Косопад - 9 тема

• 144 595
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Как така си предписвате и дозирате сами желязо. То не е никак безопасно. Преди години наш познат лежа в болница точно поради неконтролируем прием на желязо.
Много просто, когато желязото ми е около долната граница взимам минималната доза, както пише на упътването. 
Ами тогава просто си взимай дозата, която си преценила, но не го препоръчвай на други, защото в отчаянието си човек е готов да изпробва всичко, за което някой е писал че помага, без да прецени достатъчно трезво последиците.

sharpy, пробвай с чай от коприва или мащерка. Действат по-бавно, но все пак са билки. Въпреки че и с тях не трябва да се прекалява, нито като количество, нито като продължителност на приема.

# 391
Как така си предписвате и дозирате сами желязо. То не е никак безопасно. Преди години наш познат лежа в болница точно поради неконтролируем прием на желязо.
Много просто, когато желязото ми е около долната граница взимам минималната доза, както пише на упътването. 
Защо не пробвате с хомеопатия? Аз бях с желязодефицитна анемия ...хемоглобин 68 и желязо 4,2 ( т.е. много зле) ....оправих се единствено с хомеопатични хапченца Peace

# 392
  • София
Защо не пробвате с хомеопатия? Аз бях с желязодефицитна анемия ...хемоглобин 68 и желязо 4,2 ( т.е. много зле) ....оправих се единствено с хомеопатични хапченца Peace
Мисля да си запиша час, наскоро водих сина си, лекарката ми вдъхна доверие. Не съм видяла резултат още, но бих пробвала.
А имахте ли косопад при тези нива?

# 393
  • София
Ами тогава просто си взимай дозата, която си преценила, но не го препоръчвай на други, защото в отчаянието си човек е готов да изпробва всичко, за което някой е писал че помага, без да прецени достатъчно трезво последиците.

sharpy, пробвай с чай от коприва или мащерка. Действат по-бавно, но все пак са билки. Въпреки че и с тях не трябва да се прекалява, нито като количество, нито като продължителност на приема.
Желязото на таблетки е хранителна добавка, продава се в дрогериите. Дозата не съм си я измислила, а я пише на опаковката, която впрочем е за 60 дни. Желязото и е на долната граница.....

# 394
  • София

Точно поради тази причина спрях и да го пия. Знам, че високи дози става токсично и да не направя някоя беля. Обаче ме е яд, че никой лекар не взе отношение относно резултатите ми на желязо и феритин. Най-обичам репликата - "в норма е" В норма, ама каква? Имам 2 жени познати, които при желязо - 12 / 10-30/ са им назначавали железни препарати, за да не развият желязодефицитна анемия.
Аз с моето 13, какво трябва да направя, мамка му? А феритина що ми е на долна граница? Това пък са железните депа в организма. НИКОЙ не ми дава отговор и минават с любимата ми реплика - " може да е на долна граница, ама е в норма".
На упътването на твоето лекарство пише, че при желязодефицитна анемия се пият до четири таблетки на ден, а бременните да го приемат през първите шест месеца от бремеността по една таблетка на ден. Ако пиеш два месеца по една таблетка с твоите нива на желязо няма да ти стане нищо. Аз разбира се не съм лекар, по-добре се консултирай. Обаче от 150 на 100 косъма е много голяма разлика, около 30 %.

# 395
Момичета, някоя която е пила Цистифан да е забелязала като страничен ефект напълняване Simple Smile?

Аз която съм клечка и не съм сменила режима си на хранене и въобще на живот, качих 3 кг за два месеца и единственото различно са тези хапчета, от които косата ми не спря да капе, но пък ми се увеличи обиколката на дупето.

# 396
Самсара Странно. От прием на комбинирани витамини могат да се качват кг, понеже се увеличава апетита, ама това е друг вид добавка, а и казваш, че храненето ти е същото. Не знам дали има връзка.

# 397

На упътването на твоето лекарство пише, че при желязодефицитна анемия се пият до четири таблетки на ден ......

Там е работата, че никой не ме е диагностицирал с такава. Никой лекар не иска по-подробно да види резултатите от тези изследвания. В норма е и това е. Аз утре смятам пак да си пусна  желязо и феритин и да видя какви стойности са.... и от там да решавам какво да правя за напред.

# 398
Там е работата, че никой не ме е диагностицирал с такава. Никой лекар не иска по-подробно да види резултатите от тези изследвания. В норма е и това е. Аз утре смятам пак да си пусна  желязо и феритин и да видя какви стойности са.... и от там да решавам какво да правя за напред.

А защо си мислиш, че имаш анемия-
нито имаш симптоми, изследванията са ти добри, какво те навежда на мисълта, че имаш анемия ?
С анемия съм- има си симптоми, като започна да приемам лекарства веднага се повлиява- за три-четири дена се усеща разликата,
/впрочем 4-5 лекари ми бяха казали, че имам анемия само по вида на кожата, но  все си знам моето- отговарях, че просто съм бяла, докато не ме видя личната и веднага ме прати на изследвания/,
иначе  с или без анемия - косопад все си имам, не се влияе ...

# 399
А защо си мислиш, че имаш анемия-
нито имаш симптоми, изследванията са ти добри, какво те навежда на мисълта, че имаш анемия ?

Ами навежда ме мисълта за анемия, поради тези две изследвания  - на желязо и феритин. Не знам какви симптоми имаш, но и аз съм с бледо лице и някак сивкаво стои дори. Често ми е отпаднало и сънливо все едно съм изкопала две ниви с картофи, а не извършвам тежка физическа работа. Работата ми е в офис. Не знам какви трябва да са изследванията, за да се счете че имам анемия. Докато пиех желязото през този месец, не знам дали си внушавам, но имах повече power и сякаш по-жизнена бях.
Би ли споделила при теб как я диагностицираха тази анемия? Какви бяха изследванията ти?

# 400
Не помня, честно казано, че и други неща изследвах, хемоглобин със сигурност ...

# 401
Мисля да си запиша час, наскоро водих сина си, лекарката ми вдъхна доверие. Не съм видяла резултат още, но бих пробвала.
А имахте ли косопад при тези нива?
Имах, но не повече от нормалното. Като цяло организмът беше адски изтощен, косата не падаше кой знае колко , но не растеше въобще и беше вяла и безжизнена.

# 402
Момичета давайте съвет, имам нужда от помощ за моя косопад.Вече почти месец от както пия пантогара нямам никакво подобрение, даже се усилва все повече.Сега си поръчах и макси хеър, като дойде ще включа и него.
Искам да си направя и изследвания-мисля да започна с ТСХ и тестостерон, т.к имам и нередовен цикъл.
Между другото пих 8 мес. противозачатъчни точно заради цикъла и от миналия месец ги спрях. Не знам дали си въобразявам, но мислите ли че може косопада да се е усилил от спирането им (косопада вече беше започнал докато все още ги пиех).
Чудя се какво да предприема. Преди малко четох в друга тема, че съфорумка използвала ампули на Виши и била доволна.
Много съм притеснена и объркана  Confused.Какво да предприема по напред и съответно да има ефект.

П.П На лекар не мисля да ходя, защото вече съм се убедила, че на тях им е все тая за проблема ти и си изписват обичайните неща за косопад. Предпочитам парите за прегледа например да ги използвам да си пусна някои изследвания (мое мнение)

# 403
  • Варна
Не мисля, че е от спирането на противозачатъчните. Аз до преди няколко години имах нередовен цикъл. През тийнейджърските си години пиех противозачатъчни, защото цикълът идваше когато му кефне, от които само ми излезе акнето и аз тогава имах чувството че ми пада много косата. Та спрях ги и така си и остана нередовен, че и болезнен. Сега за цикъла си пия хранителна добавка, в която има магнезий, желязо, витамини С, D, E B6 B12 и няколко различни екстракта от плодове и да чукна на дърво цикъла ми е редовен. Явно жените се нуждаем от много неща накуп Grinning Сложна работа сме Grinning

Преди години бившето гадже ползваше ампулите на Ревалид и беше казвал, че е доволен. Кутията май беше към 30лв, а вътре не помня колко ампули бяха - 20тина може би.

О и се сетих, че съм пила и Мерц - пак без резултат.

# 404

Общи условия

Активация на акаунт