Прави неща, които ме притесняват

• 4 055
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте на всички от BG-MAMMA.От много време искам да споделя нещо което ме притеснява много.Значи аз съм на 13 години и забелязвам че има в нашия клас едно момче което прави следните неща.Значи първия му проблем е че по някога изведнъж както си седи му става нещо и пощурява почва да се смее да тича да пищи да се лигави да танцува-Не е луд честно.Втори проблем ами няма никакви приятели не общува с никой освен майка си а ако общува по някога с някой е много малко.Трети не е сомнамбул но от време на време става и си говори някакви неща на някакви езици.Но и най-лошото е че понякога казва тайни и истини.Дори понякога се разхожда на сън после си ляга.В училище пък е страшно там много лудее но най-гадното е че се лигави само и само да  се смеят а не знам защо го прави-вече е спрял.Когато чуе някаква песен си я пее постоянно после.Не е  нито луд нито има аутизъм.Какво ще кажете за това дете? Praynig Praynig Praynig Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 15:22 от Фран Джонсън

# 1
Осъзнаването, че има проблем е стъпка към решаването му.
Звучиш много объркано - момчето което описваш всъшност си ти от заглавието си личи.
Говори с майка си, сподели и притесненията си, тя би трябвало да знае как да реагира.
Посети училищният психолог.
Не можеш сам да поставяш/отхвърляш диагнози, нямаш достатъчно знания за това.
Търсете специалист. Ще се оправиш, трябва ти малко помощ.

# 2
Осъзнаването, че има проблем е стъпка към решаването му.
Звучиш много объркано - момчето което описваш всъшност си ти от заглавието си личи.
Говори с майка си, сподели и притесненията си, тя би трябвало да знае как да реагира.
Посети училищният психолог.
Не можеш сам да поставяш/отхвърляш диагнози, нямаш достатъчно знания за това.
Търсете специалист. Ще се оправиш, трябва ти малко помощ.
Извиявам  се не съм аз просто бързах и го писах от телефона.Много се извинявам за зъглавието!!!

# 3
  • Sofia
Не разбрах много ясно, но според мен (ако описаното е истина, а не поредната измишльотина) въпросното дете има нужда от консултация с психиатър. Лекар психиатър, а не психолог. Дали има или няма психично заболяване или аутизъм, ти на 13 год в никакъв случай не си компетентен да прецениш.

# 4
Не разбрах много ясно, но според мен (ако описаното е истина, а не поредната измишльотина) въпросното дете има нужда от консултация с психиатър. Лекар психиатър, а не психолог. Дали има или няма психично заболяване или аутизъм, ти на 13 год в никакъв случай не си компетентен да прецениш.
Знам че не трябва но не мисля че е такъв!!!

# 5
Добре де, ако не си ти, какъв ти е проблема на тебе?

# 6
И от къде знаеш какво прави нощем и че ходи на сън,но не е сомнамбул  Embarassed

# 7
  • София

Отиди на лекар. Сериозно. Много неща могат да предизвикват такива странни психологични промени - вкл. обективни външни въздействия. Не съм лекар, но мисля, че някои тежки метали могат да влияят на психиката... и какво ли не. Трябва ти истински, сериозен, обективен и компетентен лекар... или, което е по-вероятно, лекарИ. Може би било добра идея да постъпиш в болница за пълни изследвания.

# 8
krasiaa123 най-важното е, че въпросното момче съзнава, че има нещо притеснително в поведението му. А щом го осъзнава, значи може да се коригира...Пътища много, но той трябва да избере неговият, тогава ще има и приятели. Момчето трябва да обясни това си поведение и състоянията, в които изпада на личния си лекар и да поиска за направление за невролог и/или психиатър. Няма нищо трудно и срамно в това, много хора,които търсят решение на някакъв проблем, го правят. Успех!

# 9
Трети не е сомнамбул но от време на време става и си говори някакви неща на някакви езици.Но и най-лошото е че понякога казва тайни и истини.

Това много ме заинтересува, би ли написал подробности?

ПП. Не се притеснявай, ако момчето си ти да го напишеш, тук си анонимен, а може би бихме ти дали по-добри съвети, ако говориш от първо лице, тоест за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт