търсене на квартира в София с куче

• 9 256
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте,вече 1 месец се опитвам да си намеря гарсониера под наем до 350 лв.,но сериозен проблем е кучето.Преди 10 години съвсем случайно видях едно бездомно кученце с отхапана опашка,рани по корема,кръстоска между дакел и кокер и огромни очи,изпълнени с болка и го прибрах.Той се оказа най-доброто и любвеобилно същество:не лае,не хапе,само навън върши естествените си нужди и се превърна в член на семейството.Така се стекоха обстоятелствата,че с приятеля ми се разделихме и започнах да си търся квартира:минах през брокери:с куче?абсурд!собствениците не дават!Опитах и от сайтове с обяви от собственици:само 1дама с гарсониера в Люлин на 12етаж се съгласи,но вдигна наена с 80 лв.,а аз не мога да си го позволя,опитах етаж от къща,но и там ударих на камък:кучето щяло да им изрови градината!.Не упреквам хората,че си позят вещите,за това навсякъде казвах ,че ще подпиша договор,че ако кучето ми нанесе щети ще ги заплатя двойно!На някой може би проблемът ми ще се стори маловажен,но моля за информация и помощ:вече нямам претенции за квартала,търся гарсониера до 350 лв за мен и кучето ми!

# 1
Трудна работа, сестра ми са с куче и е голям зор докато си намерят квартира всеки път.
Принципно потърси из фейсбук страниците за квартири и постни там какво си търсиш, може и да ти отговори някой. Във позвъни ли кво беше вестника/сайта също може да постнеш обява какво търсиш и в някои от сайтовете за имоти/квартири също имат  секция търся.

# 2
  • София
Аз имам наематели в едностаен апартамент. Нямам против хора с кучета, котки или други животни.
Сегашните наематели са с папагал. Предишните бяха с куче.

Може би трябва да намериш наемодатели с домашен любимец. Или да не обявяваш кучето.

# 3
С мъжа ми преди да си купим апартамент живеехме под наем с кучето. Минахме през брокер, попаднахме на млади и готини стопани, но плащахме към 600лв. 2010г. за обзаведен в центъра. Според мен има хубави хазяи, просто търси настоятелно и в никакъв случай не се отказвай от кучето.

# 4
Аз имам наематели в едностаен апартамент. Нямам против хора с кучета, котки или други животни.

Може би трябва да намериш наемодатели с домашен любимец. Или да не обявяваш кучето.

Е, как да стане това - няма как да остане скрито  Peace

Давам под наем и имам критерии за наемателите - нормално е и другите да имат - едни не желаят домашни любимци, други не отдават на семейства с малки деца, трети не искат българи... Собствениците на имота взимат решение за неговата експлоатация

# 5
  • София

Е, как да стане това - няма как да остане скрито  Peace

Давам под наем и имам критерии за наемателите - нормално е и другите да имат - едни не желаят домашни любимци, други не отдават на семейства с малки деца, трети не искат българи... Собствениците на имота взимат решение за неговата експлоатация

Моя грешка - да не обявява на брокерите. А с наемодателите трябва да се сподели, но може би не веднага, а ако има взаимна симпатия като между бизнес партньори. последните ми наематели не споменаха веднага за папагала си, а чак когато аз казах, че нямаме проблем с присъствието на животни.

# 6
  • София
Или да не обявяваш кучето.
И как ще стане тази работа?
Кой дава имот ей така, за едните дребни пари?
В договорите ми  с квартирантите е записана забрана за домашни любимци.
Папагала е едно, куче и котка друго. Лично аз разрешавам само тарантула за домашен любимец на квартиранти. Имала съм и си обичах паячето, разхождаше се по раменете ми. Но после  - в аквариума, затворено.
От горчив собствен опит съм го включила - имахме т.н. домашен любимец - изгриза бетонните стени в коридора, нахапа гардероба там.Опикаването го реших със смяна на настилката.  Вече го няма, но и кандидат да ми ремонтира коридора също няма - трябвало да се кърти, изравнява, шпаклова, много работа било. Нямам проблем с плащането, но не се хващат.
Съчувствам, може дакелчето да е добро. Но за да са заедно трябва комромис или с цената на наема, или с апартамента. В Симеоново и Драгалевци има доста неподдържани вили  - може там да ги пуснат под наем заедно. Но помещенията са запуснати, пътя е  гаден. Много мангали и строители наемат наоколо.

# 7
Скоро в една страница във Фейсбук двойка с две кучета търсеха до 300-350 лв. Не проследих развръзката, но се включиха доста хора, които се опитаха да окажат съдействие. А иначе за скрити животни, и аз знам.

# 8
Благодаря за отзивостта!От кучето няма да си откажа:не го спасих от смърт на улицата,за да го върна след 10 години обратно там!Приятели ме посъветваха също да ни козвам за него,защото не лае,но 2пъти на ден го извеждам за по един час навън и няма как да го скрия,а съм и точен човек и не обичам да  лъжа!Благодаря на Ери,ако можеш да ми координати!Хубав и успешен ден на всички!

# 9
Благодаря за отзивостта!От кучето няма да си откажа:не го спасих от смърт на улицата,за да го върна след 10 години обратно там!Приятели ме посъветваха също да ни козвам за него,защото не лае,но 2пъти на ден го извеждам за по един час навън и няма как да го скрия,а съм и точен човек и не обичам да  лъжа!Благодаря на Ери,ако можеш да ми координати!Хубав и успешен ден на всички!

# 10
От кучето няма да си откажа:не го спасих от смърт на улицата,за да го върна след 10 години обратно там!
Кучетата гризат и правят бели само като са бебета и тинейджъри,вашето е в предпенсионна възраст.
От време на време приятели ми оставят разни животинки докато  са на почивка или извън страната и със сигурност знам че животни на тази възраст са със изградени навици и са доста мързеливи.

# 11
  • София
Да си потърсиш нещо необзаведено?

# 12
  • София
И необзаведено да е пак стават поразии.
Моето куче 8 го. си вършеше нуждите в  къщи. Първо беше малък и необучен, после остаря и не можеше да стиска.
Добре, че си живееше само в коридора или на балкона.
Та ако квартирата е на ламинат като се напои подложката после трябва да го изхвърлят.
1 депозит 300 - 350 лв дали ще компенсира хазяина.....

# 13

Моя грешка - да не обявява на брокерите.
[/quote]

Ако се лъже може да стане по-зле.
Брокерите нямат сметка да връщат клиенти просто ей така - собствениците ни казват какви са изричните им условия и знаем кой собственик може да направи компромис и къде няма смисъл изобщо да се ходи на оглед в този случай.
Имах много неприятен случай, когато едни клиенти ме бяха излъгали, а се оказа , че имат 2 котки. Сключиха договор и се нанесоха. След 1 седмица са ги хванали. Въпреки че беше необзаведен апартамент, собствничката беше категорична. Даде им предизвестие да напускат, а ние трябваше да й върнем комисионната, въпреки че не сме виновни. Но не ни вярват, че не сме знаели, смятат, че нарочно сме скрили тази информация, за да си направим сделката.
Цената също ти е проблем. И без да имаш куче е много трудно да се намери читава самостоятелна квартира за 350 лева. Обяви може да има - но те са фалшиви. 
Да се търси във Фейсбук групи е добра идея!
Може да предложиш да платиш по-висок депозит.
Трудно е с куче, но не е невъзможно - успех Simple Smile

# 14
Здравейте, всички!

Аз и моят приятел срещнахме същият проблем с намирането на дом за нас и нашето куче.
Търсим квартира под наем- едностаен, двустаен, гарсониера до 500 лв и кварталът вече не е от особено значение,  стига да има предложения (по принцип избягваме най-крайните квартали).
Ще ви бъда много благодарна ако споделите с мен предложения, съвети или предишен опит.

Благодаря предварително! Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт