Детски градини Варна-прием 2016

• 118 005
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
Сутрин, в колко часа, отварят градините? Да знаем, откога да потропваме с крачета  hahaha

# 196
  • Варна
Щом го има във възможност да го попълниш на компютър, значи може. Аз така го попълних. Само ще го подпиша като му дойде времето. Laughing

# 197
  • гр. Варна
Аз пак не разбрала  doh
Мислех, че стока за подаване е от 01.04 до 10.04, а той е 01.04 до 10.05

Колко от вас ще ги подават утре?

# 198
Променено е от 4ти,поне за Пролет.

# 199
На 1.04. подадохме документи за градина. Подават се на място в която градина ви е най - близо. До 10.05. може да се пренареждат желанията - на мен така ми обясни директоркката на градината в която подадохме.  Thinking  Резултатите излизат на 31. 05. Успех на всички!  Peace

# 200
  • Варна
И аз подадох документите на 01.04. За класирането ми казаха, че ще бъде в последния петък на май, т.е. 27-ми. А за желанията, доколкото знам, не могат да се променят след подаване на заявлението  Peace

# 201
  • Варна
Според правилата, публикувани в сайта промяна и пренареждане на желанията НЕ е възможна за яслена и новосформираща се първа група:
https://gradini-varna.com/informaciya/chesto-zadavani-vaprosi-i-otgovori
След първото класиране вече могат да се пренареждат желанията.
Явно тази директорка не е особено осведомена, което ми е супер странно. Другата вероятност е да не са актуализирали сайта, но също не ми се вярва. Така че не разчитайте на този вариант с пренареждането на желанията.

# 202
Здравейте!  Искам да попитам вярно ли е това че можеш да подадеш документи в даден район само ако ЛК на родителя е от МИНИМУМ 6 месеца на адрес в същия район?

# 203
Направо не мога да повярвам!  Бях супер внимателна в подаването на документите що се отнася до яслата. Нищо не ми убегна и слава Богу ни приеха там където исках. Сега обаче за ДГ съм се провалила и ще се пръсна от яд!!! Току що разбрах от приятелка, че за да кандидатствам за дадена ДГ в даден район то трябвало да съм на постоянен адрес поне от 6 месеца в този район!!! Защо??? Четох ги тия условия но никъде не го видях това Cry И сега като от скоро се преместихме във въпросния район какво означава че трябва да кандидатствам по лк която е по адрес на др край на Варна ... Ужас !!!! Направо ми идва да се гръмна!

# 204
  • Варна
Нищо не разбрах, по ЛК на новия адрес ли си или на стария? И все пак провери ли със сигурност това за 6-те месеца? И аз търся, но не откривам нищо по въпроса Confused

# 205
Ние се преместихме в нов район на граса и съответно предпочитаме детето да ходи на дг в новия раойн където живеем сега. Въпроса е че НЕ живеем там от 6 месеца и адреса по лк е още на стария адрес в стария район. Приятелка ме убеждава че трябвало да имам мин 6 м постоянен адрес в даден район, за да имам право да кандидатствам в дг в същия район. Аз не виждам къде го пише това???

# 206
  • Варна
И аз не съм чувала или чела да има принцип за уседналост (т.е. Че трябва минимум от 6мес. да сте на този адрес). Доколкото аз чета правилата трябва родителя, който ще кандидатства трябва да има постоянен адрес в съответния район. Което означава че е достатъчно единия родител да е регистриран в съответния район, и никъде не се споменава че трябва от минимум от 6мес да е тази му регистрация. Може ли тази ваша приятелка да даде линк към това изискване, да видим къде е определено това правило.

# 207
  • Варна
Нещо се бърка твоята приятелка според мен. При гласуването има такъв принцип, аз 6 месеца след като си смених постоянния адрес гласувах в старата секция. За градините никога не съм чувала подобно нещо. Просто се обади утре на телефона за връзка и изясни нещата, не бързай да се шашкаш.

# 208
  • Варна
Няма такова нещо за 6 мес. Гледа се адреса от личната карта, т.е. за да кандидатстваш трябва да си смениш личната карта, по тази причина моята я смених към края на април с експресна поръчка и в нач. на май кандитаствах и не съм имала проблем.

# 209
  • Варна
Все още не съм подала документите за яслена група, но вече мисля за премяната в яслата. Мисля, че на детето ще му е най-удобно с екипче, тип анцуг, но без качулки, ципове и много копчета /двете копченца отстрани май няма как да ги пропусна/. Питането ми е колко горе-долу броя екипчета, бельо и пижамки ще са ми нужни? И пижамите за есенно-зимния период с дълъг ръкав и крачоли ли са? Съфорумка от друга тема сподели, че нейното дете в София посред зима спяло с лятна пижама. И другата ми драма е - лекьосват ли се много дрехите? Само да уточня, че моето момче до есента едва ли ще е с махнат памперс и едва ли ще се храни сам...

Общи условия

Активация на акаунт