ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 13

• 81 095
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Привет, привет!!!

Алексей Демидов, Карина Андоленко, Михаил Пшеничный, Константин Юшкевич, Агриппина Стеклова,... и филмът на Николай Борц

СУЧЬИ ВОЙНЫ (2014 - 8 серии)

Любопитно е, че филмът е излъчван само по украинския канал Интер и в Русия все още не се състояла "премиерата"

Двама приятели влюбени в едно момиче и нелеките времена на 30-те и 40-те на миналия век.

На руски http://bigcinema.tv/series/suchi-voyny.html

# 196
не мога да устоя на Демидов и Пшеничный...

много страшно почна филма... защо такова зверско и жестоко отношение към селяните от страна на армията.

напомни ми за Штрафбат, където един от войниците разказваше, че до такава степен са ги тормозели, вземали са им всичко и са измирали от глад и как майка му е убила по-малкото братче и с него е хранила останалите деца ...някаква такава дива история, много ме впечатли и не мога да я забравя

# 197
Лор, филмът е жесток. Не съм станала от стола от както го загледах. На финалната права съм. Просто се чудя как сме го пропуснали.
Чела съм за големия глад в началото на 30-те. Било е наистина ужасяващо.

# 198
не мога да устоя на Демидов и Пшеничный...

много страшно почна филма... защо такова зверско и жестоко отношение към селяните от страна на армията.

напомни ми за Штрафбат, където един от войниците разказваше, че до такава степен са ги тормозели, вземали са им всичко и са измирали от глад и как майка му е убила по-малкото братче и с него е хранила останалите деца ...някаква такава дива история, много ме впечатли и не мога да я забравя

Затова ненавиждам съветската власт и въобще руските политици. Не му стигат на народа непрестанните войни, глад и мизерия, но е трябвало да оцелява и при издевателства, страх, доноси, разстрели, лагери, ограничения от всякакъв вид и жестоко потъпкване на елементарните човешки права.
Скрит текст:
...как отмечает историк В. В. Кондрашин в своей книге, посвящённой голоду 1932—1933 годов:

"В контексте голодных лет в истории России своеобразие голода 1932—1933 годов заключается в том, что это был первый в её истории „организованный голод“, когда субъективный, политический фактор выступил решающим и доминировал над всеми другими. … В комплексе вызвавших его причин отсутствовал природный фактор, как равноценный другим, характерный для голодов 1891−1892, 1921−1922, 1946−1947 годов. В 1932—1933 годах не наблюдалось природных катаклизмов, подобных великим засухам 1891, 1921, 1946 годов"

Данните са, че в СССР в началото на 30те години от глад са умрели над 8 млн души.
Това е малко след Гражданската война и малко преди Великата Отечествена война. Трагична участ.

И аз започнах "Сучья войны", страхотен тандем са Алексей и Михаил. Двама приятели от едно село, с еднаква съдба, но всеки тръгва по свой път.

# 199

Данните са, че в СССР в началото на 30те години от глад са умрели над 8 млн души.
Това е малко след Гражданската война и малко преди Великата Отечествена война. Трагична участ.

и аз съм се чудила много защо така се е получило в един момент - чак пък толкова голям срив. по каква логика селата са спряли да произвеждат продукция, може би от някакъв вид бунт срещу колективизацията са започнали наистина да крият, след това пък са започнали да им отнемат наистина всичко.
завъртял се е един омагьосан кръг..
не само в селата е имало голям глад.
в Маяковский. Два дня  също нямаха какво да ядят, по пазарите се ширеше невиждана спекула.  няма да забравя как Чернышов си продаде палтото за една цепеница дърво, за да има с какво да запали печката в къщи, за да направи чай за Лиля  Rolling Eyes Rolling Eyes

после, като почват механизация на селското стопанство работата се оправя и вече преди войната не е имало глад, но преди това наистина много народ е загинал.
а дали е било умишлено политическо решение или просто са изтървали от контрол ситуацията - не мога да преценя.

но по филмите е стряскащо наистина...

Вале, много се надявам най-добрите приятели да не се превърнат после във врагове...

# 200

страниците на Михаил и Любава в инстаграм с много прекрасни снимки . не може да им се нагледа човек

https://www.instagram.com/mishapshenichnyi/

https://www.instagram.com/lubavagreshnova/

# 201
Доброе утро!

Лор, как да произвеждат селата, като са преживели Първата световна, Революцията, Гражданската война и колективизацията?
Особено тежко е било положението в Украйна, която е главният производител на жито. Там е имало и партизанско движение, и стотици "атамани". Всеки навярно е чувал за Махно и Петлюра, но има освен тях и Маруся, Ангел, Хмара, Зеленый, Лихо, Данченко, Козыр-Зирка, Полиенко, Биденко, Живодер, Савонов, Трепет, Волох, Божко и Коцур. Често са воювали не само срещу съветската армия, но и помежду си.
Селата сутрин са посрещали атамана, вечер са били завземани от Червената армия. Не са знаели под чия власт са, а властта е идвала с наказателни и реквизиционни отряди. Хората как са оживявали, не знам, какво остава за земеделие.
Малко цитати:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4_%D0 … 1932%E2%80%941933)

Скрит текст:
В целом, историки РАН признают, что в основе трагедии были проблемы укрепления колхозного строя в СССР, экономики в целом, политического режима, которые решались сталинской властью привычными для неё антигуманными методами, применяемыми к «врагам народа».

Скрит текст:
Другие российские исследователи считают, что причиной голода 1930-х стали последствия принудительных хлебозаготовок 1929 г. и сплошной коллективизации, начатой в 1930 г., создавших дефицит продовольствия на селе. Голод явился прямым результатом курса сталинского руководства на ускоренную индустриализацию, требовавшую валютных источников для её осуществления, в том числе экспорта зерна. С этой целью устанавливались невыполнимые задания для крестьянских хозяйств по хлебосдаче. Сталин подчеркивает в письме от 6 августа 1930 г.: «Форсируйте вывоз хлеба вовсю. В этом теперь гвоздь. Если хлеб вывезем, кредиты будут»

Да не забравяме, че през всички предидущи години, СССР е изнасял зърно срещу валута, за изплащане на задължения и за да покаже на кредиторите своята състоятелност.
Мисля, че е ясно кой е виновен за масовия глад.

Колкото до приятелите, аз след като изгледах 3 серии от 8, мисля, че те вече са врагове. Моят красавец Михаил отначало мислех, че играе по-незрял и слаб младеж, но той се оказа истински подлец, който действа осъзнато и наранява жестоко. Очаквам битка на живот и смърт между двамата.
Но колкото и да е долен Лев Грач, не мога да забравя колко е красив Михаил.

Снимките от Инстаграм са наистина прекрасни!

# 202
да, да . и аз точно 3 серии успях да изгледам вчера и бях със същите впечатления за героя на Пшеничный. мислех, че просто е по-слабохарактерен, малко страхлив, малко инфантилно се отнася към всичко, особено на фона на по-волевия Михаил.

но...оказа се друго.
ще видим нататък, чакат ги много изпитания още.

хубаво играят момчетата. Карина също. отива и тази роля.

в инстаграма на Любава видях снимка от преди 2 дни  и към него пише следното :
"Партнёр странный ...... Очень..... Я его где-то видела ....)))))😜😜😜☀☀☀☀☀😂впервые за долгие годы вместе на площадке💪💪💪🎬🎬🎬🎬🎬🎬💛👻💛#любавагрешнова #михаилпшеничный #киноман #кино #сьемки #новыйпроект #сердце"

вчера четох едно хубаво тяхно интервю
http://www.wday.ru/seks-otnosheniya/psihologiya/mihail-pshenichn … y-put-k-schastyu/

Любава казва, че се стеснявала да играе с Михаил. останах с впечатление, че той е доста доминираща личност и във връзката им също явно, щом даже и казвал какво да облича '«То не надевай, туда не иди, встречу тебя вечером».. а тя явно като малко дете го гледа в очите  Laughing

важното е да се обичат и да се разбират. Любава го ревнувала, явно тя е по-несигурната в отношенията им, макар че е уникално нежна и красива и едва ли някоя от партньорките на Михаил във филмите може да я засенчи...

Михаил и Любава си били купили жилище на Малая бронная - като отидем да гледаме Даниил, ще се оглеждаме по улицата да видим и тях   Wink  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 203

нов проект  -Владимир Яглыч,  Алексей Макаров, Сергей Пускепалис - "ЧАСТИЦЫ ВСЕЛЕННОЙ"

# 204
преди време попаднах на един много интересен блог - Неколымские рассказы и там прочетох история, която много ме впечатли.
и сега във филма като видях как Миша попадна на Колыма и подготвя бягство се сетих точно за тази история.

побиха ме тръпки...

http://hydrok.livejournal.com/2015/12/23/

# 205
Привет, привет!!!

Лор, Валя, много сериозен разговор сте подхванали. Благодаря за интересните материали.

Колкото до филма - изгледах го. Великолепен! По дух и по усещане е много близък до Талянка.

Всички актьори, и от първи, и от втори план играят на мах

Решила съм да намалявам "това трябва" и от там извадих Принцесса и нищенка с Елена Захарова, Сергей Астахов и  Владимир Яглыч. Предлаган е в една от предходните теми.

# 206
гледам, гледам - все по-зле става .

от всички хубавци точно на Пшеничный ли решиха да дадат тази роля на мерзавец  Mr. Green Mr. Green

те пак за Женя Пронин като не са се сетили - добре  Joy Joy Joy Joy Joy

# 207

от всички хубавци точно на Пшеничный ли решиха да дадат тази роля на мерзавец  Mr. Green Mr. Green

Роля на мерзавец, но блестящо изиграна!

# 208

Роля на мерзавец, но блестящо изиграна!

Да, радвам се за моя любимец. И аз мисля, че беше добър в този сериал.
И е красив почти колкото Даниил Страхов.  Simple Smile От интервюто се вижда колко е мил и грижовен, въобще - любимчик! Любава има голям късмет, нека са щастливи!

На вас хареса ли ви как завърши?
Да кажа и аз добра дума за актрисата, Карина, много добра! Юшкевич не бях го виждала като крадец, но му лепне.  Joy

# 209
натали, още веднъж благодарности, че ни подсказа този хубав филм.

актьорите бяха на висота. какво щастие в двете главни роли да видим едни от най-любимите си актьори заедно.

аз до последно се надявах, че Лёва ще стане друг човек, че ще изкупи вината си пред Миша и Люба, дори предполагах, че може сам да се пожертва за тях, но не .

страшни времена са били. дори и да е преекспонирано по филмите това с 'враговете на народа' пак си е страшно, че изобщо се е случвало.
ЧК, НКВД, КГБ, ФСБ ....да не попада човек на Лубянке Mr. Green

https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x46b54a67898af36d%3A0xc4f005ddbbd09f35!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e1!4shttps%3A%2F%2Fssl.panoramio.com%2Fphoto%2F35553102!5z0L3QsCDQu9GD0LHRj9C90LrQtSAtIEdvb2dsZSDQotGK0YDRgdC10L3QtQ&sa=X&ved=0ahUKEwikw_SGh9DLAhVk83IKHXILCwYQoioIfDAK&imagekey=!1e4!2s120876813

линкът се отваря с копиране ))

Общи условия

Активация на акаунт