Искам помощ за София

• 4 844
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Да нагласа е.  Тия, които не им е стъпвал крак  в столицата, си мислят, че тук всички са престъпници и гадни хора, които гледат или да те излъжат, набият, оберат, обидят, блъскат и т.н., каквото им роди главата. Много тесногръдо мислене!
 Истината е, че когато дойдох да живея в София, разбрах какво е кавалерство, внимание, зачитане на личното пространство и изобщо добро възпитание.
 Дори и пред дома ви госпожо, могат да ви задигнат колата, независимо от кой край сте.

# 16
  • Тра-ла-ла
По-скоро е нагласа, че ако си в твоя си град - едва ли не те познават и няма да те окрадат. А щом се появиш в чужд град - моментално ти набелязват колата и ще ти я задигнат. Или пък ще паркираш на чуждо място и ще те надерат. Аз първите години в София мине се не мине време и сънувах, че ми изчезва колата, а имах каско  Laughing

# 17
  • София
Не знам каква им е нагласата на провинциалистите и защо мислят таралясника си за много ценен.
Но през осемдесетте години на 20 век отидохме с проста Лада в селото на баща ми/до Севлиево/. Колата остана на улицата - асфалтирана и осветена.
Сутринта и 4те корекомски гуми ги нямаше, бяха я подпряли на тухли. Дойде местния Шерлок Холмс, почеса се и установи, че са откраднати.
Според него беше някой, с който баща ми е имал детска вражда преди 40 год.
Добре, че разполагахме  с валута и си купихме нови пак от Кореком. То в тогавашната Мототехника бяха само с връзки.

# 18
  • София
То пък да кажеш, че в София има малко коли с несофийска регистрация, а то всяка пета е с такава.

# 19
  • Тра-ла-ла
Таралясникът е ценен, ако бачкаш в провинцията за 400лв и шансът да си купиш нов е...да гладуваш 1-2г., че и повече.

Aisha , аз говоря за страхът да си оставиш колата в друг град, а не конкретно в София Peace Такъв страх е изпитвал благоевградчанин в Пловдив например.

# 20
  • София
Ние като си оставихме колата в малко селце не сме се страхували изобщо. Пред вратата на роднините, на осветена, асфалтирана улица не сме и помислили, че ще и гепят гумите. Навсякъде има лоши хора. Но съм забелязала, че в София най-много се страхуват като дойдат хората от провинцията.
Отделно това изложение на рокли изобщо не си струва - такъв кич е. Едва ли свястна абитурентка би си купила рокля от там.
Посещавам го, защото моя позната винаги има щанд и ми е лесно да се видим в обедната почивка.

# 21
Не искам да разочаровам авторката на темата, но това изложение е едно льо граганде излагане.

# 22
Аз пък не мисля , че в София бъка от кавалери и любезни хора. Толкова паплач има тук, че не се издържа.

# 23
  • Sofia
Аз пък не мисля , че в София бъка от кавалери и любезни хора. Толкова паплач има тук, че не се издържа.

А откъде ли е дошла...? Whistling

# 24
Благодаря на всички за помощта ☺убедих се че изложението е голям кич 😀

# 25
  • София
Е поне от друг магазин не харесахте ли нещо?

# 26
Е поне от друг магазин не харесахте ли нещо?

ами харесах си в Асеновград 😁

# 27
На ъгълът, от към НДК, на Черни връх и Е. Георгиев, има бутик с интересни рокли. Като минавам, все ми се набива на око.

Общи условия

Активация на акаунт