Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Здравейте. Когато четох Джойленд остави в мен някаква топлота, някакво задоволство. Чудя се дали да не почна Сърца в Атлантида. Мнения? Последно почнах Очите на дракона и я оставих, защото не и беше времето явно.

# 107
  • на последния етаж
Аз много харесах "Сърца в Атлантида".  Grinning

# 108
Джойленд ми беше изключително приятна за четене. Препоръчах я на доста познати.
Последно от Краля четох  "Зъл мрак, угаснали звезди". Всички разкази ми харесаха много. Най-много ми допаднаха "Щастлив брак" и "Големия шофьор".

Сега чета "Понякога те се завръщат". Има разкази, които не съм чела.

# 109
Цвети, вчера гледах филма по разказа Щастлив брак. Не съм много въодушевена. От екранизациите по творби на Кинг харесвам Зеленият път и Кери(не че съм гледала много де ). Започнах на телефона Сърца в Атлантида да видя дали ще  ми хареса. Ако ми допадне ще я взема от библиотеката.

# 110
Лита, дано и на мен ми хареса. С последните негови книги не ни се получи. явно не им е било времето(Очите на драконяа, Играта на Джералд, Под купола и Отмъстителите подхващах и ги оставях на към 50 страница...) Sad дано оправим нещата с тази книга Simple Smile

# 111
Не съм го гледала "Щастлив брак". Малко са филмите по Кинг, които си заслужават.
Най-много ми харесват "Изкуплението Шоушенк", "Зеленият път", "Мъглата" и "Мизъри".
"Сърца в Атлантида" не съм чела. Гледах екранизацията с Антъни Хопкинс. Добър филм, но не ме впечатли кой знае колко.

# 112
Не съм го гледала "Щастлив брак". Малко са филмите по Кинг, които си заслужават.
Най-много ми харесват "Изкуплението Шоушенк", "Зеленият път", "Мъглата" и "Мизъри".
"Сърца в Атлантида" не съм чела. Гледах екранизацията с Антъни Хопкинс. Добър филм, но не ме впечатли кой знае колко.
Като я прочета ще го изгледам щом участва Антъни Simple Smile

# 113
Лита, дано и на мен ми хареса. С последните негови книги не ни се получи. явно не им е било времето(Очите на драконяа, Играта на Джералд, Под купола и Отмъстителите подхващах и ги оставях на към 50 страница...) Sad дано оправим нещата с тази книга Simple Smile

Ти бая книги си зарязала  newsm78 Gerald's Game щом не ти е харесала, не знам дали Кинг е за теб  Confused Пробвай с класики като Мизъри, Сиянието.. ако не ти допаднат, по-добре се насочи към друг автор.
Щастлив брак е чудесен разкар, но екранизацията е доста плоска.

Никой ли още не е прочел Bazaar of Bad Dreams? Бих коментирала някой друг разкар, защото има доста добри в сборника, но почнах да ги позабрявам.

# 114

Ти бая книги си зарязала  newsm78 Gerald's Game щом не ти е харесала, не знам дали Кинг е за теб  Confused Пробвай с класики като Мизъри, Сиянието.. ако не ти допаднат, по-добре се насочи към друг автор.
Щастлив брак е чудесен разкар, но екранизацията е доста плоска.

Никой ли още не е прочел Bazaar of Bad Dreams? Бих коментирала някой друг разкар, защото има доста добри в сборника, но почнах да ги позабрявам.
Харесвам Кинг! Просто май бях попаднала в някаква яма....Не ми се четеше нищо... То нямаше основателна причина да ги зарязвам, просто не ми се четеше явно.... Много харесвам Зеленият път, Джойленд, Град Отчаяние, Бягащият човек.
Започнах Сърцата и мисля че ще ми хареса... Ще си я взема и на хартия от библиотеката тази седмица!

# 115
commala, не е задължително да харесваш Играта на Джералд, за да си фен на Кинг. Като цяло тази книга поражда противоречиви чувства, а и тя не е за всеки. Прекалено брутална, извратена, гнусна и изтрещяла книга е тя, особено ако се чете рано. Аз също не можах да се разбера кой знае колко с нея, но това не означава, че Кинг не е моят автор, напротив. Просто ме отврати тогава, когато я четох. Пък и доста фенове имат книга, която не е тяхна. В случая това може да не е нейната книга, а може наистина да е изпаднала в дупка. Аз също изпаднах в такава и се надявам тази, която чета в момента, да ме извади от нея.
Sparks, кои книги на Кинг си чела? Ако са главно или само от по-леките, съветът ми към теб е постепенно да се прехвърляш на по-тежките, а не изведнъж. Макар че Очите на дракона е лека, може фентъзито да не е твоят жанр, или да ти се е сторила прекалено детска. Аз също не изгарям от нетърпение да я почна, но и на нея ще и дойде редът.

# 116
Нямах точно такава крайна мисъл предвид. Но и 4те книги, които е започнала и зарязала, съгласи се, са доста различни стилове Кинг. Поне една от тях трябваше да я грабне. Не бях разбрала, че е в  дупка. Но явно Sparks има желание и видях, че си е приготвила много хубави книги след Сърцето, ще потръгнат нещата Wink
1вият ми Кинг беше Мизъри, когато бях на 13. Също доста брутална, гнусна и изтрещяла книга. Не ми попречи да се запаля жестоко по автора.

# 117
commala, не е задължително да харесваш Играта на Джералд, за да си фен на Кинг. Като цяло тази книга поражда противоречиви чувства, а и тя не е за всеки. Прекалено брутална, извратена, гнусна и изтрещяла книга е тя, особено ако се чете рано. Аз също не можах да се разбера кой знае колко с нея, но това не означава, че Кинг не е моят автор, напротив. Просто ме отврати тогава, когато я четох. Пък и доста фенове имат книга, която не е тяхна. В случая това може да не е нейната книга, а може наистина да е изпаднала в дупка. Аз също изпаднах в такава и се надявам тази, която чета в момента, да ме извади от нея.
Sparks, кои книги на Кинг си чела? Ако са главно или само от по-леките, съветът ми към теб е постепенно да се прехвърляш на по-тежките, а не изведнъж. Макар че Очите на дракона е лека, може фентъзито да не е твоят жанр, или да ти се е сторила прекалено детска. Аз също не изгарям от нетърпение да я почна, но и на нея ще и дойде редът.
Чела съм Годината на върколака, Бягащият човек, Джойленд,Град Отчаяние,Зеленият път, първата книга от Тъмната кула

# 118
Всеки възприема дадена книга различно. Примерно Мизъри ми се стори като приказка за лека нощ пред Сияние. Да, беше ми по-брутална от Играта на Джералд, но не и по-извратена и гнусна. Може би като препрочета втората, няма да я възприема така, но аз говоря как ми е въздействала тогава. А като гледам колко книги е прочела и какви, по-добре да остави по-тежките за накрая. Под купола е прекалено обемиста книга, при това не от най-добрите му, а Отмъстителите явно бледнее пред Град Отчаяние. Наистина е по-добре да продължи с по-леките му, докато свикне.

# 119
  • София
Ще правят сериал по Мъглата.
Планиран е за 2017.

Общи условия

Активация на акаунт