Избор на телефон

• 430 545
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 4 665
  • волно калдъръмче
Мами, да се похваля, взех A53. Мисля, че ще съм доволна, но още съм пресен собственик. Трябваше ми някакъв среден клас с тенденция за дълго ползване.
Имам въпроси малко. Спирате ли ползването на местоположението за абсолютно всички услуги?
Ползвате ли всеки път бързо зареждане и ако го спра, проблем ли е да си ползвам същия адаптер?  Всъщност как е по-добре да се зарежда, защото навсякъде мненията са противоречиви?
И тези повиквания през wifi, каква им е схемата? Тъй като там, където работя, обхвата е плачевен, ако ползвам това чудо ще има ли прекъсвания и съобщения за пропуснати повиквания?
Честито!
Местоположението да е включено, за да не ти напомня непрекъснато, че приложението си го иска.

Използвам бавното зареждане, че с бързото яйце можеш да си изпържиш на телефона. Дали ще е бързо или бавно, се настройва от телефона и не зависи от адаптора. Наскоро разбрах, че според позицията на жака може да се избира типа зареждане, но не съм го проучила основно.

# 4 666
Ако имате предвид ползването на VoLTE за обаждания, нека да Ви е включено.
Наскоро ММ установи, че ако на Xiaomi 12 с карта на Vivacom, тази функция е изключена, като му звънят оператор казва Абонатът е зает, моля опитайте по-късно. А самия телефон, не звъни.
Уточнявам модел на телефон, защото същата Sim карта в стар телефон работеше без проблем.

# 4 667
Ако имате предвид ползването на VoLTE за обаждания, нека да Ви е включено.
Наскоро ММ установи, че ако на Xiaomi 12 с карта на Vivacom, тази функция е изключена, като му звънят оператор казва Абонатът е зает, моля опитайте по-късно. А самия телефон, не звъни.
Уточнявам модел на телефон, защото същата Sim карта в стар телефон работеше без проблем.
Винаги ми е включено, да. За него знам.
Обаче ей това тук не ми е ясно..
На едната снимка се вижда и кошмарният ми обхват. Интересното е, че със стария телефон, на 4 години, положението беше по-добре. 3 чертички си ги държах попти винаги..

# 4 668
Аз местоположението го изключвам, за да пестя батерия. Включвам го при необходимост само.
Бързото зареждане също е вредно за батерията. Махнала съм го, мисля, че можеше да се избере и от менюто.

# 4 669
  • в 1001-та нощ
Мами, да се похваля, взех A53. Мисля, че ще съм доволна, но още съм пресен собственик. Трябваше ми някакъв среден клас с тенденция за дълго ползване.
Имам въпроси малко. Спирате ли ползването на местоположението за абсолютно всички услуги?
Ползвате ли всеки път бързо зареждане и ако го спра, проблем ли е да си ползвам същия адаптер?  Всъщност как е по-добре да се зарежда, защото навсякъде мненията са противоречиви?
И тези повиквания през wifi, каква им е схемата? Тъй като там, където работя, обхвата е плачевен, ако ползвам това чудо ще има ли прекъсвания и съобщения за пропуснати повиквания?

Честито и от мен!

Местоположението ми е винаги включено.

Ако целите да го ползвате дълго и да не скапвате батерията:

1.) Зареждайте го с оригинално зарядно и кабел.
2.) Зареждайте го до 85% - има такава опция в интерфейса.
3.) Зареждайте го бавно.

Аз зареждам телефона сутрин, като стана, докато се оправям за работа.

# 4 670
Същата работа е. Apple не искат потребителите им да имат избор, затова се объркват айфонджиите, когато ползват Android. Свикнали са друг да избира вместо тях.
Става дума за функции и при Айфона са опростени. Избора не е най-важното.
Примерът с добавяне на нова мелодия е показателен колко е "просто" при iOS. Да имаш избор в този живот е много важно, но Apple добре са се справили потребителите им да приемат всички ограничения.

Обаче ей това тук не ми е ясно..
На едната снимка се вижда и кошмарният ми обхват. Интересното е, че със стария телефон, на 4 години, положението беше по-добре. 3 чертички си ги държах попти винаги..
Скрит текст:

VoWiFi се нарича https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/volte-i-vowifi Оставаш я включена, както е на скрийншота.

# 4 671
  • На черешатааа
Скрит текст:
Здравейте. Моля за мнение. Колебая се между два телефона Самсунг галакси s22+ и Самсунг А 73. Някой може ли да помогне със съвет Simple Smile. Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Къде намерихте А73?
kati_v  ето тук https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a73-dual-sim-8gb-ram … earch-Action=view .
a.l.e.n.a Благодаря да побутването, взех го. Защо да се  зарежда батерията на 85%? Още не съм сменила картите, нямам време да превърля инфо и прочие от стария на новия Sad

# 4 672
  • в 1001-та нощ
Колкото по-висок е зарядът в батерията, толкова по-голямо е напрежението върху клетките. Затова е предвидена опцията за софтуерно ограничение до 85%. Така батерията ще има по-дълъг живот.

Ако го включваш да се зарежда, когато си лягаш, ще се зареди бързо до 100% и часове наред ще стои със 100% заряд без да се ползва.

Ако ти е нужен 100% заряд за деня, по-добре зареждай като станеш.

# 4 673
  • На черешатааа
Скрит текст:
Колкото по-висок е зарядът в батерията, толкова по-голямо е напрежението върху клетките. Затова е предвидена опцията за софтуерно ограничение до 85%. Така батерията ще има по-дълъг живот.

Ако го включваш да се зарежда, когато си лягаш, ще се зареди бързо до 100% и часове наред ще стои със 100% заряд без да се ползва.

Ако ти е нужен 100% заряд за деня, по-добре зареждай като станеш.
Благодаря ти. Да,  така ще правя вече - сутрин ще го зареждам. Аз преди работа така или иначе се мотолява в къщи около 2 часа, ще имам време Relaxed

# 4 674
Защо да се  зарежда батерията на 85%?
За да може да го ползвате 25% по-кратко време.

# 4 675
Колко по-дълъг живот? И животът на батерията на какъв принцип го определяш? Така ще разберем дали си заслужава.

# 4 676
Почти всички производители на телефони залагат стандарт 80/500 - капацитетът на батерията няма да падне под 80% при 500 цикъла на заряд. Xiaomi бяха писали за техните зарядни алгоритми, че гарантират 80/800 или повече беше - не помня Grinning

# 4 677
Здравейте. Предстои ми закупуване на телефон и съм се спряла на Samsung Z flip 4 .  Имате ли някаква информация струва ли си телефона , евентуални проблеми и т.н.  Всяко мнение ще бъде в полза.
Благодаря ви

# 4 678
Бях обещала да споделя отзив за този телефон. Той отиде подарък за племенника. Каза, че е много добър. Единствено предната му камера не била най-добрия клас, но другите показатели са бомба.

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smart … PRO-BLUE/p/500061

# 4 679
Здравейте. Предстои ми закупуване на телефон и съм се спряла на Samsung Z flip 4 .  Имате ли някаква информация струва ли си телефона , евентуални проблеми и т.н.  Всяко мнение ще бъде в полза.
Благодаря ви

Този телефон ще Ви пасне, ако Ви е писнало от стандартната концепция ,и Ви се иска да хванете окото на околните с нещо все още сравнително слабо разпространено. Също така, ако са Ви важни селфитата, може да ги правите удобно с основната камера, гледайки се на малкия външен дисплея. С плюсовете сме дотук.
Компактността му е съмнителна, да като се сгъне става не така висок и издължен, но пък за сметка на това се получава доста дебел, повече от двойно в страната дето е шарнира. Колкото по-сложно е устроен, толкова по-скъпо е в производство, и има по-голяма вероятност да излезе от строя. Заводски има предпазна лепенка, за която от Самсунг настояват да бъде сменяна само в техните оторизирани сервизи. Тя е мека и се драска лесно, дисплея нея също и не бива да се ползва без нея. На мястото където се прегъва телефона, дисплеят стои намачкан, вижда ясно и се усеща като прокарате пръсти.
Друг голям недостатък - телефонът е с добър SoC, но не може да реализира пълните му възможности, защото охлаждането е реализирано зле, прегрява се бързо и сваля производителността си на тротлинг тестовете с 40% надолу. Батерията е сравнително малка на 3700mah ,едва ли блести и с добра автономност този апарат.

Общи условия

Активация на акаунт