ЮЛЧЕ грамчета наддава, рита, шава и на мама радост дава! ТЕМА 3

• 54 019
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • SMOLQN
Момичета аз за спасение от стриите използвам само лосион за тяло който е подхранващ и хидратиращ.
Винаги след баня и когато почуствам кожата си суха!Но наистина си е до кожа, аз за щастие нямах стрии преди,  дано и сега нямам! Rolling Eyes

# 121
Момичета, искам да попитам нещо. При последното изследване на кръв хемоглобина ми беше 110. Следящата ме лекарка каза "Всичко е 6!". Аз обаче си спомням, че при такъв хемоглобин при прядишните бременности ми изписваха сиропче със желязо. Моля споделете, как е хемоглобина при Вас и на тези, на които са предписали желязо, при какви стойности на хемоглобина са го предписали. Какъв препарат Ви предписаха?
Питам, защото тук, в дълбоката провинция, медицината е малко "назаднала". Сега виждам разликата със София по много параметри /при първите две бременности бях в София и има разлика.../и искам да съпоставя практиките.
Предварително благодаря!
Също, някой бил ли е на фетална морфология при доц. Томова?
След няколко дни ще ходя и ми се иска да прочета отзиви.

# 122
  • Враца
Честит празник на всички! Simple Smile

Мояят хемоглобин е 111, но в понеделник съм на преглед и ще пиша какво ми е казала АГ-то. Иначе ендокринолога (бях пуснала и ТСХ и отидох да ми погледн резултата) каза, че кръвта на бременните се разреждала и е нормално да падне стойността, но била добре за сега. Но той не е АГ де, та ще видим в понеделник. Wink

# 123
 Честит Празник, тумбачета!

SueSue, моят последно е бил 121, в граници е и нищо не взимам.

Аз пък така съм се ядосала, няколко пъти ходя до поликлиниката за болничен от ЛКК, все нещо ме отпращат, отлагат, проблеми с компютър, не знам си к'во си. На 23,02 съм си занесла документите, казаха ми на 01,03 да отида да си го взема, на първи ходих два пъти, вчера като отидох си бяха тръгнали предпразнично по-рано. Тази сутрин ми звънят от работата, приключват февруари и за последните два дни аз нямам документ, трябва спешно да го занеса. Гадините сега ще почиват 4 дни и аз изпускам срока, проверих в сайта на НОИ, издаден ми е болничния, има го в електронния регистър, ама файда йок! Така съм се изнервила #2gunfire, в понеделник ще ме видят как изглеждам на метлата, ама 4 дни място няма да си намеря #2gunfire

# 124
Вампирка, и аз съм същата работа, моят болничен е до 27 февруари, а лекарката ми каза да ида чак на 10 да си взема новия, ако пък не бил готов на 15.03, не знам какво да кажа вече, омръзна ми да се ядосвам. Хайде да идва юли да си гушкаме бебчетата и да не мислим за болнични, работа и т.н. 
Моята бебка много мърда тези дни, понякога я усещам застанала от лявата страна на корема ми и все едно се е свила на топка. Като пипна от ляво ми е твърдо, от дясно няма никой  Laughing това се случва най-вече като лежа по гръб.

# 125
На мен хемоглобина и хематокрита ми бяха малко под нормата и ми пуснаха допълнително желязо, тжск и витамин В12. Всичко ми беше в норма и нищо не са ми изписвали.

В крайна сметка си взех олио за предотвратяване на стрии на Хипп.

# 126
  • София - Варна
Uvajenie, колко са ти точно? Помниш ли?

# 127
Uvajenie, колко са ти точно? Помниш ли?

Честит национален празник!
Хемоглобин 112.0 при граници 120-165; Хематокрит 0.336 при граници 0.35-0.49

# 128
  • София - Варна
A желязото, Б12? Защото и моите са в норма, но ми изписаха инжекции Б12. Хемоглобинът ми е 127, хематокритът - 37 или 38. Явно всичко е индивидуално. Желязо 26, и Б12 някъде малко над 210. И ЖСК е в норма, ама не го помня.

# 129
Честит празник Simple Smile

# 130
A желязото, Б12? Защото и моите са в норма, но ми изписаха инжекции Б12. Хемоглобинът ми е 127, хематокритът - 37 или 38. Явно всичко е индивидуално. Желязо 26, и Б12 някъде малко над 210. И ЖСК е в норма, ама не го помня.

Желязо 22.9 от 9.0-30.4; ТЖСК 69.6 от 45-72; витамин В12 242.0 от 138-652

# 131
Момичета, искам да попитам нещо. При последното изследване на кръв хемоглобина ми беше 110. Следящата ме лекарка каза "Всичко е 6!". Аз обаче си спомням, че при такъв хемоглобин при прядишните бременности ми изписваха сиропче със желязо. Моля споделете, как е хемоглобина при Вас и на тези, на които са предписали желязо, при какви стойности на хемоглобина са го предписали. Какъв препарат Ви предписаха?
Питам, защото тук, в дълбоката провинция, медицината е малко "назаднала". Сега виждам разликата със София по много параметри /при първите две бременности бях в София и има разлика.../и искам да съпоставя практиките.
Предварително благодаря!
Също, някой бил ли е на фетална морфология при доц. Томова?
След няколко дни ще ходя и ми се иска да прочета отзиви.

На първите изследвания и моя беше 110, изписаха ми Фероглобин-капсули. На следващите ми изследвания всичко беше вече наред Simple Smile, но като стойност се води ниско 110. Трябва да има допълнителен прием на желязо според мен. Консултирай се с твоя док .

# 132
Здравейте,
Моят хемоглобин е 125. Б12 160 ( при Долна граница 140), желязото беше в норма и въпреки това ми изписаха 4 инжекции по 1000 мл през седмица. Има ли други, на които са изписали инжекции при б12 и хемоглобин в норма.

# 133
  • София - Варна
На мен, писах по-горе.

# 134
  • в града на атомното слънце :)
Моля споделете, как е хемоглобина при Вас и на тези, на които са предписали желязо, при какви стойности на хемоглобина са го предписали. Какъв препарат Ви предписаха?
Моето падна до 107 и започнах Сорбифер. След 2 опаковки - по 2 на ден, се вдигна до 113. Желязото ми е горната граница, ЖСК - над нея, др седм ще ми излязат и останалите и ще видим какво ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт