Професионални серии за коса - тема 101

• 85 385
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Като гледам Бубанка поразчистила дискусията.  Mr. Green

Сега ви изчетох на спокойствие и не мога да не поздравя Дениша за прекрасно написаното ревю. С хубави думи, добри сравнения и прекрасно описание. Няма за какво да се притесняваш - бъди си речовита и пиши ако искаш и есеистично  Hug важното е да пишеш така  bouquet А косата ти е много красива и плътна - Харесва ми накъдрена естествено и накъдрена на пръстчета  Mr. Green Въобще къдрава много ти отива  Hug
Иначе и аз съм ревала като по-малка (млада  Mr. Green) за коса. Моята преди години беше много къдрава и съответно дължината много бавно напредваше. Преди да реша, че трябва да ми е дълга подстригвах по повече, но после ми се скъпеше всеки милиметър от косата и не давах много да ми режат.
В един момент съм експериментирала много с дължината,   по едно време -  някъде на 16г. съм била и ходехме в "Австрийския" хотел в Сандански, и там имаше много луксозен за времето си салон. Веднъж (косата ми беше до средата на гърба) отидох в салона и се подстригах над раменете - като на снимката долу и си сложих втора обица - стори ми се много бунтарско  hahaha

Скрит текст:

Ани, вече са ти казали няколко момичета, но и аз да се обясня за Еластисайзера. Можеш да го нанасяш и в чист вид, но може и в отделна купичка да го смесиш с малко масла (една от основните му съставки, освен прекрасния еластин е рициновото масло - аз много често прибавям ЯЧРМ и обогатявам сместа). За да се разнесе добре е нужно косъма да е влажен. Не напълно мокър, но например напръскан с пулверизатор. Съветвам те да нанасяш Еластисайзера на няколко отделни кичури един по един и да масажираш. Така освен, че добре ще се нанесе но и ще ти е по-лесно. Ако решиш да спиш намазана и да не ти е мокра косата, тогава намажи 2-3 часа преди лягане и духни леко със сешоар. Докато си легнеш ще е изсъхнала.
Аз откакто установих колко хубава става косата с преуош терапия - почти не пропускам да нанеса някоя. Стоя от 30 минути до цяла нощ и винаги има разлика. Освен това предпочитам преуош терапията да мина с терапевтичната преса и да постоя повече, отколкото след това маската. Е, ако имам време ги минавам и двете  Mr. Green  
Освен това по отношение на питането с каква серия е добре да се измие след Еластисайзер, аз смятам, че изцяло зависи от резултата, който искаш да постигнеш. Аз съм слагала Еластисайзер преди всякакви серии. Преди протеин много ми харесва, защото придава по-голяма гъвкавост и мекота на косата, а и подпомага правилното натрупване на протеин по косъма. Не е добре според мен да се отмива с ДПШ или някой много остъргващ шампоан като Денсифик например (макар, че аз и така съм правила и резултата пак беше хубав  bowuu)

nixx браво за смелостта да режеш така. Много ще ми е интересно да ти проследя растежа на косата - истински експеримент е това.  Hug
Маската, която са ти препоръчали на Медисютикълс е много хубава, както и Хроноложист. На Алтерна маската Тен, както и балсама Тен. Мисля, че и другите маски на Алтерна няма пречка да се слагат по скалпа. Но всичко е до проба. Трябва всеки да установи за себе си. Масово в темата момичетата правят реакция от базсулфатни шампоани.

Densi страхотно описание на съветите на консултантката и на Русата Алтерна  Mr. Green Аз последната я бях купувала на сестра ми, но тя не беше впечатлена. Това в зората на нейното русо - да кажем преди 6-7 години  Hug
Да не забравиш да ни побутнеш като дойдат намаленията в Дебехамс на Ливинг Прууф  Mr. Green
Като стана въпрос за пръскането на парфюм по косата да споделя, че не го правя по принцип, но се е случвало да пръсна понякога. Та в този ход на мисли можеш ли да ми предложиш парфюми за коса. За да те ориентирам любимия ми парфюм е Шанс на Шанел - оригиналната версия (първата имам предвид, защото ако не греша после имаше и още разновидности) Може да е глезотийка, ама пък е много хубава глезотийка  Heart Eyes
И хич не се шашкай на консултантките, които ти обясняват, че нещо е много старо  Mr. Green  Първо срока на годност на съвременните продукти е около 2 години след отварянето, а в действителност и повече. Ако не са отворени около 5-6 години от производството. (Изключение са натурални продукти ит типа на О Райт) Така, че колко толкова да е старо това олио.  Crossing Arms

lunna pateka имам го това спрейче на Пюролъджи. Ползвала съм го 2-3 пъти, но само на мокра коса. На суха не съм пробвала - като се прибера у нас ще пръсна да видим дали ще има фиксация или утежняване. И без това съм решила днес да си мия косата, въпреки че не е за измиване.  Mr. Green

Бюти  bouquet Страхотни очи имаш и за приликата с Алисън съм много съгласна  Hug Пораснала ти е косата и ми се струва малко по-различен цвят или греша? Аз сега се сещам, че имам един "почистващ" шампоан Aveda, който до сега не съм пробвала. Трябва да го видя, защото се води почистващ и детоксикиращ.

Дели  пак страхотни къдрици са станали. Не виждам да има и матиране на блясъка - явно хубав продукт се оказва този крем на Ливинг Прууф.

Бубка аз ги имам и трите, но серума Денсифик още не съм го ползвала.  Thinking Пише, че се нанася и по самата коса за уплътняване, не само по скалпа. Но днес е чудесен повод да го пробвам и да споделя  Hug

Линде много хубаво ревю - сравнение на Ливинг Прууф си направила. Изкушавай, изкушавай  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

astravera На Шу Уемура имам четири серии, но не знам коя да ти препоръчам. Хидратиращата (жълта) серия може да смачка напълно обема на по-тънка коса, същото може да се каже и за изглаждащата Шуши Слиийк (тъмно червената). Серията за боядисана коса (червената) може би е универсална - хидратираща, омекотяваща, но не отнемаща обема. Аргановата серия (светло зелената) е може би балансирана. Напомпва косата, дава блясък, плътност, не намалява обема. Има още две серии от марката - протеиновата и тази за обем. За протеиновата (тъмно зелена) съм чела много добри отзиви, но аз нямам нужда от толкова силен протеин и затова не съм я взела до сега. За серията за обем (синята) има много малко добри отзиви - масово не се харесва. Така че навярно и аз не бих я купила.

Вивиан слънце,  Hug ще ти пиша на лични аз къде я правих - струваше ми 60 лева терапията със сешоар. От там много я харесах.
Иначе вбогърката веднага ми влезе в "абонаменти"  Heart Eyes Направо сме едно към едно  Joy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Иначе с вашето описания на Ливинг Прууф и аз се изкушавам да ги пробвам. Интересно ми е дали могат да се съчетават и с други марки, с оглед факта, че в състава си нямат никакви масла.  newsm78

Относно Терапията Хронолоджист - аз съм я купувала точно от Ензо. даже аз като я купувах беше 340 лева, сега е по-евтина. Използвала съм за терапии за мен и сестра ми някъде половината от дюзичките. Иначе в комплекта има и специална чашка за стриване на "перличките" и активиране на полезните съставки. Преди време в един български сайт бях намерила единични бройки на дюзичките  (без маска към тях - само същинската терапия) и струваха 27 лева на бройка. Така че в Ензо не е висока цената като се раздели на 15 броя. и като се има предвид, че вътре в комплекта има и 500гр. маска.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 19:54 от Мagnollia

# 421
Благдаря на Фрея, че ми е сложила ревюто за шампоана и балсама за обем на Ливинг Прууф на първа страница. Мила, внимателна и виждаща всичко както винаги. bouquet

Само искам да добавя нещо за серията. Понеже ми се наложи да не измия косата 4 дни /много работа, а след работа куп сложни домашни на малкия, за които ме чака/ , та искам да кажа, че серията държи косата много чиста. Понеже моята е тънка и без обем, обикновено при толкова дни немиене се сплесква ужасно и въпреки, че е много суха по дължините, коренът го усещам леко омазнен. Сега няма такова нещо - косата стои чиста, бляскава и подредена. Впечатлена съм. Нямам търпение да пробвам спрея и крема от серията.

# 422
Благодаря ти Магнолия HugКрема е сполучлив, наистина няма мат сега като погледна по обстойно, наблягайки на това, косата е лъскава Simple Smileа с други продукти има матираност понякога Embarassedи това ме изкушава и за други продукти на Ливинг прууф, но ще се въздържам до някое намаление Laughing Laughing

# 423
Тъкмо щях да питам дали рекламираният ефект на Living Proof  - "отблъскване на мръсотията и мазнината и запазване на косата чиста по-дълго" - е действителен и Феерия е отговорила.  bouquet
Аз не се сдържах и преди малко поръчах от серията за обем: шампоана, балсама и крема.

Понеже споменавате Шу Уемура: аз съм ползвала тъкмо синята серия за обем (като се замисля, де що има за обем май съм го купувала, а косата ми не е тънка и слаба, но някак все към серии за обем ме тегли); та, серията за обем на Шу Уемура ми е вероятно най-най-любимата. Маската е малко слабичка (и нормално, тя не бива да утежнява, щом е за обем), но шампоанът е страхотен: дава обем, но не пресушава (за разлика от Редкен, от Денсифик на Керастаз, които са много хубави, но пресушават); шампоанът дава страхотен блясък, подобен на снимката с изправена коса на Магнолия. Фризьори са ме питали какво съм ползвала, че косата е толкова блестяща. Поръчвах от ЛФ, защото офертите често бяха по-добри, отколкото от ФЮ; за съжаление, от този сайт започнаха да ми се губят пратки, не смея да поръчвам вече и се чудя откъде да се снабдявам с този шампоан; пазя си половин шише за специални поводи. Дано се появи и в някой БГ сайт.

Арлен, ако следите темата, заредете, моля, Шу Уемура! Simple Smile

# 424
  • USA
Магнолия,помниш ме с лешниковия цвят.

Благодаря за коментарите ви.

Покрай вашият ентусиазъм за Ливинг Прууф,днес се къпах с Restore - шампоан/балсам и финиш крема.Връхчетата запечатах с двойният серум Липидиум.
Последно може би преди месец ги ползвах.
Добра,полезна серия,както и коментирах преди много време в темата. Обем,подреденост,мекота.Прави ми фриз обаче (което ми е основен проблем на косата).

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 02:37 от Beautyholicа

# 425
Феерийка, много се радвам че са ти харесали. Hug И аз днес пак съм със серията за обем, само Ш и Б обаче, и съм с далеч по-добър вид отпреди със спрея и крема. Много ми харесва bounce ефекта, като рекламите на wash and go Mr. Green

Само да добавя че при мен и с PHD серията, косата издържа по-дълго чиста. Всичко комбинирам обаче с restore крема, другия 5в1, който имам ми идва лек на крайчетата при русото, от него слагам нагоре за защита, подхранване и гладкост.
Бютии Heart Eyes

# 426
  • София
 Момичета, коя серия от Ливинг П. бихте определили, като по-по хидратираща?  Thinking
Благодаря ви!  bouquet

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 20:26 от denisha

# 427
  • София
Магнолия, благодаря ти. За комплиментите и куража който ми даваш.  Hug  bouquet
В главата ми се върти един текст, превърта се и пак и пак. Не мога да реша, дали имам право и дали е уместно да Ви го подаря за 8ми март.  Thinking  newsm78
 Момичетата изказаха мнение също като теб, "нека бъде къдрава коса!", да но как? Щом и твоята коприна, някога е била с чупки и гънки, имаш ли идея?
 Как се запазват и на подсушена, тежка, упорита, коса?  ooooh!
 Благодаря!  Wink

# 428
  • София
denisha Давай с осмомартенския подарък  Hug
Аз не съм добър съветник за къдрици, защото като бях къдрава постоянно се изправях и през ум не ми е дошло да ползвам продукт за дефиниране на къдриците. Те си се дефинираха сами и с малко вода като пръснех. Не ми се мисли ако сега съм къдрава колко нови хоризонти ще се открият  Joy

Бюти и този ти цвят е много хубав. Да не говорим, че така ти отива на очите  Heart Eyes  И на поседната снимка така хубаво се вижда, че доста е пораснала  Laughing

# 429
Линде, кажи повече за кремчето 5 в 1. Има ли фиксация, няма ли, как го усещаш? Praynig

Бюти, аз не виждам фризита, като от реклама си!

Магнолиийка, прекрасна ти е косата и начупена. Ако можех да постигна този ефект, без да се къдря, бих купила всичко необходимо, ама при абсолютно права коса не става. Прочете ли ми поста за тактиката ми с фризьорите? Интересно ми е какво мислиш. bouquet

# 430
Линде, кой е най-силно хидратиращия продукт на Ливинг?

# 431
  • Пловдив
Магнолия, Аглая благодаря за мнението bouquet
Пристигна ми измиващия балсам на Гроу горджъс и за жалост днес се къпах и трябва да почака за проба Blush

# 432
Densi страхотно описание на съветите на консултантката и на Русата Алтерна  Mr. Green Аз последната я бях купувала на сестра ми, но тя не беше впечатлена. Това в зората на нейното русо - да кажем преди 6-7 години  Hug
Да не забравиш да ни побутнеш като дойдат намаленията в Дебехамс на Ливинг Прууф  Mr. Green
Като стана въпрос за пръскането на парфюм по косата да споделя, че не го правя по принцип, но се е случвало да пръсна понякога. Та в този ход на мисли можеш ли да ми предложиш парфюми за коса. За да те ориентирам любимия ми парфюм е Шанс на Шанел - оригиналната версия (първата имам предвид, защото ако не греша после имаше и още разновидности) Може да е глезотийка, ама пък е много хубава глезотийка  Heart Eyes
И хич не се шашкай на консултантките, които ти обясняват, че нещо е много старо  Mr. Green  Първо срока на годност на съвременните продукти е около 2 години след отварянето, а в действителност и повече. Ако не са отворени около 5-6 години от производството. (Изключение са натурални продукти ит типа на О Райт) Така, че колко толкова да е старо това олио.  Crossing Arms
Много ти благодаря! Heart Eyes Hug bouquet
Парфюм директно ти препоръчвам парфюма за коса Шанс Шанел. Има ги всичките Шансове парфюм за коса без алкохол от преди три седмици на българския пазар в 35 мл. опаковка.
Сега Сефора имат намаление -15% с подарък очила и чанта при покупка над 120 лв. и Шанел е изгодно да се пазаруват оттам, както и скъпи парфюи по принцип. В Сефора за коса има продукти на Bumble&Bumble припомням.

Олиото ще си го доизхабя старо- нестаро, защото има божествена много силна миризма на зюмбюли.

Ще сигнализирам за намаления в Дебенамс щом разбера за такива. Hug

Някой питаше за термозащита, която се поставя на суха коса ето я: Редкен
Някой да я е ползвал?
http://www.arlen.bg/product/2780/termozashtiten-sprey-redken-iro … ape-11-250ml.html

# 433
Относно Хронолоджист терапията да кажа, че имам старата версия:

Косата изглежда отлично след нея.

# 434
  • София
Е НЕ! Сега вече и аз ще си купя Ливинг прууф. Помня, че някога ми харесаха, ама защо не помня, като ги нямаше в Бг. Но с това запазване на косата чиста... То какво повече да се желае! Тънката коса запази ли се чиста, може да не се мие всеки ден...

Общи условия

Активация на акаунт