Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 164 517
  • 995
  •   1
Отговори
# 690
  • Тра-ла-ла
Моят опит да стана от брюнетка - червенокоса претърпя пълно фиаско ooooh! В корените съм естествено светлокестенява, надолу от боядисванията - тъмно кестенява около 4ка. За това в корените сложих Fanola 4.2 с окислител 3%, а по дължината 5.2 с окислител 6%. До сега винаги така съм се правила с кестенявите тонове, за да стои еднакво. Резултатът от днес...някаква страхотна разлика между корена и дължината и като наситеност, и като цвят, и като и оттенък. Да не говорим, че цветът трябваше да е по към лилаво, а сега в корените съм виолетова, по дължината все едно не е хванало и бие ту на виолетово, ту на кестеняво. ooooh!
Скрит текст:
Получи се това:

А трябваше да е това:

# 691
  • София
То изобщо не е хванало Laughing
Но според мен нищо не е загубено. Можеш да пробваш с деколор (безвреден е, няма блондор в него, само малко изсушава косата), но сваля доста успешно тъмни цветове. Като ти гледам дължината на косата, една опаковка може да стигне за две процедури. Ако са успешни, по дължината ще стане нещо средно кестеняво и на него вече по- лесно ще направиш желания цвят.
Ако решиш да пробваш, пиши, за да обясня по- подробно как де ползва за постигане на макс резултат. Едното шишенце понякога не се смесва и става по- добре особено ако не се боядисваш русо след това. И се изчаква няколко дни преди боята.

# 692
Джулая, предлагам ти и аз с Деколор да пробваш. Пролетта свалих черно наслоявано с години с негова помощ. Бях червена известно време. Ако имаш нужда от помощ може да ми пишеш на лично, с радост ще помогна колкото мога. 🤗🤗

# 693
  • София
Джулая, направи си маската с вит. Ц , всичко ще падне, все едно не си се боядисвала!

# 694
  • Тра-ла-ла
Благодаря за предложенията Hug Обаче на мен ми трябва да потъмня корените, а не да изсветля дължината. Това, което е по дължината ми е ОК като тъмнота, стига да има нужния оттенък - лилав. Проблемите винаги са ми били в корените, защото са светло кестеняви и каквото и да сложа - стои прозрачно, по-светло и т.н. Обсъдих с фризьорката ми, че явно трябва да смъкна цвета в корените на 3ка. И да издиря боя, която да предлага лилаво във вариант 3ка и 4ка или 3ка и 5ца.

Искам ето такова лилаво или малко по-тъмно:
Скрит текст:

# 695
  • София
Значи, моето предложение е или тъмна боя, смесена с лилавото.
Или семиперманентна черна, смесена пак с лилава.

Скрит текст:
Номер 9 от това. Ако е светло, смесено с номер 6. Доста са трайни и не е къна, както пише. Ползва си се с боя преспокойно тоест.

# 696
  • Тра-ла-ла
По принцип е добра идея, но на мен ще ми трябва едно тъмно за корените, друго тъмно за дължината + оцветител в лилаво, който да се добавя в тях и усещам, че ще стане едно голямо мазало. По-лесно ми е да намеря точните цветове. Fanola-та, с която ме боядиса днес, има и виолет 2.2. Но не съм сигурна, че марката ме кефи, след като видях какво стана по дължината, т.е. нищо Laughing Сега ровя и гледам каталози. Crazy

# 697
Зарежи тия кучи марки и заложи на сигурното. Majirel и Koleston имат наситени виолетови на нива 3, 4 и 5.
До колкото разбирам ти се целиш в тройките и четворките. Majirel - 3.20, 4.20, 5.20. Koleston - 33/66, 44/66, 55/66.

Скрит текст:

# 698
  • Тра-ла-ла
Благодаря за предложенията  Peace Не бих нарекла повечето марки "кучи", само защото не са масово наложени и/или известни. Точно споменатите Majirel и Koleston ми падат от косата и то кафявите им тонове -4ките и 5ците. Не ми се мисли с червените и виолетовите какво ще стане.

# 699
  • София
Колестон я развалиха с времето. Преди беше страхотна. (Говоря за червените нюанси 6-7)
Тази Фанола също била хубава. Аз съм си набелязала Матрикс, май споменах, хайлифт цветовете, че съм с чисто черна коса под червеното. Laughing

# 700
Точно споменатите Majirel и Koleston ми падат от косата и то кафявите им тонове -4ките и 5ците. Не ми се мисли с червените и виолетовите какво ще стане.
Еее, има разлика от "кафявите им тонове" и червените. Всяка марка се старае повече при червеното, защото е по-капризно. Специално Колестон са с патентована молекула, която е във формата на петоъгълник и така се подреждат в косъма в големи и стабилни структури.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 22:35 от Анонимен

# 701

Скрит текст:
Номер 9 от това. Ако е светло, смесено с номер 6. Доста са трайни и не е къна, както пише. Ползва си се с боя преспокойно тоест.
ти ползваш ли ги тези? доволна ли си ?

# 702
  • София
Ползвам ги, но светло червеното и съм много доволна. Няколко пъти съм ги хвалила в темата и подобните семи- перманентни Laughing
Вече боядисвам дължини на 3-4 месеца, ако не и повече. Корени- на 2, но много бавно ми расте косата де.
Мисълта ми е, че като видя, че е повехнал малко цветът, отгоре мажа от този тип (имам още 1-2 варианта, от които съм доста доволна). Насложени върху вече направен цвят от боя, макар и избледнял, вършат мнго добра работа.

Скрит текст:
И маска съм си направила, понякога под душа си слагам за 7-8 минути да живне малко цветът.
В едно бурканче от крем 500мл съм преместила гарниерските маски, които са по 300мл, и съм смесила с 2 такива тубички (всяка е по 75мл). Едното е червено, другото е рижавото.

# 703
  • Варна
Би ли споделила другите две марки моля 🙂
Аз ползвам Leganza м/у боядисванията, доволна съм,но няма точно моя цвят.

# 704
  • София
Да 🙂
Едното са на Престиж балсамите. Не Леганза, а класическите. Смесвам няколко и става чудно червено, но много цапа ако се допреш с влажна коса на възглавница. Тук сигурно ще ви скандализирам, но си лягам често с влажна коса и по принцип с всичко друго, което ползвам, няма отпечатъци. Не знам как става. Никоя боя/оцветител не ми се разтича и така съм свикнала Laughing

Другото го поръчвам от ибей. Отдавна не съм, впрочем, имах доста запаси. Мисля, че са си все така добри.
 La riche directions. Има ги и в metal heaven, мисля, в София, но излизат по- скъпо и няма набор от цветове.
Подобни са на manic panic, за мен няма особена разлика в издръжливостта, тъй че взимам от тях като по- евтина алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт