Избор на телефон

• 427 407
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 420
Не мога да разбера защо за някои според мен елементарни функции трябва да се изпълняват 5-6 допълнителни ненужни движения, които с андроид стават с едно-две. Някак си не е хич юзер френдли и интуитивен. Който е ползвал читав Андроид ще разбере какво имам предвид.
Много ясно и ограничеността да качвам мелодии също не е ОК, както и плащането за какво ли не месечно.
Странно. Аз съм на същото мнение за андроидите. На айфон за ден-два като свикнеш,всичко е толкова по-опростено и лесно. Вие за кои функции точно говорите? Не се заяждам,стана ми любопитно.
За мелодиите-пак да препоръчам програмата 3UTools. Много лесно и бързо става,но разбира се не е като при андроидите директно от зедге. 😃

# 3 421
Странно. Аз съм на същото мнение за андроидите. На айфон за ден-два като свикнеш,всичко е толкова по-опростено и лесно. Вие за кои функции точно говорите? Не се заяждам,стана ми любопитно.
За мелодиите-пак да препоръчам програмата 3UTools. Много лесно и бързо става,но разбира се не е като при андроидите директно от зедге. 😃
Може би е който както е свикнал.
Като пример мога да дам как IOs не позволява корекция или присвояване на функция, ако не влезнеш в основните настройки на телефона, ако знаеш къде какво да търсиш и ако въобще го има.
В андроид (и в уиндоус) харесваш си картинка, даваш десен бутон (или задържаш) и Set as a desktop wallpaper и си готов с две движения. За IOS трябва да ходиш в основните настройки, преди това да си запазил картинката в неизвестно коя папка, да зададеш нова картинка и след избор чак тогава си приключил.

Чудя се защо не се присвоят повече функции на така наречения десен бутон (или продължителното задържане) върху някое приложение, а не просто благородно да разрешат на драгия юзер да си подреди външния вид на екрана. Защо също така уиджетите са само за някои приложения, за други забрави...

В андроид харесваш си мелодия, сваляш я и я даваш като основна или за конкретен номер. В IOS положението е - влез itunes, плати и едва тогава може да я ползваш.
В IOS като звъни някой трябва да се чудиш къде е червената слушалка или "как да не вдигнеш" или просто да го мутираш. После като видя кой e звънял, телефона директно набира пропуснатато обаждане без да пита. Сбъркано!
На андроидския ми телефон само виждах кой звъни и полагах телефона на масата с екрана надолу и той млъкваше без да ме притеснява.
Не искам да търся в интернет като малоумна "как да ...в IOS" за най-елементарни неща и да гледам клипчета в ютюб IOS for beginners. Затова казвам, че не е интуитивен. Искам да ми е удобен за всичко, не просто да се ползва за гледане на клипчета и висене в инстаграм.

А, да питам, как се изключва алармата сутрин ако си се събудил преди фиксирания час, без да я изключиш перманентно? И после - я се сетиш, я не се сетиш през деня пак да я настроиш за другия ден. Crazy

Струва ми се адски неудобно и маркирането, копирането и пействането на текст, чак се изнервям понякога.
И клавиатурата ме дразни, още ненужни движения докато стигнем до цифри, точки, удивителни, тирета и т.н. Свалих приложение, където поне цифрите са на основния екран....

Наистина....пействането...защо е толкова късопаметен и запомня само еднкратно това, което е копирано на клипборда. След като веднъж го пейстнеш, забравя...Или пак нещо в настройките трябва да се бърка...

А къде е бутона "затвори всички приложения"? Да знам, че IOS предпочита да ги държи отворени и хаби повече батерия в отварянето и затварянето им, но аз ги предпочитам затворени.

За свалянето на файлове и снимки на компютър различен от Мак пък съм без коментар.
Епъл трябва да напишат книга "Как да направим живота на ползвателите си още по труден" и да ги пооскубем с каквото още можем. :devil:

Въобще трябва ли да задълбавам повече?

Хич не ми се иска да звуча като мрънкало или черна станция, честно, ако открия нещо, което наистина харесвам, обещавам да пиша.
Вие може да се похвалите с това, което харесвате в IOS, аз все пак съм absolute beginner и не ги разбирам нещата.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 16:26 от Пит

# 3 422
  • Мадрид / София
Просто не е твоята марка телефони. Иначе леко преувеличаваш за неудобствата. Вече толкова съм свикнала с IOS, че като взема телефон с Андроид не знам как да стигна до нещо, което на айфона го правя веднага. То не е опции напред, опции назад ...
Та въпрос на навик е до голяма степен.

# 3 423
Просто не е твоята марка телефони. Иначе леко преувеличаваш за неудобствата.
Ми не знам дали преувеличавам. Simple Smile
Познавам хора, които като са си купили айфон и им е подействал толкова отказващо, та на другия ден е директно пуснат за продажба.
Аз, обаче, още не се(го) давам  Laughing
Единственото, което харесвам е apple pay, но както стана ясно няколко мнения по-назад, системата не е чак толкова железна и непробиваема спрямо андроид, колкото си мислех.

А вие просто се похвалете какво харесвате в тая платформа, научете ни на някой готин IOS трик или приложение, което няма в андроид.

# 3 424
  • Мадрид / София
Трудно ми е да кажа какво точно харесвам, защото е усещане като цяло. Просто знам, че това е моя тип телефон. Нищо не ме дразни или да ми липсва. При Андроидните телефони винаги имаше нещо, което не ми достига. Нещо като почти, почти ама не до край. При айфоните нямам това усещане.  Има функции, които не ги знам и са за удобство. Тях младото поколение ги знае и ползва. Затова нещо конкретно не мога да ти кажа.  А има много апликации, които са безплатни. Не за всичко се плаща. Всъщност много малко апликации имам платени. Забелязах, че двете системи все повече си приличат напоследък. Има различия, но като цяло вече не са толкова различни.

# 3 425
Олеле... чак се чудя защо се мъчите да го ползвате,след толкова "минуси". 😂 Да,определено не е вашия телефон. Както съм аз с андроид. Чакай да чета пак и да опитам да отговоря,макар след 10 години ползване да съм свикнала толкова,че направо машинално правя всичко. 😆
-За картинките-пак си действаш с десен бутон и я запаметяваш,отива си директно в галерията,няма папки,няма нищо. После да,трябва да се зададе за тапет от настройките,но отнема точно 10 секунди.
-За приложенията и десен бутон,вече на доста приложения има повече опции. На Инстаграм,ТикТок,Снапчат например. Поне аз тези ползвам и има доста удобни опции като задържиш иконката.
-Мелодии,както писах,има програма,с която безплатно,бързо и лесно става. Не колкото на андроид де,но не е нужно да плащаш нищо. Също с нея сваляш и качваш каквото искаш с един клик,независимо дали си на Мак или на друго устройство.
-Червена слушалка си има. Ако искаш просто да спре да звъни,натискаш бутончето за усилване/намаляване на звука и той спира. Ако пък си в среща,дистърб и после си виждаш кой те е търсил и връщаш обаждането.
-Копиране и пействане са ми супер лесни. И си пействам и повече от веднъж,не знам дали е някъде по настройките,но не съм имала проблем с това.
-Клавиатурата ми е супер удобна,но и там мисля,че е до навик.
-Алармата не знам дали може да се спре преди това и после да си е настроена. Аз си задавам за кои дни ми трябва,удобна ми е.
-Приложенията се затварят по 3 макс. Ако си отворил повече,ще трябва няколко пъти да се плъзва,но аз след като ровя някъде,директно затварям. Не държа нищо отворено постоянно.
В общи линии наистина си е до навик. И за това има толкова много и разнообразни телефони,че всеки да си намери Неговия и да му е ок използването. Наистина ми беше интересно да прочета. Благодаря за подробния отговор. Дано съм ви помогнала и била полезна.

# 3 426
Пит, явно iOS не е твоята. Защо се мъчиш?
Като чета за всички неудобства, с които се сблъскваш, се чудя за един и същи телефон ли говорим.
Едно от първите неща, които се научих да правя, е да си сложа мелодиите, които искам - безплатно, аз си ги "конвертирах". Отне ми два часа - да изгледам клипчетата в YouTube, да ги намеря в Zedge с добро качество и да си ги направя за iPhone.
Това е единственото неудобство, с което съм се сблъскала. Но аз не си сменям мелодиите - важни са ми няколко, за важните контакти. Не ми омръзват.
Много неща си изброила, няма да ги коментирам, но се чудя как се добираш до толкова сложни начини да се справяш с тях.
Искаш да спреш позвъняване - двоен клик с дясното копче (сещаш се кое 😃) и толкова.
Искаш да затвориш приложенията - плъзни екрана отдолу нагоре и ги затвори.
А да - клавиатурата е дразнеща, няма ги цифрите над буквите. Но можеш да си свалиш безплатната Gboard (мисля) и си на позната територия.
И т.н. ...
Но си мисля, че ти просто не искаш да се научиш. Не е твоят телефон,не се мъчи Simple Smile

# 3 427
На мен всичко ми е много улеснено на айфон. Не си представям да съм с друг телефон в момента. Онзи ден в Техномаркет ръчках най - новите модели на самсунг. Стилни, красиви, добра камера, ама в ръцете ми някак сдървено стояха, като съм свикнала на айфон. А иначе то е ясно, че вечната дилема ще е между самсунг и айфон. Те са най - силните лидери за мен. Samsung z flip 3 много ми харесва на дизайн, но имам лош опит с един Панасоник преди 15 год. Прецака му се лентовия кабел, тук би било възможно това да се случи и ще ми стане много тъжно - телефона е между 2000-3000 лв.
Всеки си намира своя телефон и си го опознава така да се каже хаха. А от вчера разглеждам ревюта на айпад 9, много е готин. Преди години имах таблет на самсунг, вие на какво мнение сте за таблетите?

# 3 428
  • в 1001-та нощ
При новите сгъваеми телефони няма опасност да се случи това, което сте преживяла преди 15 г. с въпросния Панасоник Simple Smile

Относно таблетите - дълги години Apple бяха безспорен лидер, но ситуацията се променя. Новите Galaxy Tab S8 таблети на Samsung са адски добри - за първи път са три - Ultra моделът е по-тънък от телефон. Но и цената му е солидна Simple Smile

При Apple моят фаворит е  iPad Pro (2021) 12.9 с Liquid Retina XDR Display (Mini-LED), но аз съм си технологично деформирана да не се задоволям с нещо различно от най-доброто. Малко от обикновените потребители биха ползвали капацитета на такъв екран (като Pro Display HDR) и M1.

При по-ниския клас - добри са разбира се - традиционно - предложенията на Apple, имам доста лични впечатлениq от ниския клас на Samsung - Galaxy Tab A - изключително устойчиви на всякакви опити за терминиране - от двете ми деца. Вече няколко години - геройски издържат.

Много се харесват и купуват модели на Lenovo и новият на Xiaomi - Pad 5 Pro 5G. За него има много, много добри отзиви от крайни фенове на Apple, което си е висока оценка и рядко продукт на Xiaomi ще получи таква.

Apple не са хегемонът в сегмента, който бяха, но ако някой ползва други устройства на Apple - най-добре да си вземе iPad. Аз ако взимам ще е Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. За момента, обаче - не ми е нужен.

# 3 429
Alena и аз гледах Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Няма такъв гъдел. Само цената те сваля на земята. Ще си помечатя още доста за него. ❤️
Не ми е нужен за съжаление, а само за глезотия няма как с тази цена.

# 3 430
  • Мадрид / София
Последно работих с една таблет  Самсунг А6 от години, ама я ползвах само за текстове и евентуално за гледане на филми на по-голям екран от на стария ми телефон.   Сега вече не ми е нужна никаква таблет, та не следя новостите.

# 3 431
Айфона е направен за компютърни маниаци на които им е кеф една проста функция да я извършват по адски сложен начин. Laughing Щом им харесва,да си блъскат главите. Мен не ме кефи.

# 3 432
Ами аз отдавна да съм го джейлбрейкнала, но не ми се ще да съсипвам сигурността на единственото което харесвам - apple pay.
Както и да е.
Между другото аз също съм доволна от ipad. Имам Air 4 от година. Сега като се замисля, с него сякаш не съм имала кой знае какви грижи. Може би затова предположих, че iphone също ще ми допадне.
Най много ми харесва сплитването на екрана както ти е удобно, дори може да се отвори едно приложение, например youtube и да седи скрито, но да се чува и да отвориш нещо друго, с което да си работиш докато слушаш.
Не знам как е с другите таблети, може всички вече да я имат тази функция.
Преди това имах Lenovo Yoga, на който му взех здравето, който не беше претенциозен, но бях доволна и от него, та нямам кой знае каква база за сравнение.

# 3 433
  • в 1001-та нощ
И телефони също - на най-простата Motorola за 300 лв - можеш да разделиш екрана на две с един прост жест - като се плъзне пръст по екрана - и горе нещо да си четеш и гледаш, долу да чатиш или да си водиш записки. Малко хора, като цяло се интересуват от настина големия набор възможности, които са интегрирани в интерфейса на устройствата, които ползват  Simple Smile Както ти спомена за 1+  - свикнала си и ти харесва и си търсиш това и за напред Simple Smile Който си няма понятие, че тези неща съществуват - просто обяснява колко му е бърз телефона (друго не знае Simple Smile )

# 3 434
Не мога да разбера защо за някои според мен елементарни функции трябва да се изпълняват 5-6 допълнителни ненужни движения, които с андроид стават с едно-две. Някак си не е хич юзер френдли и интуитивен. Който е ползвал читав Андроид ще разбере какво имам предвид.
Много ясно и ограничеността да качвам мелодии също не е ОК, както и плащането за какво ли не месечно.
На айфон за ден-два като свикнеш,всичко е толкова по-опростено и лесно. Вие за кои функции точно говорите? Не се заяждам,стана ми любопитно.
Не приемайте и моето изказване като заяждане. Свиква човек и ... изненада. Къде да закача слушалките няма място само по блутут. После снима снима и опа място в телефона има обаче в облака свършило. Пробваш закачане към компютър зор. Искаш да си купиш флашка и да я закачиш е ми малко ударили народа с цената. Решения винаги има, но не са от раз както се казва трябва да "свикваш" пък и за някой екстри да се бръкнеш по дълбоко за "качеството". Лошо няма за всеки влак си има пътници. Понеже аудиторията е преобладаващо дамска няма да казвам на какво ми приличат тези дето се хвалят със телефони от марка но не последен модел. Не е за лачената чанта по кофти е ... та оставаме на андроид по лесно ми е на мен и според джоба.

Общи условия

Активация на акаунт