Избор на телефон

• 427 949
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 865
Мдаа..точно Grinning
Айфонът много държал,  корав бил, ама аз пак си го смених с най-новия...ама той държи де, стария....това чух аз.

Абе като те кефи, кажи купих ки го, щот ме кефи новия 15 рро, щот имам пари..а не да замазваш истинската причина с това че батерията му държала...Stuck Out Tongue Winking Eye

Ся излезе че завиждам, ама нищо...аз съм скръндза всеизвестна, тъй че две хилки за едно ало няма да дам...Joy

# 5 866
  • Мадрид / София
Мдаа..точно Grinning
Айфонът много държал,  корав бил, ама аз пак си го смених с най-новия...ама той държи де, стария....това чух аз.

Абе като те кефи, кажи купих ки го, щот ме кефи новия 15 рро, щот имам пари..а не да замазваш истинската причина с това че батерията му държала...Stuck Out Tongue Winking Eye

Ся излезе че завиждам, ама нищо...аз съм скръндза всеизвестна, тъй че две хилки за едно ало няма да дам...Joy
😂😂

# 5 867
Примерите ти са от преди. Сега можеш да си сложиш мелодия, която искаш (моя е с желана от мен мелодия, е платих я еднократно преди около 2 г, но мога да я слагам на всичките ми айфони в последствие).
Някои инсталирани фабрично апликации могат да се премахнат, други -не (това е валидно и за Андроид).  Никога не ми е била нужна допълнителна SD памет, защото всичко е оптимизирано и паметта се запълва доста по-бавно от Андроидните телефони (ползвала съм ги поне 4-5г може и повече). Тайп С вече е въведен в новите модели на 15. Дали са ги задължили или не, мен това не ме интересува. Просто е факт и аз (всеки един потребител) като краен ползвател го възприемам, независимо от неудобството, че не мога да ползвам предишните кабели, но това не е болка за умиране. За часовниците - там малко знам, че не ги ползвам.
И да ти отговоря - харесва ми екрана на моя телефон (15+), че е голям и не ми се уморява толкова много зрението (ми остаряваме, какво да се прави 😁). Затова взех този модел.
Евала! Можело вече да се слага, която си искаш мелодия. Laughing
Приложенията с паметта нямат много общо. Явно снимките и клиповете не заемат място. А, да, имаш iCloud, за което плащаш. За какво ти е карта памет? Laughing
Забавно е как дори се оплакваш, че са заменили Lighting с Type-C. Какво неудобство, че трябва да смениш кабела. Споко, нали знаеш, че Apple мислят за потребителите си. Срещу $29 получаваш това:
Скрит текст:
Това измъкване, да не отговориш кой от двата дисплея харесваш, ми говори много.

# 5 868
  • Мадрид / София
Става досадно да обяснявам нещата от опит и да се разбира друго. Като си купиш нов телефон кабела идва с него. Какви 29$ плащаш? Снимките си ги държа в Гугъл снимки (облак) и изобщо паметта не се запълва с тях щото не са в телефона, нито в ICloud, за който също не плащаш ако не искаш. За екрана ти отговорих. Вероятно ме бъркаш с другата потребителка, която попита за Айфон СЕ 3, не бях аз.😁  Та в заключение: всеки да си избере телефон, модел, марка, които иска. Това е моята идея и съм толерантна към избора на всеки един. Не ме интересува много кой какво ще си вземе. Аз за себе си съм си направила избора. Като на някой не му допада Айфон - няма лошо, в пълното право си е да харесва друго, изобщо не споря за това. Само ми направи впечатление отношението към определена марка. Хайде, спирам до тук, че става супер досадно с обясненията. Моля не ме подстрекавайте с нови запитвания 😂😂❤

# 5 869
Здравейте, миналата година ползвах  14 pro max и реших за разнообразие и камера да пробвам флагмана на самсунг s23 ultra, след това ползвах за 3 месеца Fold 5. Нито един от тях не можа да отговори на моите очаквания за флагман като издръжливост и батерия. Да не говорим за тъпата обработка на снимки при андроид.
Върнах се на айфон и повече нямам намерение да си правя скъпи експерименти.

# 5 870
  • 1st floor
Хора, сепшно имам нужда от помощ!
До довечера трябва да реша между
https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smart … 12-BLACK/p/576743
и това
https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smart … MIDNIGHT/p/517160
Клоня към първия, защото се олях с покупките и цената ми е важна. Но ако е много, много зле и цената на втория е оправдана, ще се прежаля. Искам да е от Технополис, защото имат 0 процента лихва в момента.
Сега съм със Самсунг А71, вече на три години +. Работи като нов, забележки нямам, освен, че в планината на студен вятър му пада батерията за секунди и оставам без телефон. Правя много снимки и ми е драма. Но ако ми дотрябва навигация в лошо време и мъгла, ще ми е животозастрашаващо дори. Та искам да не пада така батеията. С всеки следващ мой Самсунг става все по-лошо положението. Вече не смея да взимам по-нов модел. Нося, естествено, външни батерии, но той изобщо не иска да се включи. Не зная как се държи в това отношение АррLe.
Относно снимките, вероятно ще са по-добре от на моят. Мога да си слагам допълнителна карта памет и на двата, но колко голяма?
При смяната от андроид с какво трябва да се лиша?
12-ката много стар модел ли е? Предвиждам поне три години да се ползва...
Допълвам, че и 11-ката гледам, тя ми е още по-супер като цена
https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smart … 11-BLACK/p/576792

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 07:41 от НеПоКоРнА

# 5 871
Първият е с малко памет, /не много малка де, но все пак../, снимките къде ще се съхраняват - това да се уточни.

# 5 872
  • 1st floor
Първият е с малко памет, /не много малка де, но все пак../, снимките къде ще се съхраняват - това да се уточни.
В момента съм с памет на телефона 128 + карта памет 128. Всичко е пълно, но от мързел да ги сваля. Иначе имам външен диск и не е чак такава драма, ако мога да сложа голяма карта памет. Поне 128, по възможност и повече.
64 не знам дали ще върши работа за обичайните приложения.
Пише, че нямат слот за карта памет, но имат две СИМ. Това значи, че може да се слага във втората, нали?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 07:59 от НеПоКоРнА

# 5 873
От опит знам че свалянето и местенето на снимки е тегаво.

# 5 874
И аз бих взела вторият.

# 5 875
Пише, че нямат слот за карта памет, но имат две СИМ. Това значи, че може да се слага във втората, нали?
Не.

# 5 876
НеПоКоРнА, няма слот за карта памет. 2 сим са, защото има еСим и една физическа. Във мястото на физическата карта няма как да поставиш карта памет, този вариант го махни и си вземи 13-ката с 128 GB.

# 5 877
..или фотоапарат за снимките, щом правиш много...

# 5 878
  • Варна
Винаги ми е било много странно защо си държите снимките на телефона. Също и филми и т.н. Ама много ми е странно. Знам, че има различни предпочитания, разбира се, просто отбелязвам. Свалям на компютъра и не си задръствам телефона с подобни неща. Дори с андроид като бях всичко стоеше на облака, а от телефона ги триех, защо са ми и там? А при ios примерно има синхронизация с облака и аз поне не съм открила начин снимките да са в облака, а не на телефона или обратното. Та трия и от облака, понеже е само 5гб вместимост, та няма шанс да ми се запълни паметта със снимки (64 гб е, от които над 40 свободни).

# 5 879
  • 1st floor
..или фотоапарат за снимките, щом правиш много...
Не. Пробвала съм, не ми е удобно да мъкна и да го пазя. Катерим технични места. С телефон ми е най-добре.
Обаче хич не съм ок да няма карта памет.

Общи условия

Активация на акаунт