"Част от мен" тема 2

• 104 577
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Привет момичета  Hug
Трудно ми е да се включвам, защото съм баба гледачка...Но когато имам възможност ще го правя...

Лу - и за мен  песните са много съществен елемент от епизодите. Не виждам какво пречи на БТВ да превеждат песните и да изписват текста на екрана - ама не - нали така е по-лесно.
Благодаря на момичетата, които превеждаха, че голяма част от песните са преведени. Ще слагам текстовете на песните по този начин....

Тази вечер Дафа пак се направи на  добра... - била съжалила, когато чула сърцето на бебето...Ади бе...десетки пъти съм гледала този момент - в болницата Дафа не съжаляваше за нищо - само се страхуваше да не би Кахраман да разбере....дори най-нагло каза на Кахраман, че ще направи аборт, преди да го каже докторката...

Тази вечер Ках изрази възхищението си от Елиф! Това възхищение ще премине в обич! А срещу това Ках видя наша Дафинка с чашата уиски. В болницата Дафинка се страхуваше да не се разбере за отровата. Просто искаше бебето да умре, затова стоеше там.
А грешките, които допускат сценаристите, ги има във всички сериали - турски, индийски /там е още по-зле/.

# 107
ОТ ТАЗИ СЕРИЯ ЗАПОЧВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ на брака между Ках и Дафа!

# 108
  • София
Да, наистина. Много ми е тежко да гледам, как един брак се разпада.

Това момиченце-сестрата на Елиф-страхотна е, много е красива. И при нея сюжетната линия е много интересна.

Да ви питам, приятелят на Кахраман много ми прилича на Айтекин Аташ, възможно ли е да е той или се бъркам? newsm78

# 109
Да, наистина. Много ми е тежко да гледам, как един брак се разпада.

Това момиченце-сестрата на Елиф-страхотна е, много е красива. И при нея сюжетната линия е много интересна.

Да ви питам, приятелят на Кахраман много ми прилича на Айтекин Аташ, възможно ли е да е той или се бъркам? newsm78
Ролята на Джелял се играе от Бурчин Бирбен - певец и артист. Приятел на Йозджан Дениз и в живота. Само преди седмици му се роди син.

# 110
Не разбирам,защо е невъзможно човек да се разкайва за постъпките си.Дефне също е човек и според мен наистина съжалява,че се опита да убие бебето.И нз защо Елиф все е ангел?!И Кахраман само мисли как се чувства Елиф,на жена му да не би да и е лесно?А ако обърнем ситуациите-Дали той би се съгласил Дефне да роди от друг мъж?Този брак ще се разпадне именно заради Елиф.

# 111
Не разбирам,защо е невъзможно човек да се разкайва за постъпките си.Дефне също е човек и според мен наистина съжалява,че се опита да убие бебето.И нз защо Елиф все е ангел?!И Кахраман само мисли как се чувства Елиф,на жена му да не би да и е лесно?А ако обърнем ситуациите-Дали той би се съгласил Дефне да роди от друг мъж?Този брак ще се разпадне именно заради Елиф.

Дафне може и да се разкайва но разкаянието не оправдава постъпката и
И не става въпрос за нещо дребно ,става въпрос за убийство ,за опит да навредиш на двама човека
Твърде тежко нещо направи Дафне .
А и изобщо не и повярвах че се разкайва. Единственото което я интересуваше беше дали Елиф ще пометне и евентуално да не разберат за отровата.Побесня когато научи че детето е извън опасност.
Не знам дали Кахрама ще е съгласен Дафне да роди от друг мъж.Най вероятно не.
Но Кахраман не знае че детето което носи Елиф не е на Дафне.Той все още си мисли ,че това е тяхното бебе и не може да си обясни тази промяна в Дафне
И защо пък Елиф ще е виновна за разпадането на брака им-защото се възползваха от нея и безизходицата в която беше изпаднала.Защото я принудиха да направи нещо което ще и лепне петно за цял живот-че е раждала без да е омъжена.Или защото виждаме че нито Дафне ,нито Къймет се интересуват от самата Елиф ,че за тях тя е машина инкубатор без чувства и желания.
Не мога да се съглася че Елиф е виновна за разпадането на този брак.
Най вероятно брака ще се разпадне заради поведението и постъпките на Дафа.Кахраман вижда една безчувствена ,на моменти дори жестока жена, и то към момичето съгласило се да износи тяхното бебе
това започна да го отблъсква от Дафне

# 112
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И за мен е странно да се обвинява трети човек за разпадането на брака на двама души. Обикновено вината си е в двамата, третият човек за мен винаги е невинен. Много често съм чувала да обвиняват жена, че е "развалила" семейство. Ами защо да е виновна тя? Ако някой е виновен в такъв случай, това е мъжът - той е обещавал на жена си, че ще е до нея в "добро и зло, в радост и тъга, докато смъртта и т.н." Нали?  Третият човек няма задължения към семейството, на никого нищо не е обещавал и на никого нищо не дължи.
Ама винаги е по-удобно да не търсим вината в себе си, а в другите.

# 113
  • ... да усещаш мириса на море ...
MAMA-AN, благодаря ти за превода. И аз смятам, че песните са важни и в повечето случаи допълват сюжета. Ще те помоля, ако може, да слагаш и заглавието на песните и от кой епизод са.

За снощния 16бг/9 оригинален песните бяха:

Şu Karşıki Dağda (сцената в болницата)

# 114
  • ... да усещаш мириса на море ...
и Aytekin Ataş - Nereye Kadar (след кавгата м/у Дафа и Кахраман)

# 115
А аз не разбирам,защо Елиф все на Кахраман се обажда за всичко.И не Дефне е накарала Елиф да стане сурогатна майка,а г-жа Каймет.Да грях е да убиеш бебе,но тук ситуацията е различна.Дефне усеща,че ще загуби Кахраман,заради това постъпва така,не защото е злобен и лош човек.Не ми харесва,че Елиф ходи по вечери с Кахраман,а той и купува подаръци докато е женен,и тя ги приема.Не е правилно според мен.

# 116
  • София
Не опрaвдaвaм Дaфне зa опита заубийство.Но интресно,aко някоя женa гледa по този нaчин мъжa ви,протягa ръкa невинно дa го докосне,докaто минaвa покрaй него,обaждa му се и т.н. тaкa ли леко ще го приемете?
Но,дa,кaтегорично винaтa е в Кaхрaмaн,aз го кзaх веднъж,мисли повече зa Елиф оттколкото зa женa си.Хaресвa я и толковa му личи.Предпочитa компaниятa й,рaзговорите с нея...Дaфне не трябвaше дa прaви нещaтa,които нaпрaви,просто трябвaше дa сподели с любимия си мъж,в кaквa ужaснa aдскa ситуaция е.Товa е нейнтa грешкa.И aко и тогaвa той не би зaстaнaл до нея,знaчи нaистинa не я обичa.Но нито тя успявa дa сподели,нито пък Кaхрaмaн й помaгa дa го нaпрaви.Предпочитa дa избягa,вместо дa кaже,че я обичa.Ясно е,той просто не я обичa, в съзнaнието му вече е Елиф.
Елиф нямa винa зa рaзпaдaнето нa брaкa,но е съучaстник нa Кaхрaмaн и за мен тя не е бяла и невинна, никоя жена, която е готова да бъде повод за раздор в даден брак за мен не е достойна да бъде уважавана.В  него обaче е основнaтa винa.

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 16:30 от Л_Дани

# 117
Защо Елиф се обажда на Кахраман?
Ами защото въпреки че е селско момиче не е глупава и усеща ,че Кахраман единствено се интересува от  и от нея ,от нейното състояние.Той единствено се държи човешки с нея,влиза и в положението и не гледа на нея като на инкубатор
На кого друг да се обади когато има нужда от нещо.
На Дафне или Къймет които не се интересуват от нея

Цитат
.И не Дефне е накарала Елиф да стане сурогатна майка,а г-жа Каймет.
Да Къймет избра жената ,но идеята беше на Дафне.Тя беше тази която го искаше на всяка цена ,даже притисна Кахраман , изнуди го въпреки ,че той не беше съгласен

И дори и да усеща че губи Кахраман ,ако Дафне е добър човек няма да направи нещо толкова страшно. не казвам че не страда и че не и е болно и обидно  Но това не я оправдава ,Такова нещо според мен се прави от човек без скрупули ,човек изгубил човечността си,но  удобно криещ  ужасните си постъпки зад обида и страдание.
Такива хора винаги търсят вината в другите ,но не и в себе си ,винаги го играят жертва ,а в същност превръщат хората около тях в жертви

# 118
Момичета здравейте,

извинете, че прекъсвам хубавата дискусия, аз съм гледала филма донякъде, докато вървеше онлайн,
но не си спомням, пък и пропуснах първите серии по бтв и искам да питам Дафне и Кахраман, обсъдиха ли варианта за осиновяване на дете. Сигурно нямаше да е добре за Къймет , но за брака им щеше да добре. Аз съм на мнение, че всеки брак може да се спаси, само трябва да намериш верния начин и не трябва да оставяш роднини да ти се месят. А  Дафне и Кахраман тръгнаха по съвършено грешна посока.

# 119
  • Плевен / София
А аз не разбирам,защо Елиф все на Кахраман се обажда за всичко.И не Дефне е накарала Елиф да стане сурогатна майка,а г-жа Каймет.Да грях е да убиеш бебе,но тук ситуацията е различна.Дефне усеща,че ще загуби Кахраман,заради това постъпва така,не защото е злобен и лош човек.Не ми харесва,че Елиф ходи по вечери с Кахраман,а той и купува подаръци докато е женен,и тя ги приема.Не е правилно според мен.
newsm78
за подаръците....това още не са го давали, но като сме подхванали въпроса
бъдещи събития Naughty
Скрит текст:
подаръка , който Елиф приема е за рождения и ден...за мен е нормално да приемеш подарък, когато имаш такъв повод....да скъп е, но Елиф го прие, защото беше изпълнен със символично значение....по нататък ще видите какво....да не разказвам....
и сега вече да не забравя Здравейте момичета
не искам да обърквам пишещите в темата с коментарите си.....но Дафне с поведението си не прави нищо за да укрепи брака си..... Stop
Относно обаждането на Кахраман ...това беше изричното му желание....когато има проблем да се обажда лично на него.....не гледайте избирателно ....
Не мисля, че Елиф е "готова да сее раздор" в брака на Кахраман...
относно въпроса за осиновяване....Къймет каза, че в тяхното семейство такава възможност не съществува....наследника трябва да е "тяхна кръв"...

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 17:12 от gostenka68

Общи условия

Активация на акаунт