Косопад - 9 тема

• 144 537
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте! А може ли име на конския шампоан?

# 46
  • Някъде по Дунава
Здравейте! След прилежно изчитане на предишните теми и дълго ровене в онлайн магазините се чудех какво да си взема за косопада и направих тази комбинация (само да вметна че имам косопад от средата на януари и се появи вследствие на престой в болница, операция, упойки, лекарства) от не толкова скъпи продукти - шампоан за фоликули Напура S 00, шапмоан с/у косопад Лореал, ампмули с/у косопад на Алфапарф, лосион на Фитовал; таблетки - масло от вечерна иглика, селен, боитон и цинк на Абофарма. Предми миене мажа с масло от гроздови семки, след това шампоана на Напура за корените, за дължините Лореал, редувам различни маски накрая. Правих и втриване на морска сол, но не видях ефект от това. Като цяло комбинацията, която съм си избрала, е малко успешна, защото само едва забележимо ми намаля косопада. Когато ми свършат продуктите, ще купя нещо друго, но още се чудя какво.

# 47
  • София
Не знам дали от сезона или от добавките, но ограничих косопада до нормални граници. Два месеца ми се наложи да приемам повишено количество калций и вит Д по други причини, а страничния ефект беше сгъстяване и бърз растеж на косата. Доволна съм Simple Smile

# 48
# 49
Моят косопад спря когато започнах да приемам Ферофолгама, ниското ниво на желязо и хемоглобин явно бе причината за косопада.Сега косата, която капе е в нормални граници.Решила съм и хормони за щитовидната да изследвам.

# 50
Здравейте на всички Simple Smile  Нова съм във форума.Ще се радвам да получа съвети относно моя косопад или аз да съм полезна.
Всичко тръгна т 2008.За един ден косата започна да ми капе.Ходих при какви ли не лекари,пих ужасно много лекарства ,но без резултат.Имах огромна и буйна коса,а от нея остана една пета има няма.Имам и други оплаквания,но никой нищо не открива.През 2013 родих и мъките започнаха отново Стигнах до там,че първата ми мисъл при ставане е за косата.Цял ден това мисля,плача и тъжа.Използвам регаин от 6 месеца и само в началото имаше ефект.Вече косата си капе по старо му.пих и антидепресанти,но уви  не помагат.Явно има някакъв проблем,който трудно ще се открие.Завишени антитела ТАТ и Мат много леко,АНА също леко завишени,но според док.те не са предпоставка за окапването.Моля ви за съвети съм какви доктори да се обърна.Ходила съм на невролог,ревматолог ,ендокринолог ,кардиолог  и гинеколог.Според дерматоложката има проблем,но и тя не може да ми каже къде другаде да отида.Какви изследвания за пусна още ?Ясно е ,че докторите няма за открият проблема,докато аз не го намеря Sad

# 51
Edelvais123 A защо дерматоложката не ти е пуснала изследвания?

# 52
Моят косопад спря когато започнах да приемам Ферофолгама, ниското ниво на желязо и хемоглобин явно бе причината за косопада.Сега косата, която капе е в нормални граници.Решила съм и хормони за щитовидната да изследвам.

И при мен косопада е бил от анемия.Жалко, че не си обръщах внимание с години ... косата ми остана наполовина. Ферофалгама ми се отрази много добре. Косопада намаля и косата започна да расте по-бързо.

# 53
В момента ползвам ампули на Напура за разтеж , при тях ми намаля косопада , но в сравнение със денсифик са  по- слаби като ефект.

# 54
Пускали  са ми женски и мъжки хормони,ДХЕА май беше.
Желязо,цинк,калций,натрий,форсфор,мед,фолиева киселина и не помня още какво съм пускала на своя глава,а и много може да не съм,защото никой не ме е съветвал.На дерматолог  ходих последно в Клиниса София в Дървеница .Жената реши да ме праща при нейна позната трихолог и май и там ще отида.Такава безизходица съм ,че и депресия си докарвам малко  по малко Sad

# 55
Пускали  са ми женски и мъжки хормони,ДХЕА май беше.
Желязо,цинк,калций,натрий,форсфор,мед,фолиева киселина и не помня още какво съм пускала на своя глава,а и много може да не съм,защото никой не ме е съветвал.На дерматолог  ходих последно в Клиниса София в Дървеница .Жената реши да ме праща при нейна позната трихолог и май и там ще отида.Такава безизходица съм ,че и депресия си докарвам малко  по малко Sad
Ох, колко добре те разбирам...И аз се боря от години, уж всичко ми е наред, а косата ми все по-рядка става, прозира ми цялото теме вече. И аз ставам и лягам с тази мисъл. От всичко изброено при теб - май само зъбите не си проверила? Ако не си - иди и на пълен стоматологичен преглед, зъби, венци и т.н. От всяка тлееща инфекция в организма може да е. Успех! Стискам палци да откриеш проблема и да го пребориш! Hug

# 56
Ставам и лягам с тази мисъл.7ма година се мъча. Зъбите също съм гледала.Панорамната снимка нищо не показва.Лошото е,че че често  се развалят.Имам пломби  и под тях постоянно кариеси.Имам и една метало-керамики и на моменти мисля,че тя е виновна за състоянието ми.Поставих я и косопада започна след 6 месеца някъде. Ако я махна обаче ще остана без важните  предни зъби,а за момента няма как да дам 2000лв за чиста керамика.Над нея венците са в окаяно състояние.Явно съм  алергична,но и това е мое гадание ,макар че и док така смята.Венеците над керамиката се оголва,но и баба ми е с парадонтоза от малка и не е имала никога косопад. Просто полудявам на тази тема вече.Нищо не помага.Нищо не ме съветват другите лекари и накрая и психиатъра няма да ми помогне.Затова реших да пиша тук.Може да има жени с други проблеми ,та да получа инфо къде още да "ровя ". Вчера ми каза една жена,че нейна позната е имала страшен косопад и се оказало след много търсене проблем с червата и стомаха. Само там не знам как може да се открие проблема.  Sad   

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 22:13 от Edelvais123

# 57
  • София
Може да питаш в темата за Хашимото какви изследвания се правят,за да се види има ли проблем с някоя чревна бактерия /която пък да е в основата на автоимунно заболяване/- там наскоро се обсъждаше това.

# 58
Ставам и лягам с тази мисъл.7ма година се мъча. Зъбите също съм гледала.Панорамната снимка нищо не показва.Лошото е,че че често  се развалят.Имам пломби  и под тях постоянно кариеси.Имам и една метало-керамики и на моменти мисля,че тя е виновна за състоянието ми.Поставих я и косопада започна след 6 месеца някъде. Ако я махна обаче ще остана без важните  предни зъби,а за момента няма как да дам 2000лв за чиста керамика.Над нея венците са в окаяно състояние.Явно съм  алергична,но и това е мое гадание ,макар че и док така смята.Венеците над керамиката се оголва,но и баба ми е с парадонтоза от малка и не е имала никога косопад. Просто полудявам на тази тема вече.Нищо не помага.Нищо не ме съветват другите лекари и накрая и психиатъра няма да ми помогне.Затова реших да пиша тук.Може да има жени с други проблеми ,та да получа инфо къде още да "ровя ". Вчера ми каза една жена,че нейна позната е имала страшен косопад и се оказало след много търсене проблем с червата и стомаха. Само там не знам как може да се открие проблема.  Sad    Имам си аз теория по въпроса, всико съм изчела, всичко съм опитала, но нищо не помага...и това, че си мисля, че знам къде ни е проблемът (поне на повечето от нас) за момента с нищо не помага, защото не мога да намеря решение...

# 59
Ставам и лягам с тази мисъл.7ма година се мъча. Зъбите също съм гледала.Панорамната снимка нищо не показва.Лошото е,че че често  се развалят.Имам пломби  и под тях постоянно кариеси.Имам и една метало-керамики и на моменти мисля,че тя е виновна за състоянието ми.Поставих я и косопада започна след 6 месеца някъде. Ако я махна обаче ще остана без важните  предни зъби,а за момента няма как да дам 2000лв за чиста керамика.Над нея венците са в окаяно състояние.Явно съм  алергична,но и това е мое гадание ,макар че и док така смята.Венеците над керамиката се оголва,но и баба ми е с парадонтоза от малка и не е имала никога косопад. Просто полудявам на тази тема вече.Нищо не помага.Нищо не ме съветват другите лекари и накрая и психиатъра няма да ми помогне.Затова реших да пиша тук.Може да има жени с други проблеми ,та да получа инфо къде още да "ровя ". Вчера ми каза една жена,че нейна позната е имала страшен косопад и се оказало след много търсене проблем с червата и стомаха. Само там не знам как може да се открие проблема.  Sad    Имам си аз теория по въпроса, всико съм изчела, всичко съм опитала, но нищо не помага...и това, че си мисля, че знам къде ни е проблемът (поне на повечето от нас) за момента с нищо не помага, защото не мога да намеря решение...
Каква е твоята теория?

Общи условия

Активация на акаунт