наистина е завладяващ и дори обсебващ сериала.

Лично мнение: турските сценаристи не знаят кога да спрат. Може би увлечени от комерсиални цели, в определен момент започват да повтарят гадории. Не веднъж и два пъти направо имах чувството, че поставят различните герои в идентични ситуации за да видят кой актьор как ще реагира; дори новите герои повтаряха почти едни и същи неща. Е, накрая Ози не издържа/да го правят на "бяла птица"

И обещаното за Йозджан- Хандан:
Лу,

Та, какво зная за Аксу-Йозджан:
Когато Ози е на 16 години се влюбва безпаметно в една танцьорка в кабаре, за което сам признава в едно от своите откровения. Това влечение, естествено не е одобрено от баща му първо защото Тя е танцьорка, при това в кабаре и второ- защото е много по-голяма от него. В духа на традициите при комшиите бащата уговаря брак с родителите на Ханде без да пита сина си и независимо от неговите идеи и планове за бъдещето. Започват подготовка за сватба, но Ози следва пътя, който е избрал и заминава за Истанбул. Животът му в Истанбул е изпълнен с несгоди, но той игнорира всички семейни връзки, всички роднини точно заради разрива, който има със семейството си- в частност с баща си, който продължава да твърди, че ще се отрече от сина си, защото погазвал думата на родния си баща и не искал да приеме жената, която му е избрал. Някъде бях прочела, че Ханде го е последвала след като в Анталия е извършено и бракосъчетание между двамата/без самият Ози да присъства/, вероятно по каноните на Корана- т.е. имат религиозен брак. Дали наистина Ханде е била в Истанбул не зная, но през 1993 г. той заминава за Германия. Животът му в Германия също е низ от несгоди и изпитания, но все пак тук се запознава с хората, които наистина променят живота му.
В същото това време, баща му няма намерение да се примири с желанието на сина си и урежда официални документи на Ханде, с които я изпраща след Ози в Германия. Дали са живели заедно и това никъде не е споменавал самият Йозджан, но Ханде признава, че е била вече много влюбена в „съпруга си“ и отдалече го е следвала във всички градове, в които е изнасял концерти и е била една от най-запалените фенки на песните и музиката му. Това е периодът в който Йозджан напълно се отчуждава от баща си. Дали причината е само Ханде не зная, но в този период, баща му изоставя и семейството и заживява с друга жена, а майка му, заедно със сестрите и братята му се премества в Истанбул.
Интересното е, че самият Йозджан има принцип, който не нарушава дълги години- две трети от спечелените пари редовно изпраща на семейството си и всъщност той се грижи за всички. И тези грижи на практика все още продължават, защото семействата на сестрите и братята му са уредени на служби в неговите фирми и до ден днешен.
След като „изгрява“ звездата на Йозджан и той става достатъчно известен, влиятелен и богат много бързо урежда и проблема с нежелания брак. Самата Ханде признава: „Йозджан никога не ме е обичал!“ Независимо от това, че никога не е считал себе си за женен за Ханде обаче, Йозджан и е осигурил достатъчно средства за да уреди живота си. Доколкото съм чела, Ханде е написала книга за Ози. В едно интервю е станало дума и за тази книга. Отговорът на Йозджан е: „Благодаря за положения труд, но считам, че за да е достоверна книгата, авторът трябва да познава душата ми“ Този отговор за мен е красноречив- вероятно двамата дори не са общували, щом смята, че тя не познава душата му. Точно заради това смятам, че отговора на въпроса – бил ли е някога женен- е „Не!“- така както той самият твърди.
Ето и едно от откровенията му/прочетох го при рускините/:
Едно откровение на Ози:
http://wow.su/index.php?showtopic=1891
/ превода е от руски, което само по себе си означава, че може да има неточности/
„По начало в плановете ми нямаше и помен да пиша каквото и да е от всичко това. Една нощ бях обзет от различни чувства и не можех да заспя. Животът преминаваше пред очите ми и аз взех хартия и писалка и реших да опиша чувствата си.
За първи път се влюбих на 16 години, в танцьорка, която работеше в Анталия. Казваше се Диляра. Тя беше на 24-25 години. Ревнувах я ужасно. Бях готов да се сбия с всеки, който под предлог, че и дава пари се докосваше до нея, докато тя беше на сцената. На 16 години аз бях човек, който се грижи за 8 човека- издържах четиримата си братя и сестри, които учеха и не можех да си позволя дори чифт чорапи да си купя. Единствения сценичен костюм, който имах, носих 15 години, едва тогава го изхвърлих. На 18 години дойдох в Истанбул. За да живея в него обаче бях прекалено малък и неопитен, а си нямах никого тук. Всъщност имахме неколцина далечни родственици, но те бяха изключително бедни. Настаних се в хотел „Pahame” в “Tepe Başı“- не зная дали все още съществува, но още тогава беше много стар и грозен. Постепенно започнах да се приспособявам към тази сложна обстановка, но много се страхувах. Учех уроците от книгата „Живот“ и се говех за изпитите, на които ме подлагаше живота. Пред мен се затваряха врати, рушаха се надежди. Въпреки всичко споделях щастието на хората, с които се запознавах в сватбените салони, по улиците и парковете. За съжаление по този начин на живот не можех да се грижа нито за семейството си, нито за себе си и напуснах хотела без пукната пара. Оказах се сам, в центъра на огромния мегаполис- Истанбул- без пари, гладен, бос и гол. Тогава, моите нови познати ми се притекоха на помощ и благодарение на едно семейство заминахме заедно за Германия. Установихме се в Мюнхен. И започнаха най-ужасните дни в живота ми. Непознат град. Непознат език. Чужди, непознати хора. Страхът, от който бях обзет се превърна в злоба. След 3 години глад, предателства, без покрив над главата се запознах с Яшар Ямур, а той пък ме запозна с най-удивителния човек в моя живот- Хилми Топалоолу. И за нас тримата се отвори нова страница в живота.
Въпреки, че безнадеждното време продължи още доста дълго, аз вече бях обръгнал на страданията и почти не ги отбелязвах. Най-накрая се докоснах до славата, за която буквално бях дал и част от кръвта си. Трудно ми беше да повярвам, че всичко лошо е останало в миналото, а аз бавно, но уверено вървя към своите цели. Успях дори да се издължа пред хората, които ми бяха помагали.
И в този момент се появи военната повинност- време беше за 18 месечната ми военна подготовка. Целият труд, който бях положил, всичките мечти отидоха в кофата за боклук. Около мен не остана никой- включително баща ми. Прекъснах и занятията по музика за 3 години, но точно тези години ме научиха на неща, за които са необходими 50 години. И завръщането ми беше грандиозно. Тези, които казваха, че от мен нищо няма да стане, бяха разочаровани, защото успехът ми беше безпрекословен-
В една книга пише: Героят, който побеждава в първото сражение, от второто не излиза жив. Аз победих в тази битка. Ако победя и в следващата, тогава ме наречете „герой“. Въпреки всичко аз обичам живота, без значение дали ще бъда известен или не."