Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 57 050
  • 399
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
за жалост в Пловдив поне частните ясли пак вземат по двайсетина деца, аз също се изкушавах при мисълта, че са малко дечица, че ще се обръща повече внимание, че няма да боледуват така, но явно и там са заалчняли, та хич не се ограничават в бройката Rolling Eyes

# 271
  • София
Моите наблюдения са, че с порастването се изгражда имунитет . сега много по-бързо оздравяват отколкото миналата година.
То си е и до деца, гледам по площадките и много свити и много отракани деца. Моите са средна работа, но тия 60 годишни беззъби баби с бели коси явно ги стреснаха, да не говорим че и облечени с лекарски дрехи. Ужас просто.
Като се сетя и се втрисам....

# 272
Аз съм много доволна от яслата. Свикна за 2-3 седмици и даже мога да кажа, че ходи с желание. Сутрин бърза да влиза  Laughing

# 273
Аз също исках частна ясла, но както е написала Гугито, в Пловдив групите са големи и всичко се обезсмисля! И аз мисля, че ще е много трудно зимата да го затворя вкъщи. Когато не е излизал някой ден и не изразходва енергия, после не иска да спи. И на мен ще ми е трудно да се разделя с него, но той търси детска компания и мисля, че няма да има проблем.

# 274
Ох тези ясли.Голям инкубатор на болести са.Ние март месец се опитахме да водим нашия в една ясла и резултата след 5 дни водене до обяд беше кошмари през нощта,не ме пускаше и до тоалетната да отида и се беше вкопчил в мен,не искаше да контактува с никой дори с баща си не искаше да излезне без мен.Решихме и сменихме яслата.От май месец ходи в друга и сутрин реве,но бързо спира.Но пък караме една седмица в яслата,една болни вкъщи.До сега не ми е боледувал много и въпреки имуностимулаторите пак боледува от яслата.Юли и август яслата е отпуска и почваме пак от септември.Имам приятелка,която си води нейното в частна ясла и там пак боледува така,че това дали е частна или държавна не е фактор дали ще боледува детето.Важното е къде се чувства добре детето

# 275
  • София
Да, наистина сте в грешка ако мислите, че ако се посещава частно заведение няма да има болести. Това зависи от родителите, които водят болните си деца, не от вида на яслата/градината.
Няма как да се избегнат разболяванията, и мен ме чака същото от октомври. Започвам работа, а Мария - ясла. Даже мисля да си удължа отпуска и да тръгна по-късно, защото съм сигурна, че ще е 3 дни на ясла - 2 седмици вкъщи.  Rolling Eyes Sick
Батковците също много боледуваха. Обаче сега са пушки. И двамата след 7-годишна възраст рязко спряха да боледуват. През зимата оплакванията са главно от гърло и въшки.  Grinning

# 276
  • София

Да, наистина сте в грешка ако мислите, че ако се посещава частно заведение няма да има болести. Това зависи от родителите, които водят болните си деца, не от вида на яслата/градината.
Травмата на психиката също е голям проблем. Особено ако във филма има "беззъби баби с бели престилки".  Stop
Няма как да се избегнат разболяванията, и мен ме чака същото от октомври. Започвам работа, а Мария - ясла. Даже мисля да си удължа отпуска и да тръгна по-късно, защото съм сигурна, че ще е 3 дни на ясла - 2 седмици вкъщи.  Rolling Eyes Sick
Батковците също много боледуваха. Обаче сега са пушки. И двамата след 7-годишна възраст рязко спряха да боледуват. През зимата оплакванията са главно от гърло и въшки.  Grinning

# 277
И ние сме на ясла от миналия септември/октомври. В частна сме и въпреки, че са по- малко децата - 10 - 12 си се разбляваше през зимата. Имахме един период - две седмици вкъщи една там.
Но след пролетта нещата се нормализираха.

Иначе много дръпна като говорене и социални умения. Ползва думички като моля, заповядай, извинявай, пита може ли.
Сега като се замисля има и някой не толкова учтиви фрази "това е гадно". Предполагам от някое детенце. Grinning
Но е голяма попивателна и вече знам част от репертоара на жените, които се грижат за тях. Веднъж бръмчи с устата, плюейки и после си коментира сама "така не се прави, така е грозно.
Друг път играем с кукли и тя се обръща към едно мече "Чуй ме, чуй ме..."  Grinning

И нещо много странно за мен - по темата за гърнетатата- докато е на ясла много рядко има инциденти.
Учителките даже казват, че понякога събирала момиченцата да ходят дружно на гърнетата.  Crazy
А като е с нас въобще не иска да сяда, не иска да ходим да пишаме, ако може въобще да не я занимаваме. Даже си е ок да си играе с напишани гащи.
Някой да има подобен опит?

# 278
  • София
Е нали затова се предполага, че трябва да има контрол за болести при влизането. А и все пак като са 7-8 деца шанса да има болно е по-малък.

# 279
  • в Кошера
Може ли да сложим една анкета, колко от децата ще посещават ясла и колко-не?
Аз все повече се отказвам от яслата, въпреки че съм ги записала...

Готово.  Peace

# 280
  • София
Може ли да сложим една анкета, колко от децата ще посещават ясла и колко-не?
Аз все повече се отказвам от яслата, въпреки че съм ги записала...

Готово.  Peace
Благодаря, аз само 1 глас сложих, ама всъщност трябва да са 2 НЕ.

# 281
  • Варна
Миналата зима си стояхме с момчето вкъщи. И двамата откачихме. Мисля, че ако се делим през деня, ще съм му по-полезна. Да не говорим колко бързо попива от други деца. Аз повтарям, показвам, но хич не вдява така, както от малчуганите. От децата около нас е най-здрав /по разбираеми причини/, но е най-назад във всяко едно отношение - говор, поведение и т.н. Не очаквам толкова лелките да го учат, колкото да гледа и да се учи от наборчетата.

# 282
Гласувах с Да - моето юнче посещава частна ясла от 20тина дни, от които една седмица си остана в къщи заради лек фарингит.

Давам Имунокинд, но ми е голям зор да намеря един час в който да не яде нищо  Crazy нали трябва по 30мин преди и след да не се храни.
Иначе педката горещо препоръчва Рибуномил за имунитета и исках да ви питам дали имате отзиви??? Че той се явява като ваксина през устата...

# 283
Абе при 8 деца щанса за родители идиоти е  по - малък, а и в частната на Маги сериозно гледаха на тоя въпрос , даже секрети им правеха в градината на всеки 3 м.
Редовната група на Маги в държавната явно повечето родители са съвестни, защото не ми е боледувала.
Тоз месец е на сборни и буквално от първата седмица се разболя и вече две е в къщи.

За имунитета нищо не давам, при първи признаци на разболяване давам сироп от черен бъз.

# 284
  • София
Рибомунил давах аз . ама не мога да кажа отзиви

Общи условия

Активация на акаунт