Отговори
# 45
Относно въпроса за циганките - последния път, когато бях на преглед при доц. Стойков и попитах кога ще има "Отворени врати", той ми предложи, за да не се разкарвам пак една акушерка да ме разведе из отделението. Та тя ми обясни, че ако няма много родилки ги слагат по сами в стая. Но ако са много, както в този ден бяха по 2 и имаше даже и българка с циганка. Което не  е кой знае колко определящо, защото когато февруари лежах в Майчин дом в стаята освен мен имаше една циганка и една българка. Циганката беше добро и интелигентно момиче, а българката постоянно ми надуваше главата с милион простотии.

# 46
Може ли мамите, които са раждали секцио, да споделят какво до очакваме и преди и след операцията? Благодаря Ви предварително!

# 47
Мила Мила, а циганките в отделни стаи ли са, чувала съм, че ги отделят от българките?
Ами да, бяха в отделни стаи, първите три стаи са с общ санитарен възел и там настаняват циганки, следващите 4 стаи са със самостоятелна баня с тоалетна и там с приоритет настаняват българки.Когато бях там беше много натоварено, не спираха да местят жени от стая в стая, имаше страшно много родилки и беше лудница, даже настаняваха жени със секцио на горния етаж, където е патологична бременност, но и там е чисто и ремонтирано. Забелязах, че се опитваха да  настаняват жените в зависимост от състоянието, т.е. секцио със секцио, майките със бебета в отделни стаи, бременни с бременни и така, но аз първата вечер бях още бременна под наблюдение, защото преносвах и настаниха вечерта при мен една мама с новородено, еми сън не видах...бебчето не спря да плаче.. Втората вечер бях родила вече и ме настаниха при родилка, но бебето и беше в кувиоз и я преместиха в друга стая за да може да се наспи. Горе долу се опитваха да комбинират нещата.
По въпроса с памперсите не ми се е налагало да надписвам или да ми вземат памперси и да си останат за тях. Когато ги къпеха акушерката искаше памперс от мен, през останалото време аз и ги сменях. Може при секцио да е по-различно, но там нямам наблюдения.

# 48
Благодаря за отговорите, все няколко дни ще минат и ще заминат с когото и да съм. Аз ще съм секцио и на отворените врати ми казаха, че ако съм добре още след първата нощ, може да ми дадат бебето, на това се надявам много честно казано, че да потръгне кърменето.

# 49
Здравейте  Hug
Записвам се да следя темата.....
Предстои ми раждане живот и здраве началото на ноември
Желая на всички лека и безпроблемна бременност и да се радваме на хубави бебчета
Понеже съм нова в града и ми е хипер трудно с лекари и т.н.
Но много хубави неща чувам за въпросния Стойков и може би и аз към него ще се ориентирам за раждане

# 50
  • Горна Оряховица
Здравейте и от мен. Искам да попитам тези дни на отворените врати ще има ли пак до септември - октомври и как става записването. И за плановото секцио задължително ли се избира екип или отиваш в деня на операцията с документите и те приемат.

# 51
Здравейте , искам да попитам тези от вас ,които са раждали скоро след ремонта , кога позволяват на бащата да види бебето при нормално раждане ?

# 52
Здравейте , искам да попитам тези от вас ,които са раждали скоро след ремонта , кога позволяват на бащата да види бебето при нормално раждане ?
До колкото разбрах, го виждат веднага като се роди

# 53

Бащата може да види бебето непосредствено след раждането, докато вие сте още 2 часа  в родилна зала и преди да ви преместят в стаята ви. След това има свиждане, но не позволяват бебетата да се изнасят.

# 54
А свижданията в определени часове ли са или може по всяко време?

# 55
Свижданията са в определени часове - вечер от 18 до 19 часа. Не може да се влиза в стаите, а са във фоайето.

# 56
На отворените врати казаха, че бащата може малко след раждането да види бебето.
Аз чух за други часове, но дано наистина са от 18-19, че ММ ще е на работа до 18 ч.
За планово секцио без екип не бих рискувала, не знам, аз затова, въпреки че хич нямам финансова възможност, ще съм с екип, защото ме е страх да отида ей така, а и съм проблемна с упойките и не само, та не ми се рискуваше.
За отворените врати мисля, че на фейсбук страницата се записват на лични съобщения, преди имаше и телефон на родилното и можеше и там.

# 57
  • Горна Оряховица
На отворените врати казаха, че бащата може малко след раждането да види бебето.
Аз чух за други часове, но дано наистина са от 18-19, че ММ ще е на работа до 18 ч.
За планово секцио без екип не бих рискувала, не знам, аз затова, въпреки че хич нямам финансова възможност, ще съм с екип, защото ме е страх да отида ей така, а и съм проблемна с упойките и не само, та не ми се рискуваше.
За отворените врати мисля, че на фейсбук страницата се записват на лични съобщения, преди имаше и телефон на родилното и можеше и там.

Ок, благодаря ти  за отговора. аз просто искам да проуча всички варианти, за да съм наясно Simple Smile

# 58
  • Свищов
При нас свиждането беше от 17 до 19, но реално идваха и по друго време. Мъжът ми си нае квартира наблизо и на ден идваше по 10 пъти да ми носи нещо, да ходи да пита за бебето в интензивното и т.н. Има звънец отвън и отключваха. Много мъже носеха храна, защото тя беше недостатъчно и меко казано неподходяща за родилки. Още от 8 сутринта почваше мъкненето на торбите.

# 59
Ще е добре, ако пускат и ако се наложи.
А аз да попитам някой ходил ли е на запис на тонове преди раждането, колко струва и може ли да се отиде в почивен ден?

Общи условия

Активация на акаунт