Професионални серии за коса - тема 101

• 85 779
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде по Дунава
Добро утро! Чета от известно време темите ви, тъй като тепърва прохождам в професионалната козметика за коса. Сега по темата:
1. Грижата ми за скалпа се състои в маски с кокосово масло и ампули Alfaparf (сега разбирам че май не са най-добрия избор, като гледам никой до тук не е споделил че ги ползва).
2. Ползвам този шампоан на Напура http://www.zlatnaribka.com/shampoani/napura-shampoani/napura-s-0 … -na-kosata-200-ml
Доволна съм как се отразява на косата, но дали има ефект е рано да се каже, ползвам го от 10 дни.

# 76
Фрея благодаря за новата тема  bouquet

От време на време когато се сетя правя маслени маски с кокосово масло.
Използвам и тоника за чувствителен скалп на ФК и съм много доволна.
ДПШ на Алтерна, страхотен е  Heart Eyes
Иска ми се да взема още нещо за скалп, най вероятно ще е на Алтерна. Ще чета с интерес мненията ви  Hug

На Напура за съжаление нищо не съм ползвала. Тук не ги продават  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 09:39 от alex.viki

# 77
  • Чукарландия
Freya, благодаря, че ни зарадва с новата тема! bouquet

Относно въпросите за запис:

1.Каква грижа за скалпа полагате? - досега не съм полагала никакви грижи за скалпа, чакам да получа на ДМО серум за скалп.
2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им. - все още нищо на Напура не съм ползвала.Чакам намаление, много неща съм си набелязала за поръчка. Mr. Green

# 78
  • Бургас / София
Днеска, пак съм с шампоанът за обем на Секси Хър + бустера, резултата много обемна и подредена коса, уникална комбинация, благодаря ти Биксивитка за пробите от шампоанът, радвам се че ампулата на Напура ти е харесала, наистина са много добри  Hug Hug

# 79
Привет  Hug , аз вчера и за Олаплекс съм изпуснала въпросът, ама Фрея е отговорила вече. Все пак да допълня...Сладурка, аз го купих от представителите на Олаплекс за страната, техните препоръки бяха, ако косата не е замърсена с лакове и подобни, може да се нанесе и на суха коса, на продукта пише да се стои поне 10мин, а те ми бяха казали, че е най-добре 30-40, а може и няколко часа да се стои. После шампоан, балсам и т.н.Ако косата е замърсена със стилизанти, ми препоръчаха, за най-добро действие, да нанеса Олаплекс след измиване с ДПШ, после да завия косата с кърпа, за по-топличко, да постоя при възможност няколко часа /казаха, че колкото по-дълго, толкова по-добре/.Винаги трябва отмиване с шампоан. Това е.

# 80
  • София
1.Каква грижа за скалпа полагате?

Два типа грижи като общото и за двете е нанасянето с хубав масаж:

1) Ампулите на Напура - Стамиген и Анафаз поне 2 пъти в седмицата.
Виждам ефект от нови растежи най-вече. Не забелязвам ускорен растеж, но пък и зимата имам чувството, че косата по-бавно расте по принцип.

2) Маслени маски - базови и етерични масла около 2 пъти в месеца.
От базовите масла харесвам бадемово, жожоба, черното ямайско, екстракт от кафе и екстракт от репей.
От етеричните най-често ползвам розмариновото и какаовото. Джинджифиловото имам чувството, че леко дразни скалпа.

2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им.

Ампулите, както вече споменах. Най-бърз резултат съм виждала с тези за сезонен косопад (Т2) - на второто нанасяне косата спира да пада. Уникални са!
Харесвам серията 9 за възстановяване на кератина - много добре балансиран протеин и масла. Заздравяват косата, но без да я изсушават много. Косата след употреба е едновременно и еластична и мека.
На мъжа ми съм взела шампоана S5 за превенция на пърхот. Доволен е, защото не му дразни скалпа, а резултатът е на лице.

Напура са много добро съчетание между натурални и "химични" съставки (макар че то и натуралното е химия, доколкото всичко на този свят е химия  Crazy). За моя скалп са изключително толерантни, а той е чувствителен по-скоро към агресивните химии, отколкото към натуралните съставки.

# 81
Здравейте слънчеви момичета  Heart Eyes Благодаря на Freya за прекрасната тема  bouquet
Относно въпросите за запис:
1.Каква грижа за скалпа полагате?- често правя маска с кокосово масло и други състваки, стоя максимално дълго. От два месеца използвам Керастаз Инициалист и съм много доволна, редувам го със Себорал Форте. Виждам много нови косъмчета и съм щастлива от резултатите. Мисля скоро да си взема и ДПШ на Леибъл М
2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им. - С Напура се докоснах миналата седмица, взех ампулите за косопад. За първо ползване не мога да кажа мнение. Само ми направи впечатление многооо силния аромат ,който имат, усеща се няколко дни.
Моля някой да сподели дали е нормален този силен аромат  newsm78

# 82
  • София
Да, ампулите за косопад са най-миризливи. Следват Анаген. Стамиген са ми най-поносими.

# 83
Да, ампулите за косопад са най-миризливи. Следват Анаген. Стамиген са ми най-поносими.
bouquet Благодаря , по една ампула ли слагате или я разделяте за два пъти.

# 84
denisha,благодаря  Hug
От Grow gorgeous снощи поръчах интензивния серум за растеж, маската за скалп, шампоана и балсама за уплътняване, измиващия балсам за боядисана коса  Grinning Нямам търпение да дойдат и да ги пробвам  Heart Eyes Crazy

# 85
  • София
JaDORE, една използвам на два пъти, а моята глава не е малка Wink

# 86
JaDORE, една използвам на два пъти, а моята глава не е малка Wink
Аз като за първо ползване сложих цялата ампула и просто не се дишаше около мен  hahaha.
Наистина беше много натрапчив аромат и чак главата ме заболя, ММ също се изненада от силния аромат.
Следващия път ще пробвам с половин, дано и миризмата е наполовина  baby_neutral Joy

# 87
Пробвала съм терапията против силен косопад Т2.Сложих половин ампула и едва не умрях от зверската миризма  Sick Адско нещо.Не можех да дишам,чак лошо ми стана.Не повторих.Имах флуида за къдрава коса.За него писах в темата,че е ужасен.Изсушава косата и я прави вяла,матова и гадна.След 3-4 различни опита,просто се отказах.Пробвала съм термото което мирише прекрасно на ванилия.За съжаление веднага омазняваше бретона ми.Имах и Нутри пре терапията за суха коса М8.От една уотреба не видях забележителен резултат.Освен че косата ми стана твърда и оплетена.А това не ми се случва с другите продукти които имам.

# 88
  • София
Freya, благодаря за новата тема! bouquet

1.Каква грижа за скалпа полагате?
За скалпа започнах да полагам грижи от сравнително скоро, след една много интересна дискусия в темата. Благодаря на всички, които поддържат темата интересна и полезна!  bouquet Аз съжаление рядко имам възможност да се включвам и основно чета. За скалпа използвам Инициалист- мек продукт, не утежнява, при мен придава блясък и лек обем. Все още не зная как ще повлияе в дългосрочен план, ползва около от месец (веднъж седмично). Използвам и удължаващия еликсир на Алтерна от Рипейр серията от около 2 месеца, на всяко миене (от около 2 седмици, редувам и с други продукти). Не утежнява, придава обем, от него забелязвам нови косички. Ампулите на Напура Анаген за растеж включих към грижите за скалпа от около 1 седмици. Нанасям по половин ампула и масажирам скалпа (това важи за всичко, което нанасям на скалпа). При тях имам страхотен обем, но косата се омазнява по-бързо. Преди около седмици купих и Денсифик, след препоръките в темата. Много ми харесват като консистенция и аромат, не утежняват, резултата на този етап е блясък и обем. Усещам, че накупим няколко продукта едновременно и трябва да си направя план за използването им.  Heart Eyes

2.Използвали ли сте продукти/серии на Напура? Опишете ефекта им.
На Напура освен ампулите Анаген, имам, но рядко използвам шампоана Анаген за растеж. Не ми допада поставянето на суха коса и имам чувството, че не измива добре, не бих купила отново.
Ползвала съм и ампулите Стамиген, но този отровен аромат ме отказа от постоянство. Преди боя съм слагала от терапията за преди боядисване М10 - не мога да изразя категорично мнение, дали предпазва косата. Не забелязвам разлика с нея или без нея. Аромата отново е ужасен, мирише на сироп за кашлица.
Видях страхотни коси в предната тема. Фрея, Магнолия, Цветички са отгледали невероятни гриви. Денси, косата ти много е пораснала и изглежда страхотно!
Скрит текст:
Нацелувай момичетата от мен!  Hug Hug Hug
А, колекциите Ви, уау! Наде, как намери място от лаковете и гримчетата?  Heart Eyes Heart EyesДа помагам .....
Скрит текст:
С дъщеричката ти сте си copy - paste. Благословени сме с теб! Hug
[/spoiler]

# 89
  • Бургас / София
Обем, обем и пак обем, даже мисля да си взема и пяна Секси Хър и Лак за Обем   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт