ме трогна! А твоята коса изобщо не разбирам защо така я нарече сега. Изобщо не е фризи, и е уникално здрава, като имаме предвид русия цвят. Моята от нон-стоп духане със сешоара си има слаби места, пък ако почна и с бои не ми се мисли.

Фрея, благодаря  Wink
Мац, косата ти е прекрасна Heart Eyes Сложила ли си някакви маски, финиши след ампулата и как изсуши?

Благодаря ти! Не сложих маска. Изплакнах ампулата само. Нали по описание я дават да замества балсама или маската от серията. А аз и ги нямам по принцип. Само шампоана имам. С други неща го комбинирам обикновено.
Иначе на влажна коса сложих от термото на Напура. Суших с Парлукс и джъмбо четка на Лейбъл М. Накрая сложих от двойния серум Липидиум на краищата. Това са ми обичайните процедури по изсушаване и продукти извън банята /много ми харесва с термото Напура и серума Липидиум, към друго не посягам от много време/.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 22:41 от Мацата

# 658
Маца, истински разкош ти е косата Heart Eyes !
Фрея, текстуриращото спрейче на Редкен и за мое учудване серумчето ПроФайбър се справиха най-добре.За Олаплекс си обяснила много подробно bouquet !

# 659
  • Стара Загора
Мацата,разкошна коса просто  Hugи много е пораснала от последния път когато я видях Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт