Избор на телефон

• 430 342
  • 6 056
  •   3
Отговори
# 4 680
Предстои ми закупуване на телефон и съм се спряла на Samsung Z flip 4 .  Имате ли някаква информация струва ли си
За мен все още не си струва. Един познат вече има втори такъв сгъваем, и двата се развалиха сравнително бързо и се носиха на сервиз, а системата по която работят в сервиза на Самсунг беше малоумна и цялата епопея ме отказа да влизам в такова приключение. Като показатели също са доста слаби. На картинка са интересни, на практика са под всякаква критика.

# 4 681
Да знаете някъде да се продава мобифон с бутони с капак,но на бутоните да има изписани букви на кирилица? Не мога да намеря такъв.

# 4 682
В Техномаркет съм виждала

# 4 683
Здравейте. Предстои ми закупуване на телефон и съм се спряла на Samsung Z flip 4 .  Имате ли някаква информация струва ли си телефона , евентуални проблеми и т.н.  Всяко мнение ще бъде в полза.
Благодаря ви
На мен служебния ми телефон е Samsung galaxy z fold 5g. Доволна съм, но личният ми телефон е айфон 13 про макс. Вероятно z flip 4 ще е бърз, но с тези сгъваеми телефони винаги си имам едно наум. Но съм доволна от моя засега, ползвам го от 2 месеца.

# 4 684
Здравейте !
Някой ползва ли iphone 14 plus ?
Удобен ли е ?
В момента съм с 12 про.

# 4 685
Може ли мнение за Motorola X 30 Ultra и Motorola edge 30 Ultra. Кой от двата Rolling Eyes

# 4 686
  • в 1001-та нощ
Вторият.

Motorola X 30 Ultra  няма, вероятно въпросът е за Мotorola x 30 pro, но препоръката е за Motorola edge 30 Ultra.

# 4 687
Благодаря, Алена. Да Motorola x 30 pro e.

# 4 688
Да знаете някъде да се продава мобифон с бутони с капак,но на бутоните да има изписани букви на кирилица? Не мога да намеря такъв.

МОБИФОН? Вероятно някъде в 1994 година има... Откакто има GSM, Мобифони не се предлагат.

# 4 689
МОБИФОН? Вероятно някъде в 1994 година има... Откакто има GSM, Мобифони не се предлагат.

Мобифон е съкратено от мобилен телефон, и е правилен термин отнасящ се за съвременните устройства.

# 4 690

Мобифон е съкратено от мобилен телефон, и е правилен термин отнасящ се за съвременните устройства.
Това изобщо не е вярно. Мобифон е мобилната услуга, която Мобиком предлагаше за аналоговите мобилни телефони:

"Познатият у нас като „мобифоните” NMT-450 (Nordic Mobile Telephone) е аналогов стандарт разработен в Скандинавия, апаратурата работи в честотния диапазон 453 – 468 МХц."

"Мобиком е историческа телекомуникационна компания в България, първият мобилен оператор. Създадена е през декември 1992 г. и аналоговата ѝ мобилна мрежа използва стандарт NMT (Nordic Mobile Telephone) 450i. Мобилната услуга под марката „Мобифон“ има над 196 хил. абонати в цялата страна. Мрежата ѝ покрива над 95% от територията на България, всички големи градове, пътища и курорти. След старта на GSM операторите обаче търговският интерес към нея намалява[1]."

"В началото на 1990-те години в България се предлага мобилната услуга „Мобифон“ на Мобиком, която е аналогова. Тя достига над 196 хил. абонати и мрежата и? покрива над 95% от територията на България. След старта на GSM операторите интересът към нея намалява и компанията прекратява дейността си през 2008 г."

# 4 691
Тоя спор все едно се е пренесъл с времето от 1994г, когато хората мислеха че "жиесем" е име на телефона, без да осъзнават че това е просто име на технологията за пренос на сигнала. Тогава беше модерно да отричаш, че телефона ти е "мобифон" да не те помислят за изостанал.
Мобифон= мобилен телефон всякакъв вид.

# 4 692
  • Мадрид / София
Мобифон съкратено от мобилен телефон, тоест телефон, който се пренася. На сегашните видове телефони им казват общо смартфони. В Испания разговорно се казва "мобил" и не се визира от кой тип е.

# 4 693
Мобифон > ДжиЕсЕм(GSM) > Смартфон

Мобифоните бяха тухлите четворки, а след това се появи джиесемите и никой не ги наричаше мобифон(правеше се разлика с мобифона), а сегашните са смартфони. Не знам откъде ви хрумна, че мобифон е съкратената форма на мобилен телефон.

# 4 694
Не знам откъде ви хрумна, че мобифон е съкратената форма на мобилен телефон.
Ами... точно това е - мибилен (подвижен) телефон.

Общи условия

Активация на акаунт