Косопад - 9 тема

• 144 428
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Имам огромен проблем с косопада от около половин година. Но не си обърнах внимание на време, все си мислех,че е от времето,от червената боя, от стрес, от отслабването, промяната в хранителния режим, но от два месеца започнаха да падат шепи коса.  Имам оголени места около пътя,просто положението става трагично. Единтсвеното,което ме спасява да не ходя изцяло без коса е,че беше изключително гъста и дълга... е преди седмица я отрязах. И си поревах обилно..
Ходих при дерматолог, попринцип имам  изявена инсулинова резистентност, каза ми,че е андрогенен. Със сигурност бил такъв - на фона на предичните ми изследвания, но все пак края на месеца ще си пусна изследвания за тестостерон.
Та ми изписаха регаин за жени и прегаин шампоан. Лекарката ми каза,че ги няма в България, да си и взема от Гърция или Турция. Вие от къде си купувате и има ли "легален" сайт за поръчки,а не да ми пристигне някакъв боклук.
Сега пия  - цистифан биорга, мажа се вечер с апликорт и се моля да спре.
Моля Ви,ако някоя от вас е позлвала регаин нека сподели расте ли нова коса,защото да ходя така цял живот няма да го понеса просто.
 Cry

регаин има по аптеките в софия, ползвала съм, не е вълшебен - спира и след като спреш да го накапваш - отново тръгва косопада

# 271
Да се отчета. Ползвала съм капсули и шампоан Pilexil, също и капсули Приорин. Шампоан против косопад на Клоран. Ефект май нямаше, иначе щях да съм забелязала. Simple Smile

# 272
  • Велико Търново
Някой ползвал ли е ш-н Алпецин в комбинация с тоника? Консултантките в аптеката казаха добри думи за двата продукта, още им се чудя... Thinking

# 273
Мина около месец откакто ползвам маските , наскоро добавих и кокосовото масло и аргановото масло . Снощи спах само с намазани дължини от глицерин , арганово и кокосово масло , а на сутринта постоях час със синапеното масло.
Мога да обобщя ,че в крайна сметка косата не ми расте бързо от маските , притеснява ме даже ,че пак си пада доста .. не знам това все си мисля ,че не е нормално ( може би ще спра да слагам в корените , а само по дължината )  Tired . По дължината забелязвам я по-обемна, някак по-живичка , краищата сякаш се запечатаха защото имаше доста цъфнали ,по-лесно се разресва, но за корените няма ефект . Ще си почвам скоро пак ампулите преди да ме налегне сезонния косопад.
По  горе е снимката преди да започна с маските , а сега поствам една от днес - 1 месец след тях

# 274
О как си мечтая за такава гъстота.. Praynig
Аз поръчах пак омега 3 на Now и витамини, този път на Биотек, някакви комплексни, дано има подобрение поне малко.

# 275
  • СОФИЯ
Някой ползвал ли е ш-н Алпецин в комбинация с тоника? Консултантките в аптеката казаха добри думи за двата продукта, още им се чудя... Thinking
Ползвах Алпецин - шампоан и тоник преди известно време, имаше ефект и споделих тук - косопадът ми намаля, но не изчезна напълно..След това се отказах от всякакви терапии и към момента имам косопад, но вече си мисля, че е в рамките на нормалното и не му обръщам внимание.

# 276
  • Велико Търново
Благодаря за отговора bouquet

# 277
http://blog.selenaprofessional.com/2016/01/25/%D0%B1%D0%BE%D1%82 … 0%B2%D0%B5%D1%80/

Купих си тази серия, малко ми досвидя, че е скъпичка, но засега ми се струва, че доста ми намаля косопада. И като цяло ми изглежда много по-добре косата.

# 278
let_it_shine, от ампулите Денсифик цяла ли слага или по половин? Цяла ми идва скъпо, ако и следващия месец трябва да купувам нова кутия.
Когато съм слагала масла, категорично и пада повече коса и в период, в който крепя косопад или доскоро съм крепила, не бих слагала.

# 279
Разделям я на половина , някой път и 1 /3 ми стига

# 280
Благодаря  Peace
Аз си ги купих вече и ги започнах, наистина с тях съвсем намалява косопада, макар че не са против косопад.

Аз в пристъп на паника, купих хаотично всичко, което се предлага на пазара. Ампулите и шапоана на Виши, на Дюкре двата лосиона. Ревалид.
Сега категорично мога да кажа, че косата ми се оправи и то много бързо от този шампоан:
http://www.dslaboratories.com/revita/

Комбинирах с Приорин (също са много добри, но без шампоана съм сигурна, че нямаше да имам този резултат). Ползвам и ампулите против косопад на Керастас, но на няколко пъти оставах само с по едно от трите неща.
Сега съм само с шампоана и съм сигурна, че ефекта дойде от него. С всяко следващо ползване ми пада все по-малко коса и се стига до това да ми пада по-малко, отколкото, когато нямам косопад.

Грешката ми беше, че се оправих, косата ми придоби по-добър вид даже отпреди и веднага се боядисах. Макар и с безамонячна боя,  започна да пада по същия начин. И докато закрепя и се усетя, че ефекта е основно от шампоана, не от апулите на Керастас или Приорина, мина месец и половина пак.
Почти съм сигурна, че ог Геритамин ми порастнаха и нови косички. Мисля пак да го започна.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 15:15 от marigold_

# 281
  • Пловдив
Някой да е пробвал с отвара на полски хвощ...четох,че мн.помага обливане на косата след измиване.

# 282
marigold как ти се отразиха ампулите на Виши?

# 283
Преди, когато усетех косопад - сед раждането или сезонен, веднага спираше с ампулите на Виши. Купувала съм ги и на на майка ми и тя казваше, че вендага се оправя.
Години наред си ги ползвах и знаех, че се оправям много бързо и забравям са проблема. Сега ефектът беше 0, само си дадох парите за тях, изгубип си времето. И после в пристъп на паника изкупих какво ли още не.
Сигурна съм, че бяха добър продукт, който развалиха с времето.
Една приятелка също каза, че е нямало никакъв ефект и при нея. Повече не бих ги купила.

# 284
let_it_shine, от ампулите Денсифик цяла ли слага или по половин? Цяла ми идва скъпо, ако и следващия месец трябва да купувам нова кутия.
Когато съм слагала масла, категорично и пада повече коса и в период, в който крепя косопад или доскоро съм крепила, не бих слагала.
А как пада косата? При миене, веднага след маската, или по принцип се засилва косопада /дори и при ежедневно падналите коси/?

Общи условия

Активация на акаунт