Косопад - 9 тема

• 144 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Четох, че лавандуловото масло помага за косопад, както и за куп др неща. Някой ползвал ли го е, ако да и шампоана ли разтваряте няколко капки или по някакъв друг начин? newsm78

# 61
Здравейте! Четох, че лавандуловото масло помага за косопад, както и за куп др неща. Някой ползвал ли го е, ако да и шампоана ли разтваряте няколко капки или по някакъв друг начин? newsm78
Здравей!
Свекървата все ми правеше едни шампоани с аспирин,билки и бля бля,но нищо не помага при мен,защото косопада е силен и постоянен. Може би за сезонен косопад биха действали такива мазила,но при сериозен проблем се съмнявам.
При мен лек ефект има Регаин  5% миноксидил.Поръчвам си го от Гърция.Там е 20евро,а тук  90лв и има само 2% ,което е слабо.Тук 5% го отричат за жени,но на това,което аз ползвам  пише "за жени и мъже". Най-голям ефект има при андрогенен косопад(ако има такива жени тук нека опитат).Понеже при мен явно причината  е друга няма кой знае какъв ефект,но пак е нещо.Падат по 100тина косъма,а преди месец и половина над 500. Иска се постоянно пръскане по 2 пъти  на ден.Стига за месец+.
Преди 6г го ползвах 3 месеца и уж нямаше ефект за самия  косопад,но пък като го спрях след месец имах много нови косъмчета около челото,слепоочието и по ушите 😂 Тогава го спрях ,защото  самият косопад не спря,но сега се заех сериозно.Докога ще действа  не знам.Като ми свикне организма кой знае какво ще се случи :/ Има странички реакции при мен- болки в мускулите,които по принцип си имам,а сега са страшни.Цял ден седя и лежа...Но ще го ползвам още пове 2 месеца и после почивкар

# 62
Здравейте, при мен проблема се оказа хормонален, и започвам от днес да пия едни хомеопатични/боаронски/ зърна за намаляване на тестостерона, понеже другата ми опция са противозачатъчните, които съм адски против да пия!
междувременно си взех и някакви витамини за бременни  Mr. Green , че са по- богатички та и с DHA даже. Продължавам си с хининовата вода, но нея си я ползвам от доста време и наистина действа при мен, растежи имам, но косопада не спира, особено по време на цикъл е ужас.. ох дано да има подобрение стискайте палци иначе ща неща ще пия ганди хормони

# 63
  • Street of Dreams
При мен мъжкият Ригейн имаше безспорен ефект. Поникна ми нова коса и не ми падаше косъм, но имаше и силен страничен ефект окосмяване по цялото тяло. Преди 3 месеца го спрях, понеже минах на друго лечение и сега косопад се върна с пълна сила - ще има припаднали, ако кача снимка на ваната тази сутрин. С нея отидох пак при лекарите. Казват, че не могат да открият причината - хормоните ми са наред, кръвните изследвания са наред, щитовидната е наред... Предложиха ми като последно решение да ми забъркат някаква смес от общо взето всичко, което е добре за косата - 2% миноксидил, мелатонин, вит. А, естроген и още няколко неща,  които не запомних. Чакам да ми се обадят от Мюнхен с крайна цена и ще реша. Може да потърся други лекари.

# 64
Ооо, звучи ужасно да го чуя  Sad Щом там не могат да установят...какво чакаме ние тук  newsm78  Аз съм като теб- всичко ОК, а коса вече няма...Защо не се върнеш на Регаин 5

# 65
При мен мъжкият Ригейн имаше безспорен ефект. Поникна ми нова коса и не ми падаше косъм, но имаше и силен страничен ефект окосмяване по цялото тяло. Преди 3 месеца го спрях, понеже минах на друго лечение и сега косопад се върна с пълна сила - ще има припаднали, ако кача снимка на ваната тази сутрин. С нея отидох пак при лекарите. Казват, че не могат да открият причината - хормоните ми са наред, кръвните изследвания са наред, щитовидната е наред... Предложиха ми като последно решение да ми забъркат някаква смес от общо взето всичко, което е добре за косата - 2% миноксидил, мелатонин, вит. А, естроген и още няколко неща,  които не запомних. Чакам да ми се обадят от Мюнхен с крайна цена и ще реша. Може да потърся други лекари.
Все едно аз съм го писала.Такова капене ,че изпадах в нервни кризи.Затварям се и плача,или си го изкарвам на близките от безпомощност.При мен има и други оплаквания  и никой лекар не казва защо! А ако ви опиша как се чувствам със сигувност ще си кажете "Болна е",но от какво не се знае! Яд ме е на нашите лекари,че не обръщат  достъчно внимание.Нищо не мога да направя,а състоянието  ми се влошава. Поне косопада  искам да спре изцяло,защото стреса от него утежнява  допълнително нещата...

# 66
  • Казанлък
Здравейте, при мен проблема се оказа хормонален, и започвам от днес да пия едни хомеопатични/боаронски/ зърна за намаляване на тестостерона, понеже другата ми опция са противозачатъчните, които съм адски против да пия!
междувременно си взех и някакви витамини за бременни  Mr. Green , че са по- богатички та и с DHA даже. Продължавам си с хининовата вода, но нея си я ползвам от доста време и наистина действа при мен, растежи имам, но косопада не спира, особено по време на цикъл е ужас.. ох дано да има подобрение стискайте палци иначе ща неща ще пия ганди хормони

Здравей, би ли споделила нещо за тези хомеопатични? Лекар ли ти ги изписа, по колко на ден и т.н.

# 67
  • София
OnDiNe_ , съжалявам да видя, че косата ти пак е започнала да пада - беше показала снимка с много нови растежи. Дано успееш да намериш и причината, и лечение - трябва да има начин!
     Не съм писала отдавна тук, но с косопад се боря вече малко повече от година. В момента положението е горе-долу стабилно, надявам се не само временно.
За себе си установих, че най-добре ми повлияват маслените маски. Правя маска всяка седмица от миналото лято насам. Подобрението не започна веднага, отне време. В момента косопадът ми е в нормалните граници - 30-40 косъма след къпане,което е нищо в сравнение с пълните шепи от миналия април. Имам нови растежи, а и видимо косата ми е повече, макар че за съжаление не се възстанови напълно в предишната си гъстота и тежест. Но и това е доста приемлив резултат, имайки предвид, че дерматоложката ми изписа директно Регаин.

# 68

Здравей, би ли споделила нещо за тези хомеопатични? Лекар ли ти ги изписа, по колко на ден и т.н.
Здравейте, моя проблем е малко по- сложен от обикновен косопад, имам хипофункция на ЩЗ, оттам други хормонални проблеми, от които се получи повишения тестостерон, но понеже отказвам да пия ОК, търся алтернативи. Свързах се с един лекар/хомеопад, който ми препоръча да започна с хомеопатичното TESTOSTERONE CH15, по 5 гранулки през ден. Не знам дали е уместно да давам съвети, сама за себе си реших че ще опитам, надявам се да има полза.

# 69
Може ли да има странични ефекти? Нали я дават безобидна хомеопатията  newsm78
Обаче аз съм голяма кафеджийка, а тия две неща много не се обичат май  Rolling Eyes

# 70
за безобидно не знам, надявам се ако не ми помогне, поне да не навреди..  Crazy
за кафето и аз съм същата, за това ги пия вечер преди да заспя, 4 часа след последното хранене. Ментата също пречи, така че и зъбките си мия веднага след вечеря, после само вода.

# 71
А вие като сте с такива ужасни проблеми, какви прически поддържате? Съвсем къси тип мъжки или? И на мен ми пада косата, всъщност май всяка жена се оплаква от косопад, а на някои от тях като им видиш гъстите коси... си викаш къде си ти, къде съм аз Laughing
Аз си пия биотина и вече гледам да не се панирам от падналата коса на кичури. За мен би било трагедия да си отрежа косата, въпреки че по едно време от яд наистина мислех да я нарежа собственоръчно, за да няма накъде да избягам и да ми дооформи фризьорка късата прическа.

# 72
А вие като сте с такива ужасни проблеми, какви прически поддържате? Съвсем къси тип мъжки или? И на мен ми пада косата, всъщност май всяка жена се оплаква от косопад, а на някои от тях като им видиш гъстите коси... си викаш къде си ти, къде съм аз Laughing
Аз си пия биотина и вече гледам да не се панирам от падналата коса на кичури. За мен би било трагедия да си отрежа косата, въпреки че по едно време от яд наистина мислех да я нарежа собственоръчно, за да няма накъде да избягам и да ми дооформи фризьорка късата прическа.
Аз лично от огромна конска опашка  сега съм като новородено. Ужасно се чувствам.Прически  никакви.Косата къса,колкото да сложа ластика и да забравя за перушинана си ,която хвърчи и няма обем,няма плътност .Като е пусната  е  много зле...Има много жени като мен с малко коса,но като се сетя какво имах и как нито  шнола ,нито ластик  можеше да я хване,ми се доплаква. Боя също не използвам.Майка ми от 16годишна е перхидролка,цял живот седи по час и половина с боя и чак на 50+ започна да оплешивява .Тя също имаше огромна коса,но поне има причина да оплешивее-критическа+русите бои.

# 73
  • España (Плевен)
Аз имам коса до раменете. Един ден я държа пусната (защото съм я мила и има що годе вид, но се личи оредяването ми), втория ден е вързана. Така през ден си я мия...  Peace

# 74
Аз имам коса до раменете. Един ден я държа пусната (защото съм я мила и има що годе вид, но се личи оредяването ми), втория ден е вързана. Така през ден си я мия...  Peace
На мен най-кофти ми е ,че не мога да я изправя и да си направя един хубав обем в корените. Преди това ми беше любимото поне един път месечно. Никога не съм обичала да си тормозя косата ежедневно.Сегя обаче и за повод  ходя вързана.Не мога една прическа да си направя.Просто седи грозно и смешно 😢

Общи условия

Активация на акаунт