ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 059
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не е паника, а реална заплаха. Като имам едногодишно, неваксинирано как да не ме е страх?
ами просто го ваксинирай, дори преди да е достигнало ваксинационната възраст. Ваксините са напълно безопасни Peace

# 616
Не е паника, а реална заплаха. Като имам едногодишно, неваксинирано как да не ме е страх?
ами просто го ваксинирай, дори преди да е достигнало ваксинационната възраст. Ваксините са напълно безопасни Peace

При епидемии в листовката на Приорикс се препоръчва ваксиниране още на 9-месечна възраст... Дори твърдят, че ако ваксината се сложи до 48 часа след заразяване имало вероятност да предпази, нищо че по-рано пишат за липса на доказателства за ефективност на продукта си...  Laughing  Та, дерзай и си предпази детето, щом теб те е страх и остави тези, които не ги е страх... За пореден път апелирам да си лекувате фобиите...

# 617
Ехидността ви щеше да е смешна, ако не е жалка.
Как да ваксинирам недостигнало възрастта за точно тази ваксина, дете?!?! На вашият малоумен принцип ли?
Стелт, първо няма никаква информация, никъде за смъртен случай от ваксина. Как да ти го напиша НИКЪДЕ, освен във вашите компрометирани сайтове, където САМО се предполага за такъв. Как да ти дам информация за нещо, което го няма?!
И да живея на място с почти 100 % ваксинирани, но от време на време се прибирам в Бг и не е ОК, ако се разрастне епидемия.
 Много е жалък наистина начина да извъртате нещата, ще приема, че просто е трудно да се води диалог, аз до тук се старах да съм максимално културна.
Дописвам, Стелт, ти на какво разчиташ да предпази дете/децата ти?

# 618
  • град-държава
Зои, МПР в България се слага на 13м, ако при вас се слага на 15, да приемем ли, че тук ваксинират преди достигната възраст? В Швеция се слага на18м, не мога сега да се сетя в коя още държава също се слагаше на 18м.

# 619
Vermilion, и на 13 да е не бих я сложила по-рано, а и питах лекаря, каза че не може. Не мога да взимам такива решения. Малката преди дни направи годинка, сега й предстои тази за 12 м.
 Просто имаме няколко мероприятия в Бг и мисля за мен е нормално да следя обстановката.

# 620
Ехидността ви щеше да е смешна, ако не е жалка.
Как да ваксинирам недостигнало възрастта за точно тази ваксина, дете?!?! На вашият малоумен принцип ли?
Стелт, първо няма никаква информация, никъде за смъртен случай от ваксина. Как да ти го напиша НИКЪДЕ, освен във вашите компрометирани сайтове, където САМО се предполага за такъв. Как да ти дам информация за нещо, което го няма?!
И да живея на място с почти 100 % ваксинирани, но от време на време се прибирам в Бг и не е ОК, ако се разрастне епидемия.
 Много е жалък наистина начина да извъртате нещата, ще приема, че просто е трудно да се води диалог, аз до тук се старах да съм максимално културна.
Дописвам, Стелт, ти на какво разчиташ да предпази дете/децата ти?

Ако ти казваме да не ваксинираш - не ти харесва, като ти казвам да ваксинираш - пак не ти харесва... Хайде реши кво ти се прави..  Stop  В Гърция ваксината се слага от 12 до 15-месечна възраст... Освен това, ваксината допуска поставяне на по-ранна възраст, в листовката го пише, но и там сигурно са ехидни затова така са написали... Явно не ти е приоритет морбили, така че, ако обичаш не се жалвай, в тази тема не сме бюро за жалби и сигнали на граждани...
Съвсем ясно ти казах, че зная за 15 документирани случая на смърт след вариолна ваксина, но едно е да твърдиш, че ТИ не си запозната с регистрирани смъртни случаи и съвсем друго да подчертаваш, както в предишен пост, че НЯМА смъртни случаи от ваксина в България...
Моите деца ги предпазвам от морбили, така както и ти твоите, с изключение на отровите, които ти блъскаш на твоите с увереността, че си ги предпазила... Друго не се налага да правя...

# 621
Следните лекари не са се задоволили с полуистини, лъжи и пропаганда. Те са направили свои собствени разследвания.

Нанси Банкс, M.D.

Д-р Банкс получава медицинското си образование в Харвардското медицинско училище. Тя също така е получила МБА по финанси от Университета Пейс. Тя завършва стажа си в болница Свети Лука и болница и медицински център Маунт Синай. Тя е с призната специалност по Акушерство и гинекология.

Ако се вгледате в съставките на ваксините ще откриете, че те имат живак и алуминий, замърсени са с други видове вируси, и понякога ваксините се отглеждат върху човешка тъкан. Така че това са ваксини, които имат невротоксични елементи и след това, разбира се, те имат и други елементи, които могат да създават автоимунни реакции. Това са нещата, които виждаме в децата; ние виждаме автоимунни реакции.

Тони Барк, M.D.

Д-р Барк става B.S. бакалавър на науките по психология в Университета на Илинойс и доктор по медицина M.D. от Медицинско училище Rush. Завършва като педиатър в Университета на Илинойс. След управление на спешното отделение по педиатрия в болница Майкъл Рийс тя започва да изучава хомеопатична медицина. Тя също така е заслужила магистърска степен по управление на спешна медицинска помощ от Бостънския университет. През 2012 г. тя става заместник-председател на Американския институт по хомеопатия. Високо образована лекарка, тя е направила разследване.

… Децата, които идват при мен от други практики и са напълно ваксинирани, са често децата в практиката ми с астма, панически разстройства, обсесивно-компулсивно разстройство, PANDAS [педиатрични автоимунни невропсихични разстройства, свързани със стрептококови инфекции], аутизъм , синдром на Аспергер. При моите деца, които никога не са били ваксинирани,  не виждам тези проблеми. От децата, които не са ваксинирани, няма нито едно дете с астма или хранителни алергии, синдром на Аспергер или аутизъм, болест на Крон или улцерозен колит.

Мерил Нас, M.D., ABIM

Мерил Нас не е новак в проучванията. Тя става бакалавър на науките по биология в Масачузетски технологичен институт (MIT). Работила е като лаборант в продължение на две години в катедрата по имунология Джон Къртин –  училище за медицински изследвания. Тя е спечелила медицинското си образование от Медицинския факултет на Ню Джърси и университета в Мисисипи – Медицинско училище. Завършва  вътрешни болести в Университета на Мисисипи Medical Center. След това тя е работила като лекар в спешно отделение в продължение на 14 години. Тя също преподава вътрешна медицина в Университета на Масачузетс – Медицинско училище. В момента тя работи като интернист в болница Маунт Дезърт Айлънд в Бар Харбър, Мейн.

Превенар бе лицензирана с голямо клинично проучване, проведено в Кайзер в Северна Калифорния с 38,000 деца. Половината получиха ваксината Превенар 7, а другата половина получиха експериментална ваксина за Neisseria meningitidis тип C – тип C менингококова ваксина. Точно това изглеждаше малко странно за мен. Искам да кажа … контрола беше друга ваксина. Това е проблем. Но това е доста често срещано, защото наистина не се знае какъв профил на страничен ефект има, ако сравните една ваксина с друга, защото всички причиняват странични ефекти. Не е нужно инертно плацебо за сравнение.http://bultimes.com/doktori-sreshtu-vaksinite-tezi-lekari-naisti … vili-razsledvane/

# 622
  • София - Рим и обратно
Стелт, ръсиш глупост след глупост с много убедителен тон, без никакво фактологическо подкрепление. Добре, че темата е отворена и могат да четат и пишат и хора с що годе прилично интелектуално равнище, че да ти слагат малко цедка на фантасмагориите. Къде пише производителят, че ваксината не предпазва? Там, където се казва, че няма проведени опити с умишлено заразени хора ли?
А твоята 17 годишна дъщеря голяма услуга й правиш, че не си я ваксинирала срещу рубеола, браво. Ако не дай боже, забременее и се зарази, ще ти е страшно благодарна, че си я "спасила" от ваксината.

Охоо, размахват се цитати от Бултаймс! Яко Laughing

# 623
Стелт, ръсиш глупост след глупост с много убедителен тон, без никакво фактологическо подкрепление. Добре, че темата е отворена и могат да четат и пишат и хора с що годе прилично интелектуално равнище, че да ти слагат малко цедка на фантасмагориите. Къде пише производителят, че ваксината не предпазва? Там, където се казва, че няма проведени опити с умишлено заразени хора ли?
А твоята 17 годишна дъщеря голяма услуга й правиш, че не си я ваксинирала срещу рубеола, браво. Ако не дай боже, забременее и се зарази, ще ти е страшно благодарна, че си я "спасила" от ваксината.

Охоо, размахват се цитати от Бултаймс! Яко Laughing

Пише го в листовката на Приорикс, ти къде искаш да го пише... Цитирах го и в темата за морбили, но като не си чела, а си спала и си пропуснала...  Laughing Кое е глупост, ще ми цитираш както аз ти цитирам, на общи приказки не ми ги приказвай, цитираш конкретната глупост и я опровергаваш... Пък и дъщеря нямам, как успя да я отгледаш до 17 години се чудя...  Laughing 

Погледнах отново календара на Гърция... МПР дозата е само една, не като тук две... Втората доза в Гърция е препоръчителна само за хора с определени професии... У нас твърдят, че без поне 2 дози с покритие над 95% няма колективен имунитет... Да им се не види на гърците как се защитават само с една доза, иначе ние сме били неваксинирани...  Laughing

# 624
  • София - Рим и обратно
Не съм спала (макар че щеше да е по-смислено действие, от това да ти чета безсмислиците), та много добре помня и "доводите" ти там, по-точно липсата им. Но дълго не можа в другата тема да ги пробутваш, щото нямаше подходящата аудитория от неопитни майчета като тук.
Ок, сбърках те с Бенджи, тя е писала за дъщеря си, извинете.

# 625
  • Пловдив
А ако ваксината не е поставена поради здравословни причини как ще коментираш?
Не че толкова пази - всяка година има епидемии от рубеола, доста по-мащабни от прословутото морбили сега. Въпреки ваксината.
...

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 14:32 от *Бенджи*

# 626
Не съм спала (макар че щеше да е по-смислено действие, от това да ти чета безсмислиците), та много добре помня и "доводите" ти там, по-точно липсата им. Но дълго не можа в другата тема да ги пробутваш, щото нямаше подходящата аудитория от неопитни майчета като тук.
Ок, сбърках те с Бенджи, тя е писала за дъщеря си, извинете.

Цитирах листовката...  Laughing  Какво има да ти доказвам от нея...

# 627
Малко е безмислено, защото разумното изложение не е силната ти страна, но да питам къде точно го пише това в листовката на Приорикс, цитирай моля, само да не е някоя от "вашите" листовки.
 Бюро жалби, ако се чувстваш е твой проблем, има хора, за радост, в тая тема, с които можем да имаме диалог.
Моите деца ги ваксинирам, ти по какв шамански методи ги предпазваш, нямам идея.

# 628
Малко е безмислено, защото разумното изложение не е силната ти страна, но да питам къде точно го пише това в листовката на Приорикс, цитирай моля, само да не е някоя от "вашите" листовки.
 Бюро жалби, ако се чувстваш е твой проблем, има хора, за радост, в тая тема, с които можем да имаме диалог.
Моите деца ги ваксинирам, ти по какв шамански методи ги предпазваш, нямам идея.

Дори ще ти дам бонус като цитирам специално за теб това:
"Въз основа на оценката на всички данни, притежателят на разрешението за употреба (ПРУ)
предлага да се уеднакви показанието за прилагане на Priorix за деца на възраст от 9 месеца,
като се използва следният текст: „PRIORIX е показан за активната имунизация на деца над 9-
месечна възраст, на юноши и възрастни срещу морбили, паротит и рубеола.“
"

"От ПРУ е поискано да обмисли включването на преглед на оценката на имуногенността на
ваксината (клинични изпитвания) и да добави също данни за ефикасността на ваксината, ако
има такива, или да спомене, че липсват. Положителният за наличие на антитела резултат от
ELISA тест не означава непременно защита, особено срещу заушка
. Данните за ефикасността
на ваксината при приложението на една или две дози трябва да се разграничават. През
последното десетилетие са докладвани няколко огнища на заушка в силно ваксинирани
популации (две дози). Редица изследвания документират повишаване на риска от развитие на
заушка с увеличаване на времето след ваксинация (Vandermeulen et al., 2004; Cortese et al.,
2008; Castilla et al., 2009), а данни от Обединеното кралство показват възможно намаляване
на ефективността на ваксината с възрастта, което вероятно също отразява увеличаване на
времето от ваксинацията (Cohen et al., 2007). Направено е и предположение за по-ниска
ефикасност на ваксината срещу паротит в условия на висока трансмисия (Brockhoff 2004). От
ПРУ е поискано да добави някаква информация по този въпрос. Въпреки това, от нито едно от
полевите (огнищни) проучвания, представени от ПРУ, не са получени конкретни данни за
Priorix. Следователно, липсват конкретни данни за ефективността на Priorix срещу заушка и
общите коментари, предложени от ПРУ, са били одобрени от CHMP."

В резултат на горното, в листовката окончателният текст изглежда така:
"Имунен отговор при деца на 12 месеца и повече
В клинични проучвания при деца на възраст от 12 месеца до 2 години е доказана висока
имуногенност на PRIORIX.
Ваксинацията с единична доза PRIORIX индуцира антитела срещу морбили при 98,1%, срещу
паротит при 94,4% и срещу рубеола при 100% от ваксинираните, серонегативни преди
ваксинацията.
Две години след първичната ваксинация, нивата на сероконверсия са 93,4% за морбили, 94,4%
за паротит и 100% за рубеола.

Въпреки че, няма данни относно протективната ефикасност на PRIORIX, имуногенността се
приема като показател за протективна ефикасност
. Данните от някои проучвания обаче сочат,
че ефективността срещу паротит може да бъде по-ниска от наблюдаваните нива на
сероконверсия за паротит.
"

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2012/20 … anx_122289_bg.pdf

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 23:02 от stelt77

# 629
Подчертаното е извадено от контекста. Цитирате терминология, с която не сте запознати, аз също, а и повечето майки, защото  нямаме нужното образование за това. Листовката на Приорикс я има във всяка кутия и достъпно, синтезирано е обяснено за нея. Защо все търсите да намерите конспиративното, не знам!
Ето една извадка от същия сайт, такива защо не се цитират?

Ваксинация — направете по-добрия избор
от Ксавие Пратс Моне, генерален директор на ГД „Здравеопазване и безопасност на храните“, Европейска комисия
"Напредъкът в науката често се постига трудно, но след това лесно се приема за даденост. Кой помни днес, че едрата шарка е убила между 300 и 500 милиона души — да, близо половин милиард души — само през XX век? През 1967 г., когато СЗО обяви глобална програма за премахване на едрата шарка, болестта засягаше между 10 и 15 милиона души годишно, убиваше 2 милиона, обезобразяваше милиони, а 100 000 души оставаха слепи. За съжаление някои хора изглежда са забравили всичко това. Днес в западния свят децата не умират от болести като полиомиелит, а едрата шарка е далечен спомен. Това обаче не се случи изведнъж. То стана възможно само благодарение на това, което експертите смятат за едно от най-големите постижения на общественото здравеопазване на XX век — имунизацията. Този успех обаче не пречи на някои хора да се отнасят скептично към необходимостта от ваксинация. Всяването на паника и търсенето на сензации в медиите, съчетани с безсрамно преувеличаване на рисковете от ваксините, карат част от обществото да забрави колко важни са те за нашето здраве.
http://ec.europa.eu/health/newsletter/178/focus_newsletter_bg.htm

Общи условия

Активация на акаунт