Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 82 074
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
......................., а при Кинг често края ме разочарова. .
Защо те разочарова?

# 331
Ох, тая Сърца в Атлантида я почнах заради споменаването й в ТК, ама то все едно спин офф чета  Laughing Засега ме кефи доста  Laughing

No me ames, в повечето му книги всичко започва супер силно, има голямо наслояване на напрежението и накрая ми е едно такова плоско. Изключвам Зеленият път, Под куполът и 11/22/63, които са ми и любимите му книги до тук. Харесвам дълъг и драматичен финал, върхът е ако е с неочакван край. Някое епилогче за какво е станало по-натам също ме радва. А пък например Дългата разходка как свърши...еми  Laughing то е ясно , че финалът беше подходящ, разбирам го логически, ама емоционално точно на мен не ми допадна. Или Сияние- там пък ептен. Все едно много ме беше страх,  и изведнъж вече нямаше нищо вече  Thinking Нито за четене, нито за страх. Много бързо се измъкнаха, по моите критерии  Laughing

# 332
  • София
HAPPY, чела ли си "Дума Ки"?
Питам те, защото както описваш какво очакваш от финала на книга, тази мисля, че ще ти хареса  Wink

# 333
Не съм, но май съм я свалила Simple Smile Като свърша тази, ще я прочета

# 334
♥ HAPPY ♥ разбрах какво имаш предвид. Аз пък не задълбавам толкова в края, а на някои от книгите дори не помня какъв е бил той, което е хубаво, защото като ги препрочитам удоволствието е почти същото, колкото и при първия прочит  Grinning

Дума Ки я препоръчвам с две ръце  Peace

# 335
Имам ярък спомен от "Сейлъмс лот" и "Тъмната половина".
И аз, и аз. Изпитвам ужас от врабчета, а и като се сетя колко нощи тичах да се спасявам от вампири. Grinning

# 336
  • 1st floor
HAPPY, чела ли си "Дума Ки"?
Питам те, защото както описваш какво очакваш от финала на книга, тази мисля, че ще ти хареса  Wink
Аз съм точно на финала на Дума Ки. Нещо ми се проточи във времето и остана финала. Бях го почнала един ден  когато бях сама у нас...и се наложи да спра. Mr. Green  newsm43

Баща ми е фен и имаше цял рафт с книги на Кинг - от малка ме е убеждавал да прочета нещо негово, а майка ми само повтаряше, че не ми трябват тия ужасии  Laughing в пети клас татко ми даде да прочета един разказ "Петното", който не беше страшен, но ме беше страх за всеки случай  hahaha майка ми беше успяла да ми внуши, че са страшни.
hahaha hahaha hahaha

Учителката по български и литература на сина ми, която идва у нас, явно е била впечатлена от колекцията ми с книги на Стивън Кинг и питала дребния кой ме е почитател. После на излизане ми каза, че е чела навремето само Живата факла и е приключила с Кинг! Stop Mr. Green Казах й , че е допуснала огромна грешка! Но забелязвам, че или си върл фен на Стиви или изобщо не припарваш до книгите му... Grinning

# 337
Има нещо вярно относно това, че Кинг или ти става любим, или не посягаш към негова книга.
Но пък майка ми, която от край време се опитвам да пристрастя към Краля, чете определени негови книги. Тези, които не са в типичния му хард стил. "Джойленд" много й хареса. "Мистър Мерцедес", "Дума Ки", и "Романът на Лизи" също й допаднаха. Има и други, но да не ги изброявам.

# 338
По ирония на съдбата моя милост беше последният човек в семейството, което започна да чете Кинг hahaha Майка ми му беше голяма фенка, баща ми и брат ми също са чели негови книги навремето.
След близо два месеца се връщам към Краля, започвам да чета Сърца в Атлантида Whistling

# 339
А, заедно, супер. И аз нея чета

# 340
Завърших "Гняв" преди няколко часа страхотна книга  Crazy Heart Eyes Crazy

Кажете сега с коя да продължа?
1."Проклятието"
2."Долорес"
3."Буик 8"
4."Бягащият човек"
5."Куджо"

# 341
Препоръчвам Бягащият човек. Долорес я харесвам повече, но тя и Играта на Джералд имат връзка помежду си и е добре двете да се четат или една след друга, или с възможно най-кратка почивка между тях. Удоволствието ще е по-голямо според мен. Даже  Играта на Джералд я бях чела преди три години и не ми допадна особено, но нали съм лакомия(и мазохист, някои ще си помислят), реших да я препрочета и веднага след това да се нахвърлям на Долорес и не съжалявам грам, понеже ми харесва в пъти повече от първия път, даже се превърна в една от любимите ми негови книги.

# 342
  • Ямбол
Аз завърших Куджо. Невероятна. Съспенсът ме изправи на нокти, а и вече ще внимавам с кучетата. Наредих си я сред любимите ми.

# 343
здравейте! Като катеричка съм, само книги купувам в последно време, а кога ще ги прочета  Rolling Eyes  Grinning Laughing
Аз днес си купих "Играта на Джералд"

# 344
  • София
здравейте! Като катеричка съм, само книги купувам в последно време, а кога ще ги прочета  Rolling Eyes  Grinning Laughing
Аз днес си купих "Играта на Джералд"
Катеричка  Grinning Grinning Grinning hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт