Косопад - 9 тема

• 144 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Моята коса е същата като твоята, Esmee. Правя напоследък маски с жълтък, сметана или кисело мляко, и добавям масла, и мед. Косата ми се чувства значително по-добре. Ползвам и този шампоан, и балсам, както и този крем без отмиване. Има и други продукти от серията за къдрава коса.

# 226
Аз използвам кокосово и рициново масло, като ги редувам през седмица и после една седмица почивка. Кокосовото масло хидратира по-добре, но аз съм фен на рициновото. Измиването му е истинско изпитание, но после косата е плътна, жива, блестяща. От около два месеца използвам шампоан, балсам и пяна на Балеа за къдрава коса /оранжевата серия/. Не ми прави най-перфектните къдрици /не съм го и очаквала на тази цена/, но пък косата ми остава някак по-витална до следващото миене. Не се заплита и сплъстява, което пък води до по-малко паднали коси при къпане.

# 227
Имам  постоянен косопад от няколко години, а също и много чувствителен скалп и искам да отида на добър специалист за преглед в София. Моля, препоръчайте ми добър специалист!

# 228
Аз оттам пробвах със Сериоксила на Лореал. Но явно не зареждат редовно. Сега си го взех от една фризьорка, която зарежда всичко на Лореал директно от фирмата. Но нямам още впечатления от серията. Искам също да попитам дали според вас има значение, че ползвам само серума. Според фризьорката било безмислено без шампоана и балсама

чак безсмислено не е, но продуктите от една серия най-често се правят така, че да усилват действието си
поръчвала съм сериоксил от енцо /но шампоан/, не е менте

приключих една опаковка от това:

Скрит текст:

но пия разни добавки /не специално за коса/ и правя маслени маски доста често, за това не знам кое точно повлия на косопада ми  Thinking

# 229
Как нанасяте рициновото масло върху косата? То е много гъсто и лепкаво, всеки път като пробвам е огромно изпитание. Поради структурата му не мога да го нанеса равномерно по косата и се скубя защото е лепкаво.  newsm78 Купувала съм си рициново масло от аптеката някакво малко бяло шишенце за около 70 ст.  Да не би за косата да има друг вид?

Някой знае ли надежден онлайн сайт за професионални продукти за коса, по-специално професионални бои, защото току що прочетох, че от Енцо били ментета.  Shocked

# 230
Zlatnaribka за сайта, за рицина го смесваш с друго масло, зехтинче или бадем примерно  Wink

# 231
Рициновото масло го използвам за маска заедно с масло от пшеничен зародиш, мед, ракия и жълтък. На мен лично много добре ми беше подействала тази маска на косопада.

# 232
Рициновото масло си е точно това от аптеките - гъсто, тежко и лепкаво. Аз не го смесвам с нищо. Малко го затоплям на водна баня в чашка. Топя си пръстите на ръцете и мажа скалпа - все едно използваш крем. После си изтривам ръцете по дължината на косата и това е. /ноктите и кожата на ръцете също стават много хубави/ Най добър ефект има, ако се разбие с жълтък на майонеза, така по лесно се отмива след това. Аз обаче имам непоносимост към миризмата на суров жълтък и ме преследва дори и след следващото миене.

# 233
Искам да ви напиша за един продукт на който попаднах случайно, но останах много доволна. Това е продукт на Шварцкопф Глисс - хиалурон филър за коса - http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glisskur/bg/bg/home/products-sol … filler-serum.html. Не лекува косопада разбира се, но наистина уплътнява косата мигновено след нанасяне, дори я повдига и в корените, прави я лесна за разресване и лъскава. Изобщо - доволна съм

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 23:36 от Poni69

# 234
Здравейте! Simple Smile

Стимулант за коса на Икаров- наистина има ефект. Поне при мен Simple Smile
За подхранване кожата на главата и стимулиране корените на косата. Нормалната подхранена и овлажнена кожа и стимулираните корени осигуряват растежа на здрава коса с гъвкав, здрав и блестящ, нормално дебел косъм. Директно от флакона се капва в корените на косата или пък върху пръстите и маслото с лек масаж се втрива в кожата. Отмиването става лесно с обичайното количество шампоан. Няма остатъчно омазняване. В базовото бадемово масло са разтворени 4 етерични масла - от розмарин, лавандула, бергамот и иланг-иланг и 4 билкови екстракта - от розмарин, коприва, бял равнец и латинка. Стимулантът е подходящ за всички видове коса.
Съвместим е с лекарствени и билкови средства, предназначени за коса.

# 235
Здравейте, момичета!
Докато чакам да ида на поредния лекар, вчера на своя глава /прочитайки във форума/ отидох да си изследвам желязо и феритин.
Резултатите са следните:
Желязо - 24.2 /реф. ст. 5.8 - 34.5/
Феритин - 24.56 /реф. ст. 13-150/

Според вас това нормално ли е? Мисля, че този феритин е нисък. Четох, че това били запасите на желязо в тялото и бил най-точния показател. Косата ми не спира да капе.
Някакви мнения?

# 236
  • Бургас
Преди време писах за косопада, който ме напада през 6-те топли месеца от годината, всеки път събирам шепи коса, а след миене са поне 200, без да преувеличавам /за сметка на това, през останалите 6 мес, докато е студено, не пада нищо, най-много 2-3 косъма след баня, буквално/. Имах коса под кръста, отрязох 20см от нея, пак капе, но доста по-малко  Mr. Green Пък и от години не се бях виждала с коса под рамото. Както и да е, исках само да споделя, че подстригването подпомага мнооого леко решаването на проблема, но не е решение. Продължавам да търся отговор на въпроса защо така се получава при мен, вече за не знам коя година подред ...

# 237
Някой доволен ли е от тоник Билка против косопад? Аз сега се пръскам с него, но нещо не ми вдъхва доверие за добър ефект, все пак е само 3,4лв...Но пък е с билки?  newsm78 Също и капсули Цинк+Биотин на Абофарма? Забелязах, че съдържат палмово олио и се стреснах, че съм се тъпкала с тях, както знаете вече откриха, че е много вредно за организма, но пък ми се струва, че подсилват косата...или се заблуждавам, незнам. Вие нещо да кажете по въпроса?  newsm78

# 238
Лосионът на "Билка" е хубав, но зависи с каква цел ще го използваш. За поддържане на здравия и хубав вид на косата е чудесен. За спиране на косопада мисля, че е доста слаб. Може би като допълнително помощно средство. Цинк и биотин на "Абофарма" е единствената добавка, която ползвам периодично и съм доволна. Ефектът се забелязва по-бързо при ноктите на ръцете.

# 239
Искам да ви напиша за един продукт на който попаднах случайно, но останах много доволна. Това е продукт на Шварцкопф Глисс - хиалурон филър за коса - http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glisskur/bg/bg/home/products-sol … filler-serum.html. Не лекува косопада разбира се, но наистина уплътнява косата мигновено след нанасяне, дори я повдига и в корените, прави я лесна за разресване и лъскава. Изобщо - доволна съм
Заинтригува ме Simple Smile Би ли разказала повече? Как го ползваш - на влажна коса и сушиш със сешоар в корените, за обем или?
Мн ми е странен този продукт, по описание пише, че в корените дава обем, а ако се нанесе в краищата омекотява и улеснява сресването, 2 обикновено противоположни неща Crazy
На първо четене не намерих мн ревюта в нета, мерси ако споделиш още от личен опит + каква ти е косата (суха, гъста, боядисвана и т.н.) bouquet

Общи условия

Активация на акаунт