Косопад - 9 тема

• 144 409
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Класи , какво ползваш за косопада?
Вече отдавна нищо специално не правя, само пия вит Б комплекс на НАУ и биотин, ама никакви хапчета не помагат, ако не се храниш добре. Аз не се храня здравословно, месо ядях от дъжд на вятър, прясното мляко общо за година се събира по-малко от 1 литър, но вече реших да започна да ям месо всеки ден. Май не е полезно в дългосрочен план всекидневното ядене на месо, затова ще поразредя консумацията след няколко седмици. Мисля че съм на правилния път, вчера като си мих косата доста по-малко косми ми паднаха, обикновено събирам шепи, както си личи от снимката. Ама да не избързвам с изводите

# 256
Снимките на Лет-ит-шайн не мога да ги видя, но на Класи е станала много добре след подстрижката.
И въобще съм на мнение, че е по-добре малко по-къса и по-здрава и хубава на вид, отколкото дълга, изтощена и проскубана.
Класи, не съжалявай. Така изглежда много добре. Simple Smile

# 257
Класи , какво ползваш за косопада?
Вече отдавна нищо специално не правя, само пия вит Б комплекс на НАУ и биотин, ама никакви хапчета не помагат, ако не се храниш добре. Аз не се храня здравословно, месо ядях от дъжд на вятър, прясното мляко общо за година се събира по-малко от 1 литър, но вече реших да започна да ям месо всеки ден. Май не е полезно в дългосрочен план всекидневното ядене на месо, затова ще поразредя консумацията след няколко седмици. Мисля че съм на правилния път, вчера като си мих косата доста по-малко косми ми паднаха, обикновено събирам шепи, както си личи от снимката. Ама да не избързвам с изводите

Вземи си макси хеър добавки или ампули за косопад на виши или денсифик на керастаз може да са скъпи но спират от 1вата ампула косопада  , относно месото аз ям много месо но пак си пада , важен е баланса във хронителните вещества

# 258
  • София
Classie, ако не си се изследвала вече за анемия, пусни една ПКК и серумно желязо. Заради неяденето на месо го казвам.

# 259
let_it_shine, ти ползвала ли си Денсифик ампули? Какъв ефект имаше? Те не са противокосопадни, а за сгъстяване на косата.

# 260
Classie, ако не си се изследвала вече за анемия, пусни една ПКК и серумно желязо. Заради неяденето на месо го казвам.
Правила съм такива изследвания, имам нормален хемоглобин, високо желязо и нисък феритин. Някъде из  темите писах, че последните 2 резултата били невъзможни според хематолога, но въпреки това тя ми каза, че нямам анемия. Явно за анемия се гледа цялата картинка - пкк, натривка върху стъкло и т.н., не само ХГ, Ф и желязо (както си мислех преди).
Видях тука някой да си поства снимки на косата и реших и аз да направя така - като видях че приличам на проскубана вещица - веднага беж към фризьорката! Знаех че косата ми е изтъняла, ма чак пък толкоз... направо се ужасих!

# 261
Взех ги точно заради косопада и освен че ми спряха от 1вата ампула косопада в последствие започна по - бърз ростеж  косата

# 262
  • Street of Dreams
А какво става, като се спрат тези ампули?

# 263
като видях че приличам на проскубана вещица - веднага беж към фризьорката! Знаех че косата ми е изтъняла, ма чак пък толкоз... направо се ужасих!
Да, доста е изтъняла косата ти на снимката преди подстрижката  Peace И аз по снимки контролирам моята  Laughing
На втората снимка обаче е екстра и дано така се задържи и занапред  Hug
И според мен не е от значение всекидневното ядене на месо, важен е балансът в хранителните навици - да има от всичко в премерени количества  Wink

# 264
let_it_shineр благодаря  Peace А нова коса имаш ли от ампулите или само по-бързо расте?

# 265
Бях малко от непостоянните относно тези ампули слагах ги през ден-два - 2 месеца , бих казала че повече ми беше сгъстяването и спирането на косопада , отколкото бързия растеж( и той си го имаше , но не е този ,който аз исках) , но и аз не мога да преценя защото не следях преди с колко ми растеше косата и колко по време на ампулата . След спирането и косопада не се подновява или ако пада , не е толкова фрапиращо , не знам може и да е до месеци периода на косопад само ( не съм запозната ) - знам ,че много ми пада наесен и през пролетта . Ползвах ги от март някъде до май месец. Имам снимки в този период от преди и след . Споделям за да се прецени дали е дръпнала наистина или си е нормалния растеж . За съжаление нямам от май месец снимка , а имам една скорошна от преди 2 седмици.

Март

Сега

Бих казала ,че от ампулите на виши ми растеше по бързо косата , но след спирането им пак си се възобноваше косопада , иначе и от тех се сгъстява много косата , но е временен ефект.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 08:08 от let_it_shine

# 266
Благодаря  Peace Имаш красива коса, изглежда наистина сгъстена. този ефект само от Денсифик ампулите ли е?

# 267
Благодаря ☺ . Иначе да , за гъстота само тях ползвах, от 1 седмица си правя маски с масла за растеж , пък ефекта ще го видя по- натам.

# 268
Здравейте!
Имам огромен проблем с косопада от около половин година. Но не си обърнах внимание на време, все си мислех,че е от времето,от червената боя, от стрес, от отслабването, промяната в хранителния режим, но от два месеца започнаха да падат шепи коса.  Имам оголени места около пътя,просто положението става трагично. Единтсвеното,което ме спасява да не ходя изцяло без коса е,че беше изключително гъста и дълга... е преди седмица я отрязах. И си поревах обилно..
Ходих при дерматолог, попринцип имам  изявена инсулинова резистентност, каза ми,че е андрогенен. Със сигурност бил такъв - на фона на предичните ми изследвания, но все пак края на месеца ще си пусна изследвания за тестостерон.
Та ми изписаха регаин за жени и прегаин шампоан. Лекарката ми каза,че ги няма в България, да си и взема от Гърция или Турция. Вие от къде си купувате и има ли "легален" сайт за поръчки,а не да ми пристигне някакъв боклук.
Сега пия  - цистифан биорга, мажа се вечер с апликорт и се моля да спре.
Моля Ви,ако някоя от вас е позлвала регаин нека сподели расте ли нова коса,защото да ходя така цял живот няма да го понеса просто.
 Cry

# 269
Здравей, pifiella!
Интересно ми е на база на какво ти казаха, че косопадът ти е андрогенен? Какви изследвания си правила до сега?

Общи условия

Активация на акаунт