Детски градини Варна-прием 2016

• 117 998
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
След окончателния прием на детето отново се попълва една бележка, в която има инфо какво работи другия родител. Може би затова и сега се иска.

# 181
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дъщеря ми беше в Слънчева дъга. Имам като цяло добри впечатления: материалната база е нова, чисто е и приятно вътре, правят редовно много хубави тържества. Негативното беше, че в групата бяха 38 деца, в шкафче по две, навън излизаха не при всяка възможност (това като че ли е всеобщ проблем).
За градините в Чайка нямам преки впечатления.
За мен едно-две тържества на година не са критерий за добра градина.Дъщеря ми е там и аз не съм доволна.Споделяла съм го тук.

# 182
А може ли да споделите какво точно не ви харесва, тъй като и на нас ни предстои кандидатстване там.

# 183
Ще ви пиша на лични да не спамя тук.

# 184
Може ли и на мен на лични, че и ние ще се опитаме да се класираме за там   ooooh!

# 185
  • Варна
Защо не пишете в темата, все пак нали хората влизат да се ориентират и за впечатления за градините, не просто да получат указания как да си попълнят документите.

# 186
МЕСЕЧИНКА,нямам нищо против да напиша тук,но съм го споделила по-назад и да не се повтарям,от тази гледна точка.Ще пиша по-късно,че трябва да тръгвам.

# 187
Тук ще споделя моето впечатление от ДГ Слънчева Дъга,аз лично нямам оплаквания от персонала,но не съм доволна като цяло..Големи обещания и изхвърляния от страна на Директорката,как правели страхотни тържества,как разполагали с голяма база костюми.Детето ми е втора група там и от там са ми наблюденията.Имаме доста познати на нашата възраст и обменяме инфо на тема градина.През първата година имаше уж някакво посрещане на Дядо Коледа,дори не си направих труда и видео да направят за да си видим децата как се справят.За осми март-нищо,било неделя и съответно явно не ни се полага поздрав към майките.Едва края на април отбелязоха завършване на годината и направиха спектакъл-приказка.Децата бяха много въодушевени защото бяха облечени в костюми и за тях си е нещо ново и различно.За нас родителите си е радост да видиш детето си в друго амплоа.Втората година имаше Коледно тържество в бившето читалище Маяковски.Според мен всичко това беше само да ни вземат пари за покани.При условие,че залата е за 200 човека да натъпчеш 500 си е вид комерсиализъм.Нашите деца имаха участие в Коледния концерт със песен от четири реда.СРАМ!!!Големи обещания,че ще бъдат облечени в костюми,но в последния момент решиха,че залата няма да е отоплена и да не се разболеят децата всеки да си го облече,както иска.Дядо Коледа нямаше да дойде тогава и да им даде подаръци на децата.Аз реших,че няма да си причиня този мазохизъм.Почти всички родители от нашата група са останали разочаровани,гледали концерт на трета и четвърта група.Факт,че никой от нашите не си поръча видео е показателен.За осми март се постараха.Имаше сутрешно матине.Очаквам сега концерта за завършване на учебната година.Още миналата година Директорката се изфука,че щяло да има безплатни часове по руски и още на другия ден трябваше да дадем заявления,кой иска да посещава.Факт,една година по-късно,ни вопъл ни стон.
За разлика в други градини правят есенно тържество,пролетно,за Баба Марта,открити уроци,спортни празници в двора на градината.Нашите се свеждат до две годишно,да не се преуморят.
Тържествата са в градините,като тръгнат на училище тогава ли да очаквам.Нали по този начин свикват децата да учат някакъв текст?
От това съм недоволна.Ако учат някакво стихотворение или песен,учителките не си правят труда да сложат текста на таблото във съблекалните.Детето започва да пее нещо ама аз,като незнам текста как да му помогна,и да имам желание няма как да стане.
Явно са ми много големи изискванията.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 23:22 от iv.elina

# 188
Здравейте и от мен! Simple Smile И на нас ни престои да кандидатстваме за ДГ. Това, което казвате за Слънчева дъга наистина много ме разочарова... Ние сега сме на ясла и до сега сме нямали никакво тържество, а знам от други приятелки че в техните ясли са правили дори са пускали и родители. Много се надявах като дойде време за ДГ да са по-разлни нещата! Всеки път като мина покрай "Слънчва дъга" и ми става едно хубаво и си представям как и малката е в нея градина Simple Smile Много ми се искаше и отзивите да отговарят на това как изглежда отвън... Дано въпроса с тържествата се промени с времето....

# 189
Здравейте!Искам да поитам отговаря ли на истината това, че в Слънчева дъга се толерират и по-специално обгрижват децата на спонсорите, а на другите значително по-рядко давали роли в тържества и въобще правят ли такава разлика между децата?

# 190
Здравейте!Искам да поитам отговаря ли на истината това, че в Слънчева дъга се толерират и по-специално обгрижват децата на спонсорите, а на другите значително по-рядко давали роли в тържества и въобще правят ли такава разлика между децата?
Да ви кажа,че това нещо не съм го забелязала,но опитът ни откъм тържества е изключително  малък.На осмомартенското имаше някои деца със доста думички,примерно 4-5,а другите бяха със по-два реда.Естественно има деца,които не мога да кажа,че се толерират,но пък госпожата повече им обръща внимание(примерно защото братче или сестриче преди е било при тях).Аз лично такива спонсорства не толерирам,особенно като дават идеи да е общо.Който има на сърце да носи,аз спонсор на градината не ставам,мен никой не ме спонсорира за нищо просто ей така.Спонсорство по списък не го разбирам.Явно аз имам някакви изкривени разбирания.

# 191
Някой има ли впечатления от градина Пролет?Моля да сподели.

# 192
И аз не съм забелязала по-особено отношение към някои от децата. В нашата група имаше 2-3 деца с наистина открояваща се дикция и много редовно посещаващи градината, на които традиционно даваха главните роли. Моята дъщеря често отсъстваше и логично нямаше как да получава важни роли с много думички.

# 193
Дъщеря ми е от редовно посещаващите градина,почти нямаме отсъствие,но засега всичко е под контрол според мен.Като стане по-зле,ще си вляза в ролята.

# 194
Имам въпрос- заявлението за прием, което се тегли от сайта, на ръка ли се попълва или може и на компютър- всъщност има ли значение и се подава на място нали?

Общи условия

Активация на акаунт