Косопад - 9 тема

• 145 834
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
на мен това Ему ми докарваше ужасни сърбежи. Отделно косата изглеждаше зле.

# 211
Мисля на своя глава да си купя  Андроген рецепторен  инхибитор като  Спиронолактон да го пия поне 3м и да видя дали няма да намалее косопада ми.

# 212
Момичета, преди да започвате миноксидил, защо не опитате маслени маски с масло от ему  Peace
Твърди се, че повлиява действието на ДХТ върху космените фоликули. При мен даде резултат, какъвто с нищо друго не можах да постигна. Да, не съм спирала маските оттогава насам, но някак по-приемливо ми се вижда цял живот на маслени маски, отколкото цял живот на миноксидил.

От аптека  ли се купува това чудо?
Аз този миноксидил много го хвалех  в началато,но като косата  ми започва  да си капе по старо му се разочаравах.Явно не действа  при всеки,или точно действа само при андрогенен,а моят  не е такъв.Още имам 3 бутилки Регаин,ще ги изпръскам поне да знам,че съм опитала.

# 213
  • София
Аз го поръчах оттук
http://www.ebay.com/itm/100-Pure-Australian-Emu-Oil-500ml-Perfec … nts-/191421270508
Мисля, че доставят и до България.

Циндил - Пиндил, може да имаш някаква непоносимост към него или просто да не е "твоята" грижа. Всеки препарат действа индивидуално - на мен пък прехвалените Анафаз и Неоптид на Дюкре ми усилват косопада (два пъти се пробвах, едно и също)  Crazy
От маслата нямам сърбежи, а косата ми жива, обемна и подредена.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 15:21 от Шапокляк

# 214
Скрит текст:
Момичета, преди да започвате миноксидил, защо не опитате маслени маски с масло от ему  Peace
Твърди се, че повлиява действието на ДХТ върху космените фоликули. При мен даде резултат, какъвто с нищо друго не можах да постигна. Да, не съм спирала маските оттогава насам, но някак по-приемливо ми се вижда цял живот на маслени маски, отколкото цял живот на миноксидил.

От аптека  ли се купува това чудо?
Аз този миноксидил много го хвалех  в началато,но като косата  ми започва  да си капе по старо му се разочаравах.Явно не действа  при всеки,или точно действа само при андрогенен,а моят  не е такъв.Още имам 3 бутилки Регаин,ще ги изпръскам поне да знам,че съм опитала.

ОТ ТУК    http://www.emuoilbg.com/scalp    или http://www.ostrichfun.com/shtrausova_mas

# 215
  • София
Продуктите, които на мен ми понасят се броят на пръстите на едната ми ръка Confused няма универсален продукт, така е.

# 216
Това получих днес и започвам да го пия, да видим какво ще се получи с косата ми. Отделно от това се подстригах късо и да му се не види, по пет косъма на ден падат, а не като преди по 500! Shocked

# 217
Здравейте, досега не съм писала тук. Аз също имам проблем с оредяването на косата. Бях един път на дерматолог по този повод, но нищо съществено не ми каза. Предполагам, че при мен основната причина е хормонална, вече съм на такава възраст, но след изживян стрес направо ми беше зейнала дупка над челото. Опитах да се самолекувам със серума на Кройтерхоф, мисля че нямах особен успех. Дори една вечер се съдрах от рев като докато мажех серума ръката ми се напълни с коса. Следващото, което реших да опитам бяха витамините Приорин. На тях пише, че минимум 3 месеца се пият, за да има ефект, но при мен още в първите няколко дни усетих подобрение. Мисля, че доста се позапълни плешивото място и сега се усещам по-добре. Другото което пробвах е серумът Сериоксил на Лореал. Много ми е интересно някой ползвал ли го е и какви са впечатленията му от него. Може би част от резултатите, които отдавам на Приорина са резултат и от този серум, но не мога да се ориентирам. Когато го купих от Златна рибка ме предупредиха, че не бива да се пропуска и едно третиране, за да бъде ефективен, ефекта също се вижда след три месеца. Само че, когато отидох да си купя втора опаковка се оказа, че го нямат в момента. Да не говоря, че не бяха никак любезни, изобщо не ме ориентираха да го търся в други техни магазини и т. н. Повече не бих си купувала нищо от тях (конкретно от магазина на Витошка). Сега съм си купила една опаковка , но искам да събера поне 2, за да започна наново тримесечния курс. Също искам да запитам дали някой е купувал този серум от Ензо - там е с 25 лв. по-евтин отколкото в Златна рибка, но се притеснявам дали е оригинален

# 218
С право се притесняваш за Енцо - на Лореал точно съм попадала категорично на менте.

# 219
Аз нищо не съм купувала от Енцо (въобще избягвам онлайн покупките, но това е друга тема). Но когато споделих пред мои познати колко съм щастлива, че съм открила толкова по-евтин вариант на серума, те ме предупредиха, че Енцо е прочут с ментетата си. Само че не мислех, че и на такива продукти правят ментета. Предполагах, че са главно при скъпите парфюми (то и серума май не  е много по-евтин от парфюм)

# 220
Аз нищо не съм купувала от Енцо (въобще избягвам онлайн покупките, но това е друга тема). Но когато споделих пред мои познати колко съм щастлива, че съм открила толкова по-евтин вариант на серума, те ме предупредиха, че Енцо е прочут с ментетата си. Само че не мислех, че и на такива продукти правят ментета. Предполагах, че са главно при скъпите парфюми (то и серума май не  е много по-евтин от парфюм)
Извън  темата,но съм поръчвала от там парфюми и бях  доволна.Сравних с оригинал закупен от Търговски център в Атина и имаше разлика само в  производството.
Последният  поръчан  за моя мъж беше менте,странен баркод имаше..Сега само от Венера. Иначе май козметика се поръчва от Златна Рибка.Има доста  неща за косопад  там и мисля да пробвам с някоя  серия.

# 221
Аз оттам пробвах със Сериоксила на Лореал. Но явно не зареждат редовно. Сега си го взех от една фризьорка, която зарежда всичко на Лореал директно от фирмата. Но нямам още впечатления от серията. Искам също да попитам дали според вас има значение, че ползвам само серума. Според фризьорката било безмислено без шампоана и балсама

# 222
Момичета, а изследвали ли сте си желязото, и по-точно феритина, ниските му стойности също причиняват косопад  Peace
http://www.medicine.bg/novini/kakvo-prichinyava-padaneto-na-kosata-pri-jenite

И една статия за Хашимото и косопада:
http://thyroidpharmacist.com/articles/hair-loss-and-thyroid

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 10:00 от Lemy

# 223
Moмичета, има ли някой със случай като моя:
И при мен е така. Моята коса също е дълга и къдрава и знаеш какво изпитание е разресването дори и с балсам. Колкото обаче и да дърпам и скубя, зимата не пада почти нищо. Преди години имах сезонен косопад - пролет и есен, сега се е "преориентирал" само в летните месеци. Аз не му обръщам особено внимание. Гледам да поддържам косата си добре хидратирана, защото от слънцето и жегата става много суха и си правя маски с рициново масло. Понякога втривам морска или английска сол, но тя допълнително изсушава. Въпреки, че напоследък /отдавам го на годините и хормоналните промени, свързани с тях/ косата ми започна да се омазнява повече.

# 224
  • SF
Моля те, сподели как я хидратираш. Моята е къдрава, суха, чак скърца. Мога да не я мия 10 дни. Не се омазнява (само бретона от кремове и масла).

Общи условия

Активация на акаунт