Професионални серии за коса - тема 101

• 85 758
  • 763
  •   1
Отговори
# 15

Адамантче Hug ако си писала впечатления от Терапията на Наши, моля те да ги намериш за да ги включа на първа страница. А иначе много неприятно, че Течната коса не ти се е отразила по впечатляващ начин, но колкото коси толкова и мнения...

Не че не ми се отрази добре, но нищо особено. А като сравнявам сега как ми се отрази Нашито въобще все едно косата нищо не е направила. Ама нищо, аз пак ще си я пробвам по натам, няма да се отказвам още. Просто като я нанесох косата стана уникална на пипане и съоответно и очакванията ми и те  Laughing И после вече като поизмих и изсъхна тази уникалност се изгуби някакси  Laughing

# 16
  • Казанлък
Всеки ден използвам за скалпа лосиона против косопад на Дюкре. Мисля другата седмица да включа и ампулите на Напура Стамиген. Бях ги ползвала преди известно време, но не успях да забележа някакъв ефект. Може би защото ги използвах само един месец ( поради финансови причини). В този ред на мисли, вие момичета след какъв период от време започнахте да забелязвате ефекта от тях? Дали да ги комбинитам с Дюкрето или първо да свърша трите месеца с него и тогава да ги започна? Моля за съвет  Blush

# 17
Freya благодаря,че намери време за темата,прекрасна както винаги bouquet
Valkirja големи сладурчета са и бебчетата и майка им,прииска ми се да ги гушна...
За скалп ползвам Инициалист, харесва ми,но ми се иска да взема ампули за растеж на Напура(ако се сещате за чуждестранен сайт откъдето мога да поръчам,подсетете ме).
Напура ми е много интересна марка,въпреки че ползвах само шампоана за боядисана коса след боядисване много ми хареса.Ампулите за косопад също ме впечатлиха-от една ампула разделена на две косопадът спря.
Тъй като целта ми е да успея да пусна по-дълга коса,а марката има доста продукти с такава насоченост,темата ще ми е много интересна.

# 18
Айде и аз да си кажа  Grinning Благодаря за чудната тема!
Косата ми е тънка, мека, небоядисвана, нормално гъста. Мия през ден, всеки път суша със сешуар.
Харесвам ампулите на Напура - стамиген и анаген, като лично аз предпочитам стамиген. Анаген сякаш леко ми парят на скалпа, ама много леко - като да изтръпва от студ  Simple Smile Харесвам и ампулите Дезенфик. От всички ампули косата ми става по-хубава - по-обемна, по-плътна, подредена, подвижна. Донякъде, като грижа за скалпа приемам и шампоана Mediceuticals Фолиген, който също много харесвам. Нова коса расте, но предполагам, че и без всичко това щеше да расте, след като капа толкова през есента....

Спряла съм се на два продукта, които все още нямам, но си избрах евентуално за придобиване - Инициалиста и елексира за обем на керастаз. Приемам побутвания във всяка посока  Blush

# 19
  • Велико Търново
gumenka, по въпроса с дилемата - те са различни продукти Wink ти грижа за скалпа ли искаш или финиш? Помисли си какво ти е нужно, иначе и двата си струват придобиването Wink Аз, лично, като ползвала и Инициалист, и ампули Денсифик, от вторите съм по-доволна Peace ако това би решило чуденката ти... Flutter

# 20
Freya, радвам се, че пусна и тази тема!  Hug

По въпросите за запис:
1. Писах в миналата тема и ще се повторя, но все пак: маска от кокосово масло+розмарин+ЯЧМР.
Останали са ми няколко ампули на Дензивик, но си ги кътам за пролетта  Mr. Green. Осъзнавам, че трябва да наблегна на грижата за скалпа, та от темата ще черпя съвети.
Да отоговоря на въпроса на Марсала: боядисвам се в русо, имам и кичури, но не забелязвам да ми пада боята по_бързо с маслата, по_скоро с нормални темпове Simple Smile.

Бубка, за шампоан не мога да те посъветвам, но ще ти кажа за моята дъщеря: от новородена имаше страшно дебели крусти и каквото и да слагах, нищо не помагаше. Дори се принуждавах да ги отлепям с нокти, но те продължаваха да се появяват до миналото лято, когато реших да екпериментирам и намазах скалпа обилно с кокосово масло. Беше на 2 години и вече се бях отчаяла, че до абитуриентския ще ги мъкнем, но ...изчезнаха и повече не се появиха. Знам, че крустите и пърхута са две различни неща, но пък, ако не помогне, няма да навреди!  Peace

Валкирия, големи са сладурчета малките! Peace

# 21
  • София
Мерси за темата, Фреичка!!! bouquet

Грижите ми за скалпа не са постоянни. Не винаги ползвам продукти за скалп. В момента имам тоника за чувствителен скалп на ФК. Като грижа за скалпа приемам и Шампоана на Напура против патогенни заболявания с това нанасяне на сух скалп. Много добре успокоява и като превенция срещу пърхот, себорея и т.н.

На Напура съм пробвала доста неща:
1. Шампоан при временен косопад S4. Хареса ми. И за сезонен косопад върши работа.
2. Шампоан против косопад за слаба и мазна коса S3. По-малко ми хареса в сравнение с S4.
3. Шампоан против пърхот, себорея и патогенни заболявания  S6. Както казах вече, харесва ми. Нанасям на сух скалп. Стоя 20-30 минути, изплаквам и мия с друг шампоан. От всички техни шампоани, които съм пробвала този се пени най-малко. Като млечно бял лосион е. А другите бяха прозрачни.
4. Термозащитния флуид за изправане. Много съм доволна. Не ми утежнява въобще предвид, че е като олио. Много добре изправя наистина. При това трайно. А не след половин час да имам чупки.
5. Ампулите против пърхот Post и Pre. Даволна бях. Вършат работа.
6. Ампулите за почистване на скалпа. Не бих ги взела отново. Страшно силна миризма. Падам от коня направо.
7. Ампули Стамиген. Изразходих една кутия. Не знам дали имаше ефект. Но получавах сърбеж, ако постоя повече. Веднъж сложиш найлонова шапка и откачих от сърбеж. Голяма грешка.

Цветичка, страхотна, бляскава коса!!! Искам да я пипна!!! Heart Eyes

Ох, голям стоицизъм проявих! Простете ако имам грешки. Писах през телефона  ooooh!

# 22
gumenka, по въпроса с дилемата - те са различни продукти Wink ти грижа за скалпа ли искаш или финиш? Помисли си какво ти е нужно, иначе и двата си струват придобиването Wink Аз, лично, като ползвала и Инициалист, и ампули Денсифик, от вторите съм по-доволна Peace ако това би решило чуденката ти... Flutter
Laughing Абсолютно си права, че са различни. Опитвам се да се превъзпитавам и да купувам по-обмислено  Laughing Доколкото се познавам няма да ми се получи, но ако мога нещо поне да отложа, пак ще съм доволна. А иначе, ако трябва да съм честна, нищо не ми е нужно  Blush Но определено ми помогна в чуденката, може би ще продължа с ампулките  Hug

# 23
Фрея, мерси за новата тема!  bouquet

Валкирия, честити четирикраки бебета! Да са ви живи и здрави и да намерят техните хора.

Относно Стиймпода, това за мен и моята коса е най-добрата преса за изправяне. Не мисля, че е подходяща за терапии, защото най-ниската температура е прекалено висока. Но всъщност според мен нито една преса не е ок за терапии.  Peace

И пак нещо относно правописа, но не мога да се сдържа. Пише се фина, защото идва от фин, а не от финен.  Peace

Терапията на Наши аз я взех директно от вносителя.

И вече по въпросите:

1. Ползагам цялостна грижа за скалпа.
 - ампули Анаген Напура
 - ампули Стамиген Напура
 - ампули Пюрифай Напура
 - серум на Тревор Сорби
 - тонер на Филип Кингсли
 - скалп стимулираща маска на Филип Кингсли
 - масло от Ему + ЯЧРМ
 - ДПШ веднъж месечно
Скоро ще включа и програмата на Алтерна.

Задължително 1 ден седмично оставям скалпа да почине без нищо по него.

2. На Напура съм ползвала само три вида ампули - Анаген, Стамиген, Пюрифай. Доволна съм, защото съм сигурна, че оказват ефект върху това косата ми расте по-бързо и по-здрава, плюс стабилно количество новоизраснала коса.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 17:17 от Епона

# 24
Фрея, благодаря за темата!
Аз писах в предната тема, че слагам кокосово масло на скалпа и се чувствам идеално.
Преди това съм използвала какво ли не - терапии за скалп, масла за скалп (на Фито), след това прочетох какви са маслата на Фито и установих, че ги имам и ги слагах заедно с някакъв балсам, имаше подобрение, но с кокоса просто от първият път ми се оправи скалпа. Единственото неприятно е проблемного измиване след това, но последният път измих първо с балсам, след това с нормален шампоан и накрая с безсулфатен. Може би проблемът е бил в безсулфатните шампоани които ползвам, с цел уж да не ми дразнят скалпа другите.
Марсала, аз не съм забелязала да ми пада боята от кокосово масло. Слагам преди всяко миене, а се боядисвам на 3 седмици. Аз слагам кокосово масло и преди да се боядисам, с цел предпазване на скалпа.
Относно Напура - аз съм в Канада и я няма тази марка при нас.

# 25
Оле, добре, че прочетох поста на Мацата и си викам, кога пък Цветичка е поствала снимка и се върнах да прочета. Разкоооош, Цвети! Напиши по-подробно за тази терапия? Къде я прави? Сама или в салон? Нещо нямам спомен да съм чела за тази терапия.  Thinking

# 26
  • София
Бубка, аз бпх писала за детските проблеми със скалпа. Махнах ги с това: http://apteka.framar.bg/30016162/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … 200-%D0%BC%D0%BB-
ПРоцедирах така :
1. преди къпане намазвах скалпа със зехтин. Синът ми престояваше половин час така.
2. хубаво втривах шампоана (гъст  икономичен, пенещ се) в скалпа и оставях да подейстава 5 мин. После изплаквах хубаво с вода.
Чампоанът е много хубав и за нас, възрастните. Особено при пъхут или пъпчици по скалпа. Единствения минус е миризмата. Все пак има сяра в него. Мирише особено, не на шампоаните, които тук по принцип обсъждаме. Но много важно ...

# 27
Полагам грижи за скалпа доста, но все смятам че не е достатъчно и ми се иска повече.
На Напура не ползвам продукти засега.

Благодаря за новата тема на Фрея. bouquet

# 28
  • Пловдив
Благодаря за новата тема, прекрасна както винаги!

1. От скоро полагам по-сериозни грижи за скалпа:
 - Веднъж в месеца правя маслена маска - смесвам бадемово, ЯЧРМ, кокосово, чаено дърво и масло от розмарин. Тази смес много ми успокоява скалпа, понеже е чувствителен и редовно ми се бели. А и успях да овладея пърхота и косопада. Откакто ползвам масла косата ми стана и по-плътна и здрава. Планирам да взема и масло от Ему.

Някой по-напред беше питал, дали маслата не отнемат от цвета - аз не забелязвам подобно нещо. Мисля, че, ако се добавя някакъв алкохол, тогава сваляше цвета.

- ДПШ - когато се сетя, но не много редовно.

- ампули Аминексил Лореал - страшно ми харесват, придават и обем в корена. След измиване слагам на влажна коса около 1/3  ампула, на другия ден на суха също слагам.

2. На Напура не съм ползвала нищо досега, но съм си набелязала ампулите за почистване на скалпа и термото за изправяне. Засега друго не ме вълнува. Може би по-нататък ще взема и нещо от серията за косопад.

Цветичка, прекрасна коса, ти и в някоя от предните теми я беше показвала и тогава много ме впечатли.

Валкирия, честити бебета, разкошни и много сладки са. Да са здрави и да си намерят добри стопани.

# 29
  • София
1. Грижа за скалпа:
 - мия косата си веднага щом усетя, че е започнала да се замърсва. Обикновено това е всеки ден лятото,а сега, откакто мътя вкъщи е през ден
- Старая се често да масажирам скалпа и дължините с масла преди баня. Ползвам само кокосово и арганово масло. Мисля и аз да купя масло от ему... По-натам и някое друго. Етерични масла не ползвам - все сами правили проблеми...
Понякога смесвам масла с жълтъци и лимонов сок и си правя маска на корените - много добре ми се отразява, но скоро не съм го правила, защото не понасям миризмата на яйца  Sick, откакто съм бременна
- ползвам предимно безсулфатни шампоани
- и аз имам ДПШ на МЕдисютикъл и на ЛЕйбъл М, но не виждам никакъв ефект от тях
- при поява на косопад светкавично започвам с ампулите на Лореал и Лакме, редовно ползвам спрейовете на Дюкре - КРеастим и Анафаз...
- винаги отмивам старателно продуктите от косата си

2. НА НАпура съм ползвала системно шампоана за растеж - растеж в повече не видях и този за фоликули - той пък никакъв обем не дава и мирише странно. Ползвала съм и спреят за възстановяване на кератина - ами май нямах нужда от него, така че за ефект не мога да говоря. Мъжът ми ползваше ежедневния лосион против косопад - ми никакъв ефект. После ползва едни ампули и шампоан от аптеката ЛАбо... нещо си , скъпички бяха. От тях има лек ефект, сега съм му купила креастим за мъже на Дюкре, но още се помайва да го ползва. А пък за след раждането съм купила ампули протв силен косопад, ампули за фоликули и шампоан против силен косопад. ЩЕ докалдвам чак есента... тогава ще е ясно какво съм направила с борбата с косопада...

Общи условия

Активация на акаунт